Anyáknapján a nagymamát is illik köszönteni?
Én felköszöntöttem a nagyanyámat.
(46/F)
A srácaim a keresztanyjukat is fel szokták, de nálunk ilyen szoros a kötelék...
Szokás és illik.
Mivel nekik köszönhetjük az anyukánkat, apukánkat.
A kisfiúnk is megköszöntött engem is és a két nagymamáját is.
Amikor még éltek az én nagymamáim, akkor őket is ilyenkor megköszöntöttem, de most már sajnos egyik sem él, így nekik virágot vittem ki a temetőbe.
Engem ugy neveltek, hogy csak a nagymamakat illik ilyenkor felkoszonteni. Igazabol ez apukam rokoniagarol indult el. Idiota egy szokas.
Kb.8 eves lehettem, amikor "lesz.rtam", hogy a nagymamam (apukam reszerol) kiakad-e es a husveti penzembol (azt hiszem 200-300 forint volt) vettem anyukamnak egy szal tulipant. Apukam egy szot se szolt, bar volt ebbol jo nagy balhe, hogy nem tisztelem az idoseket (nagyszulok) es a hagyomanyt.
Anyukam meselt, hogy anno a nagyanyam (csak apukam reszerol volt nagyszulom!) a bolcsodei es ovodai anyak napjara is eljott es kivette anyukam kezebol az ajandekot. Gondolhatjatok, hogy ez hogyan eshetett anyukamnak.
Azota a nagyi meghalt, de amig elt, addig is a masodik volt csak. Minden anyak napja, egy szal tulipant viszek anyukamnak azota is renduletlenul.
Nekem is vannak gyermekeim, de a nagy es ded szulok masod es harmadranguak ilyenkor. Elso csakis anya lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!