Mit csinálnátok egy ilyen nagymamával?
Nemrég halt meg a papám. A nagyanyám azóta teljesen magába zuhant. Pityereg sokat, ki se mozdul még a levegőre se nagyon pedig csak az erkélyig kellene elmennie ( panelház )
Sose ott jár az esze ahol kellene. Nem az a fajta akihez ha elmész jólérzed magad vele mert se kártyázni nem lehet vele se semmi mást.... egésznap bömbölteti a sorozatait és ennyiből áll a nap. Halucinál, azt hiszi mindig, hogy csengetnek hozzá. Nemrég hajnali 5-kor arra ébredt, hogy csöng a telefon. Erre mit csinál mikor nem szólt bele senki ? Elment megnézni hátha a kaputelefon csöngött.... abba is beleszólt.. nem tudja megérteni a dolgokat, hogy segíteni megyünk hozzá. Anyám beteg,a térde miatt alig tud menni de mégis főz az anyjára. Nagyanyám egy köszönömöt nem tud erre mondani de még arra se ha bevásárlunk neki. Mondja a magáét lépni is alig tud de szerinte el tudja magát látni. Tudta, hogy egyszer eljön az idő mikor valamelyikük előbb eltávozik. Ráadásul papám csak elaludt az ágyában nem szenvedett meg semmi. Mégse fogja fel, hogy meghalt. El lett neki magyarázva, hogy idősek otthonába visszük mert képtelen magáról gondoskodni. Erre anyámmal vetetett új szőnyegeket az egyik szobába..... homokba dugja a fejét. A pelenkát amit használ azt beledobja a szennyes közé stbstb.
Meg lett beszélve most karácsonyra, hogy a fia ( anyám testvére ) elviszi magukhoz karácsonyra. Legalább kimozdul találkozik a többi unokával is akiler ritkán lát elterelődnek a gondolatai másfele stb.... mégse hajlandó menni. Holott 3 napja még úgy ecsetelte ,hogy nem kell rá főzni stb. Mit tennétek vele ? Elmagyaráznátok szépen még egyszer,hogy a viselkedése kiakasztó, magát nem tudja ellátni ezért lépni kell egy idősotthon felé, vagy hagynátok afrancba csináljona amit akar ? El vagyunk keseredve. Segítsetek köszönöm.
Valaki elmondja nekem, hogy a 21-es mit nem fog fel azon, hogy ha valaki albérletben lakik ès DOLGOZIK, akkor nem tud 24 órában felügyelni egy idős emberre aki nemcsak magára jelent veszélyt, hanem másokra is?
Ennyire ostoba vagy komolyan vagy csak megjátszod magad?
23#! Én a saját pèldámat mondtam el, mivel "okoska" is többesszámba beszèlt, a kérdező nem írta, hogy albérletben lakik.
Valószínűleg a kérdező is egyedül maradt ezzel a problémával, azért írtam le a saját helyzetemet, amit látszólag nem sikerült mindenkinek felfognia. Nekem hiába van segítségem, 8 órában dolgozok, a párom van amikor túlórázik ès 12-ben. A bátyám annyit dolgozik, hogy telefonon sem tudunk beszèlni, náluk kisgyerek is van. Az öcsém a világ másik felén lakik. Maradok èn, aki gondozza a mamát, annak ellenére, hogy 5 évig nem beszéltünk. Ezért céloztam arra, hogy egyáltalán nem vagyok hajlandó szégyellni magam, mert felügyeletet akarok neki.
Nem tudom itthon hagyni 8-10 órában úgy, hogy veszélyeztet másokat. Vagy megmondom majd a szomszédnak, "bocs, a mama azért gyújtotta fel a lakást, mert nem beszámítható."? Már elvettem a lakáskulcsot, mert a lèpcsőházban járkált, a gázon hagyja a dolgokat amik meggyulladnak, de volt, hogy gyufával meggyújtotta a függönyt. Van egy határ, amit már nem szabad hagyni, mert másokat veszélyeztet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!