Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem foglalkozik az...

Miért nem foglalkozik az unokájával?

Figyelt kérdés

Anyám amig terhes voltam addig nagyon várta az unokát,azon gondolkodtam hogy fogom hazaküldeni kb,annyira mondogatta hogy mennyit fog unokázni,összes ismerősének világga kürtölte hogy milyen boldog hogy nagymama lesz.

Megszületett a kisfiunk,4 hónapos,3x látta eddig,egyszer a kórházban üveg mögött egyszer jöttek hozzánk fél napra,egyszer mi hozzájuk 2 napra.

De akkor is alig fogta meg,apám dajkálta csak.

Persze ismerősöknek most is dicsekszik milyen szép kisfiú,képet küldjek tudjon mit mutogatni....

Első baba,ha anyósom nem lenne,nem lenne kitől kérdeznem,vele előtte nem volt jó kapcsolatom,de mióta megvan a manó,azóta igazi nagyi,sürög forog. Pedig mindkét nagymama 150kmre lakik,anyósom vonatra szállt ma is pedig ónos eső van,de ha már megfőzött jön,megígérte.

Anyám hetente felhív jogy küldjek képet videót,elsorolja vele mi van és ennyi.

Nem várom hogy állandóan itt legyen,hozzon bármit,de azért azt se gondoltam hogy ez lesz.

2016. nov. 16. 13:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
Látod, mennyire figyelmetlen az ember és mennyire rosszul ítéli meg a másikat! Pedig nyilván anyáddal egy családban nevelkedtél és mégsem figyeltél fel a felszínességre (elnézést, hogy ilyet írok le). Én is ismerek olyan 3 unokás nagymamamát, aki semmit nem törődik az unokáival, miközben saját magáról posztolgat a facebookra erősen dekoltált fotókat. A lánya szerint anyának sem volt túlzottan odaadó és mindig csak saját magával volt elfoglalva. Az emberi értéket anyósodban találtad meg, amire csak most kezdesz rájönni.
2016. nov. 16. 13:23
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Ahány ember annyi féle. Nem jelenti azt, hogy nem szereti csak máshogy mutatja ki vagy nem tudja kimutatni. Az én anyám is ilyen mindenkinek dicsekszik ,hogy milyen szépek az unkoái, ezt csinál azt csinálja, holott nincs is velük. De ha kell segíteni ott van jön. A te anyukád lehet hogy nem akar tolakodni, hagy teret nektek hogy ismerkedjetek a babával. Hívjad ha szükséged van rá és jönni fog.
2016. nov. 16. 14:00
 3/15 anonim ***** válasza:
35%

"nagyon várta az unokát,azon gondolkodtam hogy fogom hazaküldeni"

Talán elszóltad magad, vagy észrevette, tettél megjegyzést... lényeg, hogy valóra vált az álmod, nincs ott nálad, miért nem örülsz? Ezt akartad, babázzál szépen, nincs útban a nagyi, nem kell hazaküldened!

2016. nov. 16. 14:16
 4/15 Kései Sirató ***** válasza:
76%
Szerintem is hívjad!
2016. nov. 16. 14:16
 5/15 anonim ***** válasza:
83%

Én tényleg nem tudom, hogy miért lenne az nem foglalkozás az unokájával, hogy 3 alkalommal látta 4 hónapos korára. De érdeklődik, fotót kér, büszke stb.

Más meg azon van kiakadva, hogy nem hagyja a nagymama őket egy családdá válni és a nyakukra jár.

Honnan tudna édesanyád, hogy neked segítségre van szükséged, ha nem mondod neki? Mondjuk, a főzés nem tudom, mennyiben a gyerekkel foglalkozás, de mindegy is. Kommunikálni nem szokás a ti családotokban? Csak hallgatni, mint a kuka, lesni, és ha valaki nem úgy cselekszik, ahogy azt elképzeled, akkor jól lehet megsértődni meg puffogni?

Néma gyereknek anyja se érti a szavát.

2016. nov. 16. 15:12
 6/15 anonim ***** válasza:
66%
A gyerek a szülők felelőssége, az ő gondjuk. A nagyszülők legfeljebb besegítenek időnként. Ez is sok konfliktus forrása lehet, mert biztosan nem minden történne úgy, ahogyan te szeretnéd.
2016. nov. 16. 15:56
 7/15 anonim ***** válasza:
63%
Nem sértésből, sztem anyukád az a típusú ember, aki mások előtt tökéletesnek festi magát, mert fél, hogy megvetik, ha megmondja, mit gondol a dolgokról... és mivel így kiszínezi a dolgokat, kamuzik, esze ágában sincs ténylegesen unokázni. Ez pont olyan, mint amikor egy ember, akit esetleg máshol már megszóltak amiatt, hogy műveletlen, vagy tudja, hogy az adott társadalomban a műveletlenség ciki, tiltakozik, hogy "hádde immmmádok olvasni", aztán életében a Twilightot olvasta el egyedül.
2016. nov. 16. 16:14
 8/15 A kérdező kommentje:

Hívtam már sokszor,de mindig van kifogás,hol hideg van hol meleg,feje fáj,megfázott (ez ok,nem fertőz),front van,ilyenek.

Vagy csak azt mondja h lassan jön. Jó lassan.

Nem kell főzzön,házimunkában segítsen,ezeket megoldom. Anyós se áll neki takarítani,kaját azért hoz mert nála ez a kedveskedés. Jön és babázik. Addig vagy beszélgetünk vagy cainálok valamit mert had babázzon,elviszi sétálni,játszik vele,ilyenek. Vele meg lehetett beszélni hogy mikor jön megy,mikor megy el midig lebeszéljük mikor jön legközelebb. Általában minden második héten itt van szerdától vagy csütörtöktől vasárnapig,após szombaton csatlakozik.

Nem várom hogy anyám is itt legyen,de azért hogy 4 hónap alatt 10 percet ha fogta ne mondjátok hogy normális.

2016. nov. 16. 18:44
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem szoltam el magam,semmi ilyet nem mondtam, még szülés előtt is mondogatta hogy mennyit fog unokázni,de várja.
2016. nov. 16. 18:45
 10/15 anonim ***** válasza:
66%
Hat akkor O nem lesz az a tipikus nagymama. Fogad el vagy mondd el neki problemad. Meg azert 150 km nem kis tavolsag(hiaba, hogy a masik mama is ennyire lakik), a sok utazas kimerito tud lenni, lehet ezert nehez neki megindulnia.
2016. nov. 16. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!