Hogy szólitod a nagyszüleidet?
Mama és papa. De már csak a 2 mamám él.
Ha meg kell különböztetni őket, akkor az anyai nagymamát vezetéknév + mama, illetve én kiskoromban kitaláltam egy becenevet a keresztnevéből az + mama, az apai nagymama pedig vagy vezetéknév+ mama vagy a falu ahol lakik + mama.
Anyai ágon: mama papa
Apai ágon pedig nem ismerem a nagyszüleimet
Keresztnev+mama,keresztnev+nagyapa mindket agon.
Gyerekeimnek a szuleim nagyi es nagyapa,anyos pedig mama.
Keresztnevek nelkul.Apos nincs.
Apa:-Joe papa
-Nagyi (10 eve meghalt, a jelenlegi elettarsat a neven es magazom)
Anyai: -Nagypapi/papikám
-Nagyi/mamikám
Mama, papa.
Anyai ágiakkal annyira vagyok közeli kapcsolatba mint veled, kérdező, de még őket is, jó legyen nekik.., meg hát genetikailag......
Anyai oldalról: nagymama, nagypapa,
apai oldalról: nagyanya, nagyapa.
Apai ágon Papa, és Mama. Sajnos Papa már 10 éve nincs közöttünk. Azért lett így, mert Apáék így szólították a szüleit
Anyáék is így szólították otthon a szülőket, de mivel Anya eleinte nem szerettem a Mamát, ezért nehezére esett így szólítani őket.
Anyai nagypapám mindig egy humoros ember volt. Amikor én megszülettem, mint első unoka, egy Anyáéknak küldött levél végére odaírta az aláírás után még pa-t. Így lettek ők Papapa, és Mamama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!