Hogy szólitod a nagyszüleidet?
Figyelt kérdés
Én az anyai nagyszüleimet a nevükön szólitom. Az apaiakat pedig nagyimamának és nagyipapának.2016. okt. 8. 02:51
11/33 anonim válasza:
Mamának és papának, de az unokatesóm Mamcsónak és papcsónak szólítja őket.
12/33 anonim válasza:
Mama, papa. Ha néven kell nevezni őket, akkor vezetéknév + papa/mama.
13/33 anonim válasza:
Csak nagymamám volt, őt mamának hívtam. Nem látok ebben semmi bajt, nekem anyám sosem volt mama... Ez amúgyis az ember egyéni kis dolga, a tesónkat is hívhatjuk kismackónak, hiába ember :D
14/33 anonim válasza:
Már csak két nagymamám van. Anyai ágról: mama ,apai ágról: mámi. Dédim is mig élt mámi volt de hozzá tettem a nevét pl. Rozi mámi. A nagyapáim ha szóba jönnek akkor anyai ágról : tata és apai ágról: táti.
15/33 anonim válasza:
Mama, papa, mama, nagyapa (apai nagyapámat valamiért így hívom... Amúgy is különc, legyen különc neve is alapon 😂)
16/33 anonim válasza:
2 nagymammám és 1 nagypapám van.Az egyik nagyim a nevén/nagyi másikat mama/nagyi nagyapámat meg papónak :D
17/33 anonim válasza:
Nekem már csak a nagymamáim élnek, úgy szólítom őket, hogy keresztnév+mama tehát pl. Annamama.
Az meg hol érdekeljen minket, hogy más országban hogy szólítják a nagyszülőket???
18/33 anonim válasza:
Anyai ágon: mama, papa.
Apai ágon: mami. Az élettársát a keresztnevén szólítom. A "papám" meghalt még nagyon régen, soha nem ismertem, rá úgy szoktam hivatkozni, hogy "apa apukája".
19/33 anonim válasza:
Mama és Papa. Én meg az ilyen nagyi, tata stb. nevektől kapok agyf.szt.
20/33 anonim válasza:
Nekem is vezeteknev +mama/papa szoval Szabo mama/papa
Anyai agon pedig lakhely+mama/papa pl: Pecsi mama/papa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!