Hogy szólitod a nagyszüleidet?
Figyelt kérdés
Én az anyai nagyszüleimet a nevükön szólitom. Az apaiakat pedig nagyimamának és nagyipapának.2016. okt. 8. 02:51
2/33 anonim válasza:
Sehogy. Már csak egy nagyanyám van. Kiskoromba ő nem volt ránk kíváncsi a szülők 2.házassága miatt (abból vagyunk) most meg már en. Ma már keresne...hát, ráér majd ezen gondolkozni, hogy mit kellett volna másként
3/33 anonim válasza:
Miert a nevukon szolitod oket kerdezo ? ( szimplan erdekel , ilyet meg nem hallottam )
Az en nagyszüleim már nem élnek ...mama és pápa volt ( anyai -apai reszrol egyaránt ).
5/33 anonim válasza:
Elég hülye szokás mamának és papának hívni a nagyszülőket. Minden más országban a szülőket értik alatta. A magyarok semmit nem tudnak normálisan átvenni.
6/33 anonim válasza:
A nevükön, plusz mama/papa. Pl Peti papa és Anna mama. Amíg még mind a négy nagyszülőm élt, így különböztettük meg őket. Nem mondhattam azt, hogy átmegyek a mamához, mert nem tudja senki, hogy melyikhez...
7/33 anonim válasza:
míg 2 mamám volt az egyik mama volt a másik mami.:D
Mindkét nagyapám csak Papa volt de anyai ágon néha így vicces formában "öregnek" hívtam nagyapámat , ő meg "kölyöknek" engem.:)
8/33 anonim válasza:
Nekem mamáim és papáim voltak, amíg éltek és pont nagy ívben letojtam akkor is és most is, hogy más országban hogy szokás nevezni a nagyszülőket.
9/33 anonim válasza:
Nálunk mama és papa mindegyik ha megszólítom őket.
Ha hivatkozunk rájuk akkor vezetéknév+mama/papa(pl.: Kovács mama, Takács papa). Bár nekem keresztnév logikusabb lenne, de minket a szüleink erre szoktattak rá, úgyhogy mostmár marad ez.
De mi majd inkább keresztnévvel fogunk hivatkozni a saját gyerekeinknél.
10/33 anonim válasza:
"Nagymama", "nagyapa". Csak így egyszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!