Mi a véleményed erről?
2#
Igazán van,pont így gondolom én is,de tudom,hogy meg fog sértődni a mamám majd,és csalódott lesz,de ez tényleg az én döntésem, és az én életem.
A kérdésem leegyszerűsítve annyi lenne továbbra is,hogy hogyan csorbítsam majd anno majd a ''Nem'' válaszom ''élét''?
Sehogy, egyszerűen azt mondod, hogy NEM és kész.
Nem várhatják el tőled, hogy az ő kényelmük érdekében feladd a saját életedet.
Elhiszem, hogy az idős nagyi felügyelet nélkül magára maradna távol a tanyán, de ezt neki ill. a szüleidnek kell majd megoldaniuk.
Fordított esetben te is mondhatnád neki, hogy adja el a tanyáját és költözzön be a 10 emeletre, bezárva egy félszobába. Neki az hogy esne?
Nem mellesleg van megoldás, el lehet adni a tanyát és beköltözhet egy nyugdíjas otthonba.
Akkor elmondom az én történetemet. A nagymamámnak mindig is a másik fia gyerekei voltak a kedvenc unokái, és amilyen kedves volt, volt olyan, hogy megmutatta nekem azt az ajándékot, amit nekik vett, aztán odaadta nekem a kéztörlő törülközőt, amit nekem.
Aztán ahogy teltek az évek, sajnos nagyon beteg lett. Amikor eljutott odáig, hogy már nem tudta önmagát se nagyon ellátni, írt a szüleimnek egy levelet, hogy azt szeretné, költözzek oda hozzájuk és lássam el a háztartást (akkor általános iskolás voltam még ráadásul). Apám szerencsére közölte, hogy szó sem lehet róla, ha szeretne maga mellé ingyen gondozót, válasszon a kedvenc unokái közül egyet.
Ezek szerint te leszel a nagyapád egyedüli örököse, te fogod örökölni a tanya felét? Ha igen, akkor a nagymamádról való gondoskodás kötelességét is öröklöd. Vége van az ifjúságnak, fel kell nőnöd!!!
A nagymamád milyen egészségi állapotban van? képes lesz a tanyát egyedül múködtetni, önmagát ellátni? Milyen anyagi helyzetben van?
Igy, hogy apád meghalt, ez már nem szimpla szeretem-nemszeretem kérdés, hanem a te felnőtt emberi felelősséged és kötelességed. Nemcsak erkölcsi kötelességed, de jogi kötelességed is.
Hány éves vagy? Mennyi a jövedelmed?
Természetesen a döntésben a saját szempontjaidat is érvényesiteni kell. De a dolog nem annyi, hogy azt mondod udvariasan, hogy "nem", a kedves nagymama éljen ugy ahogy tud, téged nem érdekel a tanya. A nagymamád sorsát akkor is meg kell oldanod, segitened kell őt, hogyha nem költözöl ki a tanyára. Nem vagy könnyű helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!