Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Újdonsült anyukak! Nektek...

Újdonsült anyukak! Nektek szülés utan volt segitsegetek? A férjemnek dolgoznia kell, odahivnatok valamelyik nagymamát egy kis időre? Melyiket?

Figyelt kérdés

2016. szept. 12. 20:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
19%
Hát sértődés ne legyen,mert ha csak anyudat hivód anyos akad ki,ha forditva anyud.Hivd mind a kettőt.dupla haszon.Majd ők megcsinálnak mindent te meg csak babázhatsz.nagy öröm ám egy pici baba,nem kell bezározni mert ti 3-an.Lehettek együtt életek végéig még meg is unjátok.A mamáknak pedig egy hatalmas élmény ujra pici a háznál.
2016. szept. 13. 08:59
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen, volt. Anyukám az első héten minden nap itt volt velünk, de nem aludt itt. A 2. héten volt szabadságon a férjem, utána már egyedül voltunk a fiammal itthon.
2016. szept. 13. 10:10
 23/28 anonim ***** válasza:
71%

A férjem 5 napot otthon volt velünk. Ő főzte az ebédet addig.

Császárral szültem, három éjszakát voltam bent. Ennél több segítségre nem volt szükség. Apa sem az ebédfőzés miatt maradt otthon, mert igazából rendelni is lehetett volna, hanem hogy ő is ismerkedjen a bébivel.

2016. szept. 13. 10:35
 24/28 anonim ***** válasza:
10%
Aki megszüli, az nevelje is. Nem lepasszolni kell, mert most épp" nincs kedvem" , "fáradt vagyok". Minek kell gyerek, ha nincs felkészülve rá az anyuka...
2016. szept. 13. 12:26
 25/28 anonim ***** válasza:
29%
Én nem hívtam senkit, nem szeretem kiszolgáltatni magam. A nagyszülőknek nélkülem is van éppen elég dolguk
2016. szept. 13. 12:29
 26/28 anonim ***** válasza:
85%

19-esnél a pont, meg még ki is feküdtem rajta. :D

Nyilván nem arrol van szó, hogy aki örül a segítségnek vagy igénye van ra, az "amugy" ne tudná ellátni a babajat akar a lábszárán csordogáló vérrel vagy a fájdalomtól felőrülten is.

Momentán en 3 hétig nem nagyon tudtam állni, nem szamitottam ra es minden segítségnek örültem.

2016. szept. 13. 17:16
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Akármelyik nagymamát odahivhatod, ha jóban vannak, akár mindkettőt egyszerre vagy egymás után. Elsősorban az anyukádat, szerintem ő várja is, hogy megbeszéld vele ezt a dolgot. Jó lenne előre megbeszélni. Sokkal könnyebb lesz neked, anyukádnak pedig öröm lesz, hogy segithet. Természetesen minden az élethelyzetetektől függ, anyukád nyugdijas-e már, egy városban laktok-e, szükséges-e nálatok aludnia, stb. Sok-sok részletkérdés, amit végig kell gondolni. Ez a segitségkérés nem azt jelenti, hogy lepasszolod a gyereket - ekkora marhaságot irni! - , ez az örömben való osztozást is jelenti. A nagyszülők normális esetben boldogok az unoka érkezésétől, boldogan visznek húsleveskét a szoptatós mamának, stb. Az a lényeg, hogy végiggondolva, konfliktushelyzeteket elkerülve kérjed a segitséget.
2016. szept. 13. 18:03
 28/28 anonim ***** válasza:
57%

"Ezek szerint VOLT segítséged."

lelki segitsegnek nevezném :D én mostam, foztem, takaritottam..fejtem a tejet, plusz fél kézzel egy határidos grafika munkat készitettem.. és elso hétvégén beállitottak anyosomek (2 sogorommal egyutt) vacsorára..

másképp van ez itt (értsd. ahol élunk) barátnoméknek is megszuletett a kislánya, már a rákovetkezo hétre baráti osszeroffenest tartottak. nem volt segitsege, bár mikor errol beszélgettunk, hogy Magyarorszagon milyen szokasok vannak, akkor csak nézett rám, hogy de miért? miért megy valaki fozni? vagy takaritani?

azt még hozzateszem, h nem volt neki sem egyszeru szulese, mert huvelyi uton szult egy 58 cm-es, 4600 grammos kislányt, és egyetlen egyszer sem hallottam panaszkodni, vagy jajjogni..hogy itt fáj, ott fáj.menni se birok. csak tette a dolgat, mintahogyan én is.

2016. szept. 13. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!