Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Tegnap vették ki a kislányaim orrmanduláját. Ma már hazaengedtek minket. Ugrálniuk futkosni nem szabad. Elővettek összerakos játékot és könyveket a mamájuknál 8 körül megkértem őket hogy pakoljanak össze mert megyünk haza (egy házban lakunk) Egyikük elkezdett sírni hogy ő nem akar összepakolni. mire anyám mondta h frissen műtött gyerekkel ne pakoltassak. És ezen összevesztünk. Véleményem ha ki tudott pakolni vissza is tud pakolni.
2016. aug. 25. 22:16
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
14%

Akik egy kis nyavajánál is körbeugrálják a gyerekük, tényleg nem érzik túlzásnak?? Én is mindent megteszek, hogy pihenjenek, egy lázas, vagy fosóshányósnál, vagy egy sportsérülésnél, mikor tényleg gond a mozgás. De könyörgöm, miért kell felnagyítani ami nem az? Miért kell betegségtudatot plántálni valakibe? nálunk orrmandulakor nagyon szigorúan figyeltünk, hogy nincs ugrálás, ilyesmi, de igenis ők pakolták el a kirakót, meg ugyanúgy megkenték maguknak a kenyeret (még ovis volt mindkettő a saját műtétjekor) .

Komolyan aztán nem értik az emberek miért nőnek a fejükre a gyerekeik. Nem az a szeretet, ha túlajnározok valakit mikor nincs rá szüksége, hanem ha ottvagyok, mikor szüksége van rá.

2016. aug. 26. 12:45
 32/40 anonim ***** válasza:
63%

Nézd, én - és többen így vannak vele -, a rugalmatlanságodat kifogásoljuk.

Vannak szabályok, ez így oké, de bármilyen kicsi is egy gyerek, ha értelmesen állsz hozzá, akkor meg lehet beszélni vele dolgokat.

Ha fáradt, ha rosszul érzi magát, el lehet halasztani azt a rendrakást, sőt, rendhagyó helyzetekben kedvezni is lehet neki, megcsinálni helyette, aztán később behajtani a szívességet. Senki nem hal bele, ha pár órára kint marad a játék.

Nem hülyék. Dolgoztam gyakorlaton magánbölcsiben, ott a 2-3 évesek értelmesebbek voltak, mint némelyik felnőtt.

Velük meg lehetett beszélni, hogy Karicska most elpakolta a játékot, amivel ő játszott, akkor legközelebb ő pakolja el Karcsika után, és szó nélkül meg is csinálták, emlékeztetni se kellett őket! Szimplán nevelés kérdése.

Nem árt figyelembe venni néha, hogy érzi magát a másik. Ha akkor nem érzi úgy, hogy megcsinálna valamit, akkor elmagyarázhatod neki, hogy akkor is az ő dolga, meg lehet kérni 5 perc múlva is, amikor már "kipihente" magát, nem kell hárpiáskodni, sokat lendít a kapcsolaton.

Egyébként szokj le a "mostazonnalról", úgy látom, van abból is bőven. Anyám is ilyen, ott is hagyta rekordidő alatt azt összes gyereke, pedig van egy pár belőle.

Ha valaki tudja mi a dolga, előbb fogja megcsinálni, ha hagyják, hogy előbb befejezze azt, amit éppen tesz, és a maga ütemében menjen a továbbiakra, mint ha a sarkában loholnak, és cs szegetik, hogy csinálja már.

2016. aug. 26. 12:48
 33/40 A kérdező kommentje:
Azt szigorúan betartjuk mi is nincs ugrálás, nincs futkosás. Óvoda sincs még egy hétig. Ennél többet nem hiszem hogy kellene tenni. Semmi bajuk nem volt tegnap. Nehezen viselték hogy nem ugrálhattak a trambulinon vagy nem futó biciklizhettek. Ezért tele voltak energiával.
2016. aug. 26. 12:52
 34/40 A kérdező kommentje:
32-es se fáradtság se rosszul lét nem volt. Rugalmatlanság. Ha mindig a kedvhez párosítanám a rendrakást akkor sose lenne rend. Sőt én se csinálnék soha rendet. Kinek van kedve rendet rakni? Néha olyat is kell tennünk amihez nincs kedvünk. 2 perces rendrakás összepakolásról volt szó. Nem nagy takarítás. Máskor is úgyanez a hiszti szokott lenni.
2016. aug. 26. 12:57
 35/40 anonim ***** válasza:
65%

"Néha olyat is kell tennünk amihez nincs kedvünk."

Fogd már föl, hogy nem felnőttek, hanem kis óvodások! Ne várj tőlük olyan önfegyelmet, mint magadtól, egy kétgyerekes, dolgozó anyától!

A másik: "Miért nehezebb visszarakni mint elővenni." (Mármint a kirakós játékot.)

Ne haragudj, de ez elég ostoba kérdés! Azért, mert a kivételkor van pozitív motiváció, hogy játsszanak vele. A visszarakás meg kötelesség.

Sajnos, tökéletesen megértem, hogy a szemükben te vagy a rossz és nagyi a kedvenc. Kell a rend, de te túlzásokba esel. Amiket írsz, annak kiképző tábor jellege van! Örülök, hogy az én anyukám nem ilyen volt és hogy a feleségem sem ilyen a kisfiunkkal.

2016. aug. 26. 14:48
 36/40 anonim ***** válasza:
50%

Már írtam neked, én vagyok az 5 gyerekes anyuka. Az elköltözős kommented megerősítette az az érzésemet, hogy nálatok a legnagyobb gond az anyád és közted levő hatalmi harc. Ezt az energiát kellene oizitív irányba fordítani, de nagyon úgy tűnik, nem is akarod megérteni, miről is írunk többen is neked.

31-esnek írom, hogy én bizony szoktam "ajnározni" a gyerekeimet, ha éppen úgy hozza a helyzet, és mégsem nőttek a fejemre. A 22 éves fiam önálló háztartást vezet, a 18 és 17 évesre simán itthon lehet hagyni a fõzést, rakarítást, akár a kistesókat is. És az 5 és 7 éves kicsik is simán rendet raknak maguk utàn. Talán azért, mert igyekeztem rugalmas lenni velük, és nincs folyamatos kényszer.

2016. aug. 26. 15:05
 37/40 anonim ***** válasza:
63%

Jah, nincs mit magyarázni, tipikus "mostazonnal" hárpia anyucival van dolgunk.

Ölelem a gyerekeket, kitartást nekik.

Te meg ne merjél semmit elhalasztani 5 percre se kérdező, mert olyan nincs, hogy nincs kedved hozzá.

Agyatlan, érzéketlen nőszemély.

2016. aug. 26. 15:08
 38/40 A kérdező kommentje:
Első és utolsó kérdésem volt . Nem mondtam h nem ajnározom a gyerekeim mert pár szaros kirakot nem rakot nem raktam el helyettük. Nem értek egyet veletek.
2016. aug. 27. 07:07
 39/40 anonim ***** válasza:
57%
Akkor mi a sz@rért kérdeztél?
2016. aug. 27. 09:35
 40/40 A kérdező kommentje:
De egy két dologban elgondolkodtam a válaszotok alapján és igyekszem változtatni rajtuk.
2016. aug. 27. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!