Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Rossz lehet egy gyereknek...

Rossz lehet egy gyereknek nagyszülők nélkül?

Figyelt kérdés

Én imádtam a nagyszüleimnél lenni, amikor kicsi voltam, de még most is nagyon szeretek átmenni, bár nyilván már ritkábban tehetem meg.

Vannak olyan élmények, amiket szerintem csak a mamával/papával élhet át az ember.

A gyerekemnek az én részemről lesz ergy nagymamája, és ennyi. A párom apukája meghalt, édesanyja külföldön él, évek óta nem jött már haza, tehát ha a saját fiára sem kíváncsi, nem gondolom, hogy a kicsi kedvéért haza fog jönni, meg amúgysem olyan, mint amikor a gyerek bármelyik hétvégén átmehetne a mamához.

Az anyai nagymamája pedig másik városban él, de így is csak vele fog tudni találkozni, mert nem lesz senki más.

Volt, aki nagyszülők nélkül nőtt fel? Nem volt hiányérzete?

2016. júl. 25. 17:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Gyermekkoromban apai nagyszüleim,és anyai nagyszüleim egyaránt éltek. Apai nagyapám 7 éves koromra meghalt. Apai nagyanyám ütött,és gyűlölt. Egyedüli fiú unokaként is rühelt. Anyai nagyszüleim szerettek,így rengeteg gyermekkori élményem van velük róluk :) Amire 40 évesen is szívesen emlékszek,és elég gyakran. Hálám jeléül csak annyit tehetek feléjük,hogy sokat gondolok rájuk,és heti rendszerességgel megyek és imát mondok a sírjaik fölött. Tehát a kérdésedre a válasz,hogy nagyszülővel a gyermek másképp éri meg a gyermekkor szépségét,mint a szülővel.
2016. júl. 26. 08:20
 12/12 anonim válasza:

Csak iskolai szünetekben szoktam meglátogatni az egy nagymamámat, de nem nagyon van kapcsolatunk, mivel nagyon magának való (90 éves).

Nincs hiányérzetem, mivel nincs megbeszélnivalónk.

2016. júl. 28. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!