Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális, hogy nagyanyám arra...

Normális, hogy nagyanyám arra kér, segítsek anyámnak a tanulás rovására?

Figyelt kérdés

Nála élünk egy éve, de anyám már vett saját lakást, amit még lakhatóvá kéne tenni, mielőtt beköltöznénk. Épp a régi tapétát szedi le a falakról egyedül, mert spórolni szeretne a felújítás költségein. Én éppen érettségizem, konzultációkra járok (beutazni odafelé két óra, vissza még több, tehát gyakorlatilag elveszi az egész napomat), illetve kidolgoznám a 60 szükséges tételt és gyakorolnám a szóbeli megnyilvánulást két idegen nyelven.

Nagyanyám szerint ezek mellett nekem fel kéne mennem anyámhoz az új lakásba, hogy ne egyedül kelljen szenvednie a melóval. Az, hogy nekem is megvan a magam dolga, mellékes. Szerinte rengeteg időm van június közepe-végig készülni, persze fogalma sincs, hogyan működik egy ilyen vizsga és mennyi tanulnivaló van, mivel az ő családjában eddig még soha nem érettségizett senki.

Mellesleg máshoz is állt már ugyanígy, pl. mikor annyira el volt hatalmasodva rajtam a pszichés betegségem, hogy egész nap ültem otthon és rettegtem, mert biztos voltam benne, hogy bármelyik pillanatban meghalhatok, akkor is annyit volt képes kinyögni, hogy szedjem már össze magam, mert anyámnak rossz ezt nézni.

Szeretném, ha megmondanátok, hogy tényleg én vagyok-e a hülye, amiért ez engem zavar.

2016. máj. 25. 11:45
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
64%
Ugyan mikor dolgozza ki a nyamvadt tételeit, ha nem a szóbeli előtti felkészülő időszakban?!
2016. máj. 25. 13:34
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én még a kétszintű érettségi előtt kitűnőre érettségiztem, és utólag visszatekintve tényleg nem nagy szám, és főiskolán már a vizsgák helyett is inkább érettségiztem volna, de akkor, amikor aktuálisan benne voltam, nem így éreztem, akkor igenis nagy szám volt, ráadásul én még vizsgadrukkos is vagyok. Viszont azért amikor már túltelítődtem a tanulással, rámtört a takaríthatnék, és mindegy, mi csak tanulni ne kelljen, lesikáltam a csempéket, kigyomláltam az erkélyt.

Egyébként anyukád igényelné, hogy segíts, vagy ő azért szeretne hagyni tanulni, és inkább csak a nagymamád akar belekotnyeleskedni?

A nagyival szerintem most ne foglalkozz, anyukáddal egyeztess, aztán lehet, hogy neked is eljön az a pont, amikor már mindent csinálnál, csak könyvet ne láss. Jó tanulást!

2016. máj. 25. 14:36
 13/40 anonim ***** válasza:
29%

"Ugyan mikor dolgozza ki a nyamvadt tételeit, ha nem a szóbeli előtti felkészülő időszakban?!"

Ha volt olyan hülye, lusta, hogy eddig nem tette, akkor nyilván nincs más választása, de nem hiszem, hogy mi lettünk volna az egyetlen olyan osztály, aki egész 12.-ben a tételeket dolgozta, amiben még a tanáraink is segítettek. És ezt egy vidéki szakközépiskolában (pár éve).

Teljesen érthető a nagyi nézőpontja. Neki az a fontos, hogy saját lábra álljatok és ebben segíts az anyukádnak, ne egyedül kínlódjon, amikor kettőtökért dolgozik. Kérdés, hogy anyukád hogy látja?

A betegségeddel kapcsolatban is igaza van.

2016. máj. 25. 16:03
 14/40 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem simán birnal segiteni anyud csak nem akarsz.. es a szobeli jo kifogás . Hogy jajj emiatt nem tudsz segiteni.. én is érettségiztem es nem a ket hetbe kapkodtam mert minden suliba oktoberbe meg mondjak a teteleket . Lett volna idod kidolgozni .. mert nekem mar januarba mind a kezembe volt ugy hoy én egyett se csinaltam meg hanem osztaly tarsaktol elkértem..Plussz az iras belid van már .. meg 4 evig erre tanulatal ilyenkor max at olvasgatod es ha van eszed aķkor mar tudod is .. Én nekem ugy lett majdnem mind 4 es hogy alig tanultam .. ez egy jo kifogas csak amit csinalau
2016. máj. 25. 16:08
 15/40 anonim ***** válasza:
43%
13: Nem mindenkinek van ideje rá év közben. Erre még nem gondoltál?
2016. máj. 25. 16:10
 16/40 anonim ***** válasza:
53%
15 általában tanórán dolgozzák ki ahol a diak koteles ott lenni es ha nem fejezikbe akkor otthon be kell fejezni vagy fel adjak hoy ezt meg ezt ki kell dolgozni es kov oran elenőrzi ha nem dolgozod ki de nem egy lusta dog vagy akkor osztarstol elkered es vagy szunetbe leirod vagy lefenymasolod...
2016. máj. 25. 16:14
 17/40 A kérdező kommentje:

Mi egyetlen tantárgyból sem dolgoztunk ki tételt órán, rohadtul mással voltunk elfoglalva, haladtunk a tananyaggal, de örülök, hogy hülye, lusta dögnek vagyok minősítve már anélkül, hogy ezzel tiszában lennének egyes válaszolók. Ez egy gimnázium, nem tudom, ilyen szempontból általában eltér-e egy szakközéptől.

Szerintem a betegségemről majd akkor beszéljen bárki is játszi könnyedséggel, ha maga is megtapasztalta, mert látatlanban baromi könnyű megmondani a frankót. Persze lehet, nekem vannak szokatlan igényeim, de jobban esett volna abban a néhány hónapban, ha nem azt kapom otthon a fejemhez, hogy semmi bajom és csak játszom az agyam.

Édesanyám nem bánná, ha besegítenék, de nem szokott ezzel megtalálni, mert tudja, hogy nekem is sok dolgom van.

2016. máj. 25. 16:36
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
16: Nekem magyarázhatod nyugodtan, nekem sem diktálták le az összes órán a tételeket. Kaptunk címeket, aztán hajrá..
2016. máj. 25. 16:38
 19/40 anonim ***** válasza:
34%
Kicsi csillagvirág bocs ha a lelkedbe tiportam de te meg honnan veszed hogy szakközépbe jartam gimnáziumba jártam ..☺ ha az neg nyugtatt akkor teljesen igazad van ne segíts csak tanulj mert 80 tetelt mar 2 het alatt kidolgozni nagyon kemeny ezert vagy lusta mert ev kozbe is ha suliba nem de otthon hirtad volna kidolgozni .. meg bem tudom mert jartal 4 evet suliba ha most kell mindebt tanulnod ..meg a betegseged ha nem birod magsdba lerendezni menj orvoshoz nem rinyalni kell .. meg nekem pl ugy lett meg hogy 11 evbol 4 honapot kb nem birtam be jarni mert mutottek es nem kis dologra .. szoval az onsajnalatod nalam nem ert sikert..
2016. máj. 25. 16:44
 20/40 A kérdező kommentje:

#14, oké, és kitől kértem volna el a tételeket, ha az osztályból mostanáig másnak sem volt ideje kidolgozni otthon? :D Nem mindenki kapjan készen a segge alá őket kidolgozva, nekünk pl. címeket sem adtak meg, sőt, valamelyik tanár a tételek listáját sem osztotta ki. Miről beszélünk?

Ha hármasra-négyesre hajtanék, az nekem is meg lenne kvázi tanulás nélkül, ne aggódj.

2016. máj. 25. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!