Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan értessem meg a nagyszül...

Hogyan értessem meg a nagyszüleimmel, hogy felnőttem, már törvény szerint is nagykorú vagyok? Kiskorom (3 éves) óta ők nevelnek/tek, és nehezen veszik észre, hogy túlzásba esnek :/

Figyelt kérdés

Lassan 22 éves nő vagyok, és nem tudom, mihez kéne kezdenem. Az már megvan, hogy dolgozni akarok, de az nagyon nehéz, hogy ne hagyjam maam érzelmileg befolyásolni a nagyszüleim által. Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen a sarkamra állni, és önálló véleményem, saját akaratom lehessen, és ne mindig mások képe legyek, egy visszhang? Eddigi életem során az egyetemi néptánc kör volt az, ami segített kicsit megtalálni a saját hangom, de nehezen tudom érvényesíteni magam, a kedves nagymamám nagyon erőszakos, alárendelő természet – annak kell lenni, amit ő akar, különben 3. VH van. Az összes próbálkozásomból csak az sikerült, hogy én nem akarok egyetemista lenni, mert nem azt érzem közel magamhoz, a folytonos magolást( a monotonitástól meg tudnék veszni), illetve az, hogy kiharcoltam magamnak egy papagájt, apumtól meg is kaptam, és egyszerűen imádom ezt a kis tollas csacsogót. Nektek mi vált be, hogyan próbáltátok megértetni az ősökkel, hogy már vége a gyerekkornak, és nem mondhatják meg mindig, hogy mit és hogyan csináljunk meg?

Nem szeretnék veszekedést, de örülnék, ha elfogadnák, hogy hiába nézek ki úgy, mint 14 évesen (alacsony növésű vagyok, 152 cm, és fiatalos az arcom), attól még elrepült az idő.

Előre is köszönöm a remélhetőleg hasznos tippeket, tapasztalatokat :)

2016. máj. 20. 13:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Hát vannak emberek, akiknek az igazság nem segít.

Nem jó mint tanács, de poénnak talán elmegy, hogy én azt mondanám, terhes vagyok, és már nem lehet elvetetni és el kell mennem dolgozni. :D

2016. máj. 20. 18:14
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon értem milyen felnőttségről beszélsz, amikor még 22 évesen is csak szeretnél dolgozni.
2016. máj. 20. 18:47
 23/29 anonim ***** válasza:
Kepes vagy negy ev egyetem utan, a diploma elott egy evvel abbahagyni a tanulmanyaidat, hogy fenykepesz lehess??? Erett gondolkodasra vall, gratulalok.
2016. máj. 20. 21:10
 24/29 A kérdező kommentje:
Az önéletrajzomat már beadtam egy pár helyre, csak a visszajelzésre várok, remélem, valamelyik bejön a sok közül. Az meg, hogy nem értek a házimunkához, erős túlzás. Mosok, főzök, a szobám teljesen rendben tartva, most van csak egy icipici rendetlenség a kábelek közül, de az pár másodperc, és kész. Ami nehézséget jelent, az tényleg az önállósodás, hogy ne velük egy fedél alatt éljek, ezt nehéz elkezdeni.
2016. máj. 20. 21:13
 25/29 A kérdező kommentje:
Csak két év, szerencsére, 2014-ben kezdtem az egyetemet, de nem érzem a magaménak a germanisztika-szakot, nem tudok azonosulni a nyelvvel, a kultúrával, nem az én világom.
2016. máj. 20. 21:14
 26/29 A kérdező kommentje:
Amit még sajnálattal tapasztalok itt gyakorikérdéseken, hogy a többség alig ad hasznos tippet a kérdezőknek, csak megjegyzésekkel vagdalkozik, ismeretlenül, holott segíthetnénk egymást, mert persze, ha neked olyan könnyen megy minden, akkor jó, örülünk, de nem mindenkinek olyan a helyzete, hogy mindent tök simán, konfliktusmentesen meg tud oldani. Nem vagyok tökéletes, elismerem, hibákat követtem el, ahogy mindenki más is, én például azt, hogy hagytam, hogy a nagyi irányítson a kedve szerint, mert hát kicsi unoka. Előfordul, nyilván nem én vagyok, leszek az első, de faluhelyről nem könnyű annyira információk híján lépni, ezért kérlek benneteket, osszátok meg a tapasztaltaitokat, ti hogy csináltátok az elején?
2016. máj. 20. 21:25
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tehetségtelen író vagy. Kifejezetten irritáló. Még akkor is, ha véletlenül pont van papagájod.
2016. máj. 20. 23:00
 28/29 anonim válasza:

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy volt egy ismerősöm aki ugyan így felnőttképzésben (okj) végezte el a grafikusit. Annyira Bejött neki hogy ma már Londonban dolgozik...

... mint takarító.

Nem nagyon keresett szakma még pesten sem, önmegvalósítani nem fogsz vele.

2016. máj. 27. 12:22
 29/29 anonim ***** válasza:
Van a mese az aparol, a fiarol es a szamarrol, hogy veluk szembejovok mind mast tanacsoltak, a fiu uljon a szamaron, az apa uljon a szamaron, mindketten uljenek a szamaron, senki ne uljon a szamaron, vegyek a hatukra a szamart satobbi, Nagymamad is ad mindenfele tanacsot, pasizz be, dolgozz a takszovben, a pasidnak ne adj kolcson, es koltozz el otthonrol, ha bepasiztal.
2016. jún. 14. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!