Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nővérem és én a nagyszüleink...

BERTALAN11 kérdése:

A nővérem és én a nagyszüleinkkel élünk, és a nagynénénkkel. És ki akarnak dobni minket a francba. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A nővérem már megvan 20 éves, és van egy egyszerű középiskolai végzettsége.De nem veszik fel sehová dolgozni.Kis abc boltokba meg dohányboltokat keresett munkahelynek de nem veszik fel, mert "túlképzett" meg a nyalizókat veszik fel.Én még csak 17 vagyok túlestem nemrég a kisérettségin. És a nagynénénk meg 40 éve a nagyszüleinkkel él.Nagyfater alkesz.Mama meg csak bólogat és cirkuszol ha vita van.És olyan dolgok miatt haragudnak a nővéremre hogy a biciklit az erkélyre rakja és nem a pincébe...hűha.Meg hogy kirakja a macskaalmot az előszobába.Meg néha kupisan hagyja a konyhát de legtöbbször feltakarít.És emiatt fenyegetőznek a nővéremnek hogy kidobják.Én az ő pártját fogom mert semmi rosszat nem tett.És emiatt már nekem is fenyegetőznek hogy mehetünk anyánkhoz, apánkhoz vagy amerre látunk.Mi a francot képzelnek magukról?!
2016. máj. 9. 20:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%

Mi van a szüleitekkel, hogyhogy a nagyszülőknél kell élnetek? Ők a gyámjaitok is (vagyis most már csak neked)?

Amúgy ez egy szar helyzet, és nem tudom, mit csinálhatnátok, de azért azt se hidd el a nővérednek, hogy "túlképzettség" miatt nem veszik fel eladónak boltokba, ez nagy kamu. Az egyszerű középiskolai végzettség alatt az érettségit érted, ugye? Mert az a középiskolai végzettség. Az azt jelenti, hogy szakmája nincs, így nyilván baromi nehéz munkát találni. Én a helyében megpróbálnék elvégezni valamilyen képzést, tanfolyamot, hogy legalább valami papír legyen a kezében, amivel munkát kereshet, és talán akkor a nagyszülők sem gondolják majd azt, hogy egy lusta ingyenélő - amilyennek most tűnik a szemükben.

2016. máj. 9. 20:46
 2/20 anonim ***** válasza:
49%
És te mit képzés magadról? Anya és apad kellene hogy neveljen és eltartson benneteket, nem a nagyszülők. ...
2016. máj. 9. 20:47
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, ez az egyetlen lehetőség ha esetleg le akartok lépni:

Növéred megy okjra és közben diákmunkát válal, meg mondjuk te is elmész dolgozni heti 1 napot. + a családival ellesztek egy olcsó albiban.

2016. máj. 9. 20:50
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
Tiétek a ház? Ti tartjátok el a nagyszüleiteket vagy ők titeket? Ha az egyikre is nem a válasz akkor TE mit képzelsz magadról? Nem tetszik a szitu? Menj apádhoz vagy anyádhoz..ott biztosan jobban éreznéd magad, hisz gondolom semmi oka nem volt annak hogy a nagyszüleitek nevelnek titeket... Költözzetek a szüleitekhez, és meg van oldva az egész.
2016. máj. 9. 20:50
 5/20 anonim ***** válasza:
94%

Nincs olyan, hogy "mi a francot képzelnek magukról?!", ezt max. akkor mondhatnád, ha fizetnétek az ellátásért. Nekem is ellenszenves a nagyszüleid viselkedése, de ha nem akarják, hogy a nővéred ott lakjon, akkor ehhez joguk van. Nővéred felnőtt, saját magának kell gondoskodnia magáról.

Nyilván van valami oka annak, hogy a nagyszüleitek miért nem szeretnek benneteket, amivel nem azt akarom mondani, hogy ti tehettek róla, csak azt, hogy nyilván valamilyen okból alakult így. Segítene például, ha leírnád, miért laktok egyáltalán náluk a szüleid helyett.

2016. máj. 9. 21:00
 6/20 A kérdező kommentje:
Anya és apa helyzetéről nem meséltem.Szóval még ne ugorj a torkomnak.Anyám kicsit korán lett terhes.És mivel teljesen dilisek a nagyszüleim, fogták magukat és tönkretették anyám, és apám életét.Anyámat kidobták és évekkel később mikor már nővérem és én megszülettünk, a nagy szüleink elvettek minket a szüleinktől.Sose voltak házasok, náluk is gebeasz volt és szétváltak.Egy ideig anyámnál, egy ideig apámnál is éltünk.És mivel anyámat kidobták és nem tudott rendes végzettséget szerezni, el ment virágkötőnek, amivel nem igazán tudna eltartani két embert.Apám alkoholista lett az incidensek után és minden pénzét elvesztette.Tulajdonképpen csöves, de van egy kertes háza és részleges munkákat vállal kis pénz reményében.Minden a nagyszüleink és a nénénk hibája:azért hibás a nagynénénk is mert ő egy életképtelen senki aki állandóan irigységből árulkodott mindenért ami anyuval történt.És még a fatert is gyűlölte, mert senki nem jött még össze a nagynénénkkel, de anyánkkal igen.És ezért a nagyszülők rögtön őt kezdték el babusgatni.Szóval ezért nem tudunk elmenni a szüleinkhez.
2016. máj. 9. 21:11
 7/20 anonim ***** válasza:
77%
Ha nagynénéd életképtelen, akkor a nővéred micsoda? Ott van 20 évesen, végzettség nélkül,holott ennyi idősen már lennie kéne egy érettséginek és egy okj-nak. Míg ők tartanak el, megtehetnek bármit. Költözzetek el, vállalj diákmunkát, és akkor teljesen a magatok urai lehettek.
2016. máj. 9. 21:14
 8/20 anonim válasza:
84%
Durva!! Kösd fel a gatyád! :D
2016. máj. 9. 21:17
 9/20 anonim ***** válasza:
65%
Különben anyuddal jó a kapcsolatotok? Mert én ezek után inkább mennék hozzá...Nővéred ilyen végzettséggel sajnos csak gyárakban tudna elhelyezkedni, nem tudom, hol éltek, van-e ilyen. Mellette tanulhatna. Te meg tanulás mellett diákmunkát vállalhatnál, és akkor odaköltözhetnétek anyudhoz? Az biztos, hogy én a helyetekben azon lennék ezek után, hogy mielőbb elhúzzak onnan a francba...
2016. máj. 9. 21:20
 10/20 A kérdező kommentje:
Én annak tartom.Mert igen, van munkája a tescóban...keres egy csomó pénzt de nem magának fizeti a dolgait.Egy majdnem 10 millió forintos autó részletét nem volt hajlandó kifizetni, hanem csak "Anyu, kifizetted az e-havi részletet?" Mamám majdnem belerokkant míg ki nem fizették.És itt van még egy indok arra hogy életképtelen:van egy gyermek orvosi rendelő, egy fogorvos, és egy tüdőszűrő egy helyen pár tömbnyire innen.Beül a fancy kocsikájába és mikor oda megy, fél óráig köröz a tüdőszűrő körül, és felhívja a mamát, hogy NEM TALÁLJA!És ráadásul a papának nyavajog hogy kell pénz benzinre.Összesen 180.000 Ft-ot keres sac per kb.És csakis kizárólag cigit, kólát, és rántott sajtot vesz mert olyan egészségesen él.Az körülbelül 1600-1800 Ft.Marad egy rahednyi pénze, de a számlákat SE ő fizeti.Volt egy alkalom hogy összespóroltam 12.000 Ft-ot egy új erősítőre a gitáromhoz.És mikor meglátta a nénikém, azonnal visszaküldette velem, mert ki kell fizetni az internet fenntartásával kapcsolatos számlát.Szóval ne gyertek azzal hogy mi szívóskodunk a nagyszüleinken.
2016. máj. 9. 21:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!