Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyanyám sehova nem enged...

Nagyanyám sehova nem enged sehova. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok és az anyukámmal a nagyszüleimnél élűn már kisbaba korom óta.Ugye nagyon depressziós vagyok.Valamelyik nap az egyik barátnőmmel voltunk városba persze tudtak róla.Na igen szóval mondtak hogy menjek haza x-időre és késtem 5percet.Azóta sehova nem engednek.Még a szünetbe se mehetek sehova se.Otthon kell lennem.És mindenki az osztályomból itt kérdezi hogy nem e megyek velük valahova és én már nem tudok nekik mit írni mert az gáz lenne ha azt írnám hogy "bocs idegbeteg nagyanyám nem enged sehova".

Létszíves értelmes válaszokat írjatok:)

Köszönöm előre is:)

2016. márc. 25. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

9-es, te zakkant, ki a jó élet mondta, hogy piálni járjon?

Nem vagyok öreg, 8 éve voltam 14, de mi is ugyan úgy eljártunk ilyenkor otthonról. Elmentünk fagyizni, biciklizni, focizni, "bandázni", erdőbe mászkálni és soha nem volt belőle gond, nyáron este 10-re mentünk haza minden nap.

2016. márc. 25. 12:41
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

Nagyinak köszönhetik a lakhatásukat, ami azt jelenti, hogy nagyinak mindenbe van beleszólása akár tetszik, akár nem. Tanulj és menj majd koleszba, akkor kiszabadulsz.

Nagyiddal beszélj, mondd meg neki, nagyon sajnálod, hogy legutóbb pár percet késtél, többet nem fog előfordulni. Kérdezd meg tőle, meddig tart még a büntetésed, beszéljetek meg egy időpontot, amikortól megint eljárhatsz majd.

A haveroknak pedig nyugodtan meg lehet mondani, hogy bocs, nem engednek el.

2016. márc. 25. 13:13
 13/20 anonim ***** válasza:
47%

"Tanulj és menj majd koleszba, akkor kiszabadulsz."

én is igy gondoltam...de a koliban csak egy ora kimeno van délután fél3-tol -fél 4 ig...majd szilencium 18:30-ig utána kajálás..19-ig van kimeno. viszont már a harmad és negyedéveseknek este 8 ig is ki lehet menni, és havi egyszer fél9ig.

2016. márc. 25. 13:35
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem jarok 14 evesen szorakozohelyekre, nem iszom, nem cigizem ahogy azt sokan leszurtetek:)

De azert koszonom az ertelmes valaszokat:)

2016. márc. 25. 13:36
 15/20 anonim válasza:
55%

Engem egészen sokáig nem engedtek el. Szerencsére vagy sem, nem tudom.

Másoknak nyugodtan írhatod, hogy ki miatt nem mész el, ha nem mész el. Önhibádon kívül van, nem szégyen.

2016. márc. 25. 14:33
 16/20 anonim ***** válasza:
32%
15ös nem tudom milyen kollégiumban vagy :D Én 10.es vagyok, amikor 3ra mentünk vissza részegen akkor se szóltak semmit
2016. márc. 25. 14:46
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Késtél, megérdemled. Ilyen idősen, ahány percet késtem, annyi napig nem mehettem sehova. Nem hisztiztem, vállaltam a késés következményét.
2016. márc. 25. 19:53
 18/20 anonim ***** válasza:
87%
15 vagyok, Szegeden, lánykollégiumban. (14 vagyunk egy szobában)
2016. márc. 25. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy nem olyan családod van, akik kivágnak az utcára, hogy ott nőjjél föl.

A helyes forma "legyetek szívesek,..",többes számban.

Mellesleg nincs olcsóbb dolog, mint ismeretlenül, felelősség nélkül bujtogatni másokat, hogy álljon szembe a családjával.

2016. ápr. 8. 21:54
 20/20 anonim válasza:
Én is csatlakozom ahhoz, aki azt mondta, hogy az egyik legnagyobb hiba amit tehetsz, hogy elzárod a gyerekedet. Én 14 évesen mentem először bulizni, a nővéremmel, és önszántamból nem ittam, nem cigiztem 16 éves koromig. A szüleim nagyon engedékenyek voltak velem mindig, és hihetetlen, de normális, felelősségteljes ember lett belőlem. Nem drogozok, negyedévente egyszer bulizok, és igen, cigizek, de ez az én döntésem volt, ha tiltottak volna tőle, akkor már lehet 14 éves korom óta cigiznék lázadásból. Én úgy gondolom hagyni kell a gyereket, hagy éljen, hagy tapasztaljon, tanuljon a saját bőrén. Én is hoztam rossz döntéseket, és megtanultam, hogy ezt nem szabad. Ha anyám mondja, hogy kislányom ezt ne, akkor is megteszem, csak utána maximum nem merek segítséget kérni tőle... Azonban sajnos te nem sokat tudsz tenni ez ellen, talán ha leülnél megbeszélni ezt a nagymamával. Kommunikáljatok egymással, nyugodtan, ne kapd föl a vizet, és kérd meg hogy ő se tegye, mert te csak értelmes érveket akarsz amellett, miért nem enged el. Fontos, hogy bizalmat nem szabad eljátszani, habár 5 perc késésért büntetni azért elég durva. Sok sikert!
2016. ápr. 21. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!