Hogyan vidítsam fel a nagyimat?
A nagymamám több mint 90 éves. Mindig erős akaratú nő volt, sosem szorult mások segítségére. Mindig buzgott benne a bizonyítás akarás, hogy megmutatja, nem hagyja el magát ezért ne aggódjunk érte.
Mostanában igen megtörtnek látom és fáradtnak. Nyilván, milyen legyen ennyi idősen az ember de sajnos egyre több sötét gondolata is támadt, hogy jó lenne már meghalni. Hát mondják hogy az öregek már csak ilyenek.
De mama sem tudja elképzelni hogy ezek a kijelentések nekem mekkora fájdalmat jelentenek. Engem ő nevelt fel, nekem ő a mindenem. Tudom hogy semmi sem tart örökké és ezt el kell fogadjam, de hogy tudnám őt jókedvűnek tartani? Igyekszem vele beszélgetni amennyit csak lehet, napközben is nála jár a gondolatom.
Amikor a mamám már alig bírt járni és felkisértük Őt a temetőbe a szüleihez 14 éves koromban azt mondtam neki, hogy Gyere, Mama ha leszakad a hátam is felmegyünk a sírhoz (rám támaszkodott), elsírta magát és később belevágott műtétbe is.
Te is legyél ott mellette. Mondd el neki, hogy mennyire szereted. Meséld el neki, sorold fel neki, idézd fel neki, hogy mennyi mindent köszönhetsz Neki, és hogy milyen fontos Ő Neked és mennyire hálás vagy azért, hogy Ő van Neked. Őszintén mindent, ami csak eszedbe jut. Eddig Ő adott neked erőt és kitartást, mutasd meg milyen sokat adott és adj Neki belőle vissza.
Minden jót!
Nagyon kedvesen és együtt érzően írt minden előttem író.
(Sajnos attól tartok, hogy mi már a közelébe se fogunk jutni ennek a szép hosszú életkornak.)
Egy kicsit jobb kedvre derítheted esetleg, ha keresel a neten, régebbi zenéket, vagy régebbi kabaré jeleneteket. Nagyon nagy a kínálat a YouTube-on régi filmekből is.
Ezek csak ötletek, kérdezd meg őt magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!