Mit csináljak?!

Figyelt kérdés
14 Éves vagyok 5-6 hónapja nem beszéltem a nagyszüleimmel. Anyukámnak van egy tesója És anyukámat kitagadták a nagyszüleim.Nem szóltak, hogy a dédim korházba van. Anyukám másnap megakarta látogatni de másnap elhunyt... Nagyon csúnyán beszéltek anyával és mindent el akrtak tőle venni. Megrugta a papa. Ilyenkor idegrohamot kaptam és eldöntöttem, hogy nem megyek többet. De nagyon nagyon hiányoznak.. És felakarom velük venni a kapcsolatot de nem tudok a szemükbe nézni. Mit csináljak?? Én csak békét szeretnék... :'(
2015. nov. 5. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Nem kell haragot tartanotok.Kérj bocsánatot biztosan megértik.
2015. nov. 5. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
98%

nekem nem hiányozna egy olyan ember, aki megrúgja az anyámat.

mégis miért kellene bocsánatot kérnie?

"Bocsi papa, hogy belerúgtál anyába, és ez nekem is fájt"???

Egyébként a nagyszülők jelentkeztek azóta? MIért is kellene egy 14 évesnek kezdeményeznie?

Ő még gyerek, a másik oldalon pedig két felnőtt áll!

Nekik kellene bocsánatot kérniük, egyrészt ők a felnőttek, másrészt meg mégiscsak ők követték el a bűnt!

De ez nem rólad szól. Valami olyasmi történt közöttük, amiről te nem is tudsz, és ők elhatárolódnak a lányuktól. Te ennek csak a szenvedő alanya vagy.

Viszont mivel az anyukádhoz tartozol, akivel ők nem akarnak beszélni, ezért jó esély van rá, hogy rád sem kíváncsiak. Hiszen ha azok lennének, már kerestek volna. 14 évesen biztos van saját telefonod, és tudják a számod, nem?

De most komolyan: te meg tudsz nekik bocsátani, a rugásért, a kitagadásért, a csúnya beszédért, és hogy semmibe veszik a lányukat?

Tett valamit édesanyád azért, hogy ezt kapja a szüleitől?

Talán 14 évesen még nem érted meg ezt, de próbálj belegondolni: olyan ez, mintha pár év múlva téged tagadna meg anyukád, megrugdosna, kitagadna, sosem állna többé szóba veled. Hogy esne?

2015. nov. 5. 19:50
 3/6 Lina63 ***** válasza:
100%

Én abszolút nem keresném őkt, nem is tartanám azok után családomnak.

Ha nem tudsz a szemükbe nézni, miért akarod felvenni velük a kapcsolatot? Anyudnak hogy eshet majd?

2015. nov. 5. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én megszakítanám velük a kapcsolatot. Oké, a nagyszüleid, de gondolj bele, miattad nem láthattad a dédnagymamádat mielőtt meghalt volna... Sok szerencsét.
2015. nov. 5. 21:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Teljes mértékbrn igazatok van! De az első válaszolót nem értem..
2015. nov. 6. 15:22
 6/6 kovpet ***** válasza:

Azt nem írtad, hogy mi miatt tagadták ki anyukádat. De a te szempontodból mindegy is.

Ha hiányoznak, akkor elmondhatod nekik, hogy anyukád bármit is tett, azért nem te vagy a felelős, nem is tudsz róla.

Viszont ha nincs NAGYON komoly indok erre az egészre amit művelnek, akkor tényleg jobb, ha nem tartod a kapcsolatot velük.

2015. nov. 6. 16:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!