Lehetséges, hogy egy nagyapa nem érett meg a nagyszülőségre?
Látnod kellene,hogy csinál a 3 éves unokánk jó értelemben vett infantilis idiótát egy egész családból!:)
Amúgy aki apának éretlen volt az bizony nagypapának érik be!:)
12: Ennek semmi köze az érettséghez.
Mit jelent, hogy odacsap? Nagyot? Fáj neki? Vagy csaj jelzésszerűen, hogy rosszat csinált? Valóban rosszat csinált?
A szülőnek ez gond, akkor szóljon a nagyszülőknek, hogy ő nem ilyen nevelési módszereket használ, ezért ő se tegye.
12- akkor nem nem érett, hanem hülye. Veréssel nem nevelünk- azt kategorikusan jelentsétek kik neki. Az nem elég, hogy "később megbánja"
Egyébként az nagyapa a 'bölcs öreg' archetípusa a gyermeklélekben. Ha ennek nem tud megfelelni- iszik, ver, káromkodik, akkor nem hagynám vele egyedül a gyerkőcöt.
A legtöbb nagyszülő ezért fel tud nőni a feladathoz, és ahogy a kínaiak mondják nincs rossz tanítvány csak rossz mester, magyarán a gyerekek csetlés botlásáról jelentős mértékben a szülök, és nagyszülök tehetnek.
Azért néhány extrémebb eset. Állok a villamos megállóban, megjön a járat, picit odébb lépek hagy tudjanak könyebben leszállni, majd szállnák fel erre hátúlról sétabottal megütnek. Hátranézek mivan, erre egy jól öltözött nyuginger (bocs de ez jár) rámüvölt bottal a kezében, hogy miért nem engedem előre a feleségét, akit addig nem is láttam, álltunk vagy 100 a megállóban kit érdekel. Annyira felspilázta magát, hogyha lett volna nála lőfegyver tuti lelő vele.
Egy ismerős ment hajnalba dolgozni a villamossal, első járat kb. 3-an voltak rajta, millió üllőhely, egyszer csak felszáll egy nyuginger, odaáll elé és rászól, hogy adja át az ülőhelyét. Mutatja, hogy előtte és mögötte is millió ülés, de a tatának az kellett amin ő ült, máig nem derült ki miért. Felállt, leszállt a gépről és azóta nem ült fel többé villamosra.
Kedves kérdező!
Szerintem nincs olyan, hogy megmakacsolta magát! 35 évesen, egy 5 éves és egy 1 éves gyerek anyukájaként, nincs az az ember akitől eltűrném, hogy megüsse a gyerekeimet!!! A saját anyámtól se, bár ő sose tenne ilyet! Csak 1 kérdés: egy nagypapa korú ember úgy tud csak dűlőre jutni egy 4 évessel, hogy megüti? Ez szerintem nem idilli kapcsolat! Ha nálunk fordulna ez elő, ziher, hogy soha többé nem engedném a gyerek közelébe!!! Nevelni az anyjának kell, a bántalmazást meg a törvény is bünteti!
4-es!
Igen!
Anyósom ez a kategória és néha csodálkozom, hogy a gyerekei, hogy maradtak életben?! És nem a gyereke kérdőjelezi meg (ő ebben nőtt fel), hanem a menye (aki nem érti, hogy, hogy engedheti meg magának egy anya, hogy otthon hagyja a másfél éves gyerekét a 3 éves testvérére délután 3-tól este 9-ig, és a 3 éves készítsen vacsorát, etesse meg a tesóját, pelenkázza át és fektesse le! És nem kitaláltam, anyós mesélte büszkén!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!