Mennyire gyakori, hogy a nagyapa-apa-fiú vonalon mindenkinek ugyanaz a neve?
Figyelt kérdés
Családfakutatásom során eddig biztosan tudtam, hogy a déd- és az üknagyapám is László volt. Most kiderült, hogy a szépapám is. Mennyire gyakori eset ez? Nem volt probléma a sok Lászlóból? Ha csak kettő van, akkor idősebb és fiatalabb, le van tudva. De háromnál?2015. jan. 11. 12:49
1/19 anonim válasza:
Régen ez volt a szokás, ennyi. Sőt, szinte kötelező volt.
2/19 anonim válasza:
Elég gyakori (volt), és nem csak a férfi vonalon. Nálunk mindenki János és Katalin. Minket gyerekeket zavart, az "öregek" szerint nem volt soha gond belőle. Megoldották becézéssel stb. Illetve ritka volt, hogy három generációnál több élt egyszerre.
3/19 anonim válasza:
Valahol szokás volt, v.hol nem. :D Valahol még mindig az.
4/19 anonim válasza:
8.-os vagyok, 2 osztálytársam is ebben a cipőben jár. Egyébként mindkettőjük eléggé régies nevet visel (főleg ha azt nézzük, hogy a "mai fiatalok" körébe tartoznak). Egyikőjük Géza (ő az ötödik Géza a családban "egyhuzamban"), a másik Kálmán (ő "csak" a harmadik).
5/19 anonim válasza:
Remélem egyre kevésbé szokás. Ismerek Uram Jancsi, Fiam Jancsi, Após Jancsi családot. A nők meg mind Mariskák ilyen előnevekkel megkülönböztetve. Szerintem nevetséges.
6/19 anonim válasza:
A barátomnak ugyanaz a neve, mint az apjának, nagyapjának, stb. Ha lesz fiúnk, mi fogjuk megtörni a sorozatot, az 100%. Nem azért mert nincs szép neve, de nagyon gáz ez az XXI. században.
7/19 anonim válasza:
nálunk a Görgy névvel van ez. nagyapám, kereszapám, unokatesóm. unokatesóméknál ráadásul most jön a baba, és ha fiú lesz, gyuri lesz.
8/19 anonim válasza:
Nálunk is ez a helyzet. Papa is László volt, apa is és tesóm is. Egyébként apukám tesójának a férje is, és az (ő gyerekük)unokatestvérem is László :D Kíváncsi vagyok hogy tesómnak és unokatesómnak gyerekei is Lászlók lesznek-e? Szerintem tök vicces (így leírva) :D
9/19 anonim válasza:
Gyakori sajnos, én nagy butaságnak tartom az ilyen névklónok gyártását. Aztán ha valaki kérdezi ,-mi van a Gézával? akkor minden alkalommal kérdezgetni kell a kicsivel naggyal magassal vagy az öreggel kopasszal ? Én még a kutyáimnak is más más nevet adok, nem hogy ebereknek...
10/19 anonim válasza:
Szokás volt persze, hogy egy gyerek továbbvigye a szülei nevét. Sőt, régebben, ha meghalt a gyerek kicsinek, a következő simán kapta ugyanazt a nevet. Vagy a harmadik.
Nálunk a férjem a 4. a családban. A mi fiúnk ár más nevet kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!