Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire gyakori, hogy a...

Mennyire gyakori, hogy a nagyapa-apa-fiú vonalon mindenkinek ugyanaz a neve?

Figyelt kérdés
Családfakutatásom során eddig biztosan tudtam, hogy a déd- és az üknagyapám is László volt. Most kiderült, hogy a szépapám is. Mennyire gyakori eset ez? Nem volt probléma a sok Lászlóból? Ha csak kettő van, akkor idősebb és fiatalabb, le van tudva. De háromnál?
2015. jan. 11. 12:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Elég gyakori.

Nálunk a papám, apukám és a bátyám is Gábor. Szóval volt öreg Gabi, nagy Gabi és kis Gabi. Apai nagymamám Klára, a lánya is a Klára nevet kapta.

Apai nagymama ragaszkodott volna nagyon, hogy anyukám nevét kapjam (mert anyu is az anyukája után lett elnevezve), de anyukám ritka kivételes alkalommal a sarkára állt, és nem engedte. Az öcsémnél pedig már meg sem hallotta a beleokoskodást.

Ráadásul, a nagypapámék 11-en voltak testvérek, sok volt a fiú. Óriási családi összejöveteleken hemzsegtek az egyforma nevű emberek, négy-öt János, László, Imre, nők körében pedig az Erzsike, Mari, Kati, Ica....

2015. jan. 11. 14:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a Gyulák öröklődtek, még most is van kisgyula, de ő már kapott egy második nevet is, és inkább az lett a saját neve, azon hívják a szülei, arra hallgat.
2015. jan. 11. 15:24
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is apának, bátyámnak és a kisfiának is ugyanaz a neve. Én szerencsére csak második névnek kaptam meg anyukám és mamám keresztnevét. Nem tartom jó dolognak, max 2. névnek.
2015. jan. 11. 15:28
 14/19 anonim ***** válasza:
A mi családunkban is van ilyen, pont a László névvel. 4generációról tudok, de az is lehet, hogy a dédpapám apja is László volt. A legkisebb most 3éves.
2015. jan. 11. 16:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Áháhá!

Nálunk is apum, nagyapám, bátyám Gábor! :-D Üdv, 11-es!

Férjem nagyapja, apósom és férjem a bátyja meg József.

Szóval elég gyakori dolog ez még most is.

2015. jan. 11. 17:27
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Húgomnak sikerült férjhez mennie 5. Istvánhoz... apósa, férje nagyapja, dédapja, ükapja is István volt.

Megtudták: babát várnak, a férj családja már mondta is: ha fiú, Istvánnak KELL lennie. Tesó végül hagyta magát, így megszületett 6. István is, neki viszont van második keresztneve is. Azt használjuk :)

2015. jan. 11. 18:32
 17/19 anonim ***** válasza:
27%
Nálunk is ez van, én az ötödik vagyok a családban a keresztnevemen egyenes ágon, ha lesz fiam ő lesz a hatodik. Én egy szép családi hagyománynak tartom, továbbá soha nem volt probléma a nevekből.
2015. jan. 11. 18:48
 18/19 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk a szüleim törték meg a hagyományt a tesómmal. Sok generációra visszamenőleg mindenki Gábor volt, előfordult az is, hogy az első Gábor meghalt kiskorában, a következő fiú is Gábor lett.

Nem tartom jó dolognak ezt a hagyományt.

2015. jan. 12. 09:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem rajongok Én se ezért ...DE -

Papa után kapja majd a nevét a fiunk ha lesz.Párom ezáltal szeretne ,,tisztelegni" édesapja emlékének.16 éves volt párom mikor apukája elhunyt és akkor derült ki egy f*aszkalap rokonának köszönhetően ,hogy amúgy nem is volt az édesapja csak x hónapos kora óta a sajátjaként nevelte.Így lett egy igazi édesapja páromnak.

Szóval először morci voltam az ötletért mert nem titok Sándor ez a név ,nekünk meg ez a vezetéknevünk de aztán fejet hatottam,mert tudom mennyit jelent neki.Az Ő vezetéknevükből ráadásban már csak 11-12 en vannak és az is csak a család,olyan baromi ritka.

2015. jan. 12. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!