Mennyire gyakori, hogy a nagyapa-apa-fiú vonalon mindenkinek ugyanaz a neve?
Elég gyakori.
Nálunk a papám, apukám és a bátyám is Gábor. Szóval volt öreg Gabi, nagy Gabi és kis Gabi. Apai nagymamám Klára, a lánya is a Klára nevet kapta.
Apai nagymama ragaszkodott volna nagyon, hogy anyukám nevét kapjam (mert anyu is az anyukája után lett elnevezve), de anyukám ritka kivételes alkalommal a sarkára állt, és nem engedte. Az öcsémnél pedig már meg sem hallotta a beleokoskodást.
Ráadásul, a nagypapámék 11-en voltak testvérek, sok volt a fiú. Óriási családi összejöveteleken hemzsegtek az egyforma nevű emberek, négy-öt János, László, Imre, nők körében pedig az Erzsike, Mari, Kati, Ica....
Áháhá!
Nálunk is apum, nagyapám, bátyám Gábor! :-D Üdv, 11-es!
Férjem nagyapja, apósom és férjem a bátyja meg József.
Szóval elég gyakori dolog ez még most is.
Húgomnak sikerült férjhez mennie 5. Istvánhoz... apósa, férje nagyapja, dédapja, ükapja is István volt.
Megtudták: babát várnak, a férj családja már mondta is: ha fiú, Istvánnak KELL lennie. Tesó végül hagyta magát, így megszületett 6. István is, neki viszont van második keresztneve is. Azt használjuk :)
Nálunk a szüleim törték meg a hagyományt a tesómmal. Sok generációra visszamenőleg mindenki Gábor volt, előfordult az is, hogy az első Gábor meghalt kiskorában, a következő fiú is Gábor lett.
Nem tartom jó dolognak ezt a hagyományt.
Nem rajongok Én se ezért ...DE -
Papa után kapja majd a nevét a fiunk ha lesz.Párom ezáltal szeretne ,,tisztelegni" édesapja emlékének.16 éves volt párom mikor apukája elhunyt és akkor derült ki egy f*aszkalap rokonának köszönhetően ,hogy amúgy nem is volt az édesapja csak x hónapos kora óta a sajátjaként nevelte.Így lett egy igazi édesapja páromnak.
Szóval először morci voltam az ötletért mert nem titok Sándor ez a név ,nekünk meg ez a vezetéknevünk de aztán fejet hatottam,mert tudom mennyit jelent neki.Az Ő vezetéknevükből ráadásban már csak 11-12 en vannak és az is csak a család,olyan baromi ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!