Hogy tudják az idős emberek elfogadni ezt a helyzetet?
Mondjuk szerintem te tovább fogsz panaszkodni. :))
Szerencsétlen vénasszony...
Szia!
Látszik az időseken, amikor "feladják" és csaka végét várják. Amíg ez nem jött el, és hidd el, tudni fogod, hogy eljött, addig rengeteg tudsz tenni, hogy jobban érezze magát, később is segít a jelenléted, de most itt szerintem nem erről van szó. Egy combnyaktörésből fel lehet épülni, én nagymamám 75 éves kora körül felépült belőle és tudott utána járni is.
Kezdheted ott, hogy viszel neki enni valami finomabbat, mint amit a kórházban adnak, vagy csak olyat, amit meg tud enni. Bár ha nem éhes/nem hajlandó enni, akkor nehéz. Ha nem is tudsz vele igazán beszélgetni, mert nem hall rendesen, akkor is biztos értékeli, hogy valaki leül mellé és megfogja a kezét picit. Engem az sem érdekelne, ha hülyének néznek, ha olyan hangosan kell hozzá szólni pár szót, hogy a szomszéd szobában is hallják, akkor legyen.
Mennyire lát rosszul? Ha viszel egy pakli kártyát/dominót jó nagy számokkal, akkor tudsz vele játszani valami egyszerűt?
Szerintem te ennyit tudsz kb tenni, mert nekem úgy jön le, hogy még nem vagy önálló felnőtt.
39%-osnak pedig teljesen igaza van - bár a stílusával adódnak némi problémák.
Nem sajnálni kell (meg magatokat), hanem elvinni a szr környezetből. Ha ti nem akarjátok gondozni (nem elvárás, rhadt nagy meló), akkor tegyétek otthonba, ahol figyelnek rá, meg ellátják. Bár az elég sok pénz, de nyugodtak lehettek felőle, és ti sem mentek tönkre benne.
Szia!
Az én dédimnek is volt combnyaktörése, egy hónapon belül kétszer műtötték, ráadásul 93 évesen. Minden nap járt bent nála valaki a családból, vittünk neki ennivalót meg tejeskávét (függő szintén), beszélgettünk vele (bár nálatok ez nem tudom mennyire lehetséges, hogy nem jól hall), lábát maszíroztam testápolóval, kezét vagy ha felült akkor a hátát finoman :) Mi mosdattuk minden este, el volt ő is keseredve, azt hitte nem jön már haza. Ez februárban történt, azóta itthon van, jól van és a botot is ,,eldobta" már. Törődni vele, ahogy tudsz, ha kell szavak nélkül. Szerintem az sokat segít.
Minden jót nektek és jobbulást a mamának!
25/N
De, van itt is minden, ha a családod foglalkozik veled. Itt ugye erről nem beszélhetünk.
Gyomorszondát azért én nem erőltetném.
#15, az otthonban is kenni kell a személyzetet, ha azt akarják hogy valami legyen vele. Otthonba mondjuk a legalja emberfajta löki be, annyi különbség van a kórházhoz képest, hogy hetente egyszer van orvos. Igen, ezek a JÓ otthonok.
A stílusom nekem is tetszik, örülök hogy észrevetted. A tények kemény dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!