Tudom, hogy nehéz elfogadni ha a gyereked "más", de mégis hogyan lehetne megoldani a helyzetet?
Azt tedd h hallgatsz erről, és többet ne mondjad otthon.
Faterék idejében ilyen nem volt hogy azonos nemmel kavarjanak, de muteréknél se volt.
Ha otthon kijelentettek volna 1 ilyet repültek is volna a háztól.
Nálunk ez így menne. Én nem vagyok semmi ellen. De tudom h ha mondanék ilyet srácként. Fater össze is verne.
Miért jó neked h a saját nemeddel vagy? Nem ualmas?
18/F
Most már tudják, hagyd a dolgot ülepedni bennük. Ez hosszú hónapok, akár néhány év kérdése. Addig sajnos nem tudod hazavinni a barátnődet, pontosabban nem lenne jó ötlet, mert csak ártanál a megítéléseteknek.
De ha ez megnyugtat: én hetero vagyok, és soha nem vihettem haza a barátom, mert apukám azt mondta, nem kíváncsi rá, csak majd ha eljegyzett. Gondolhatod, milyen rosszul esett.
Végül két év után hazavihettem, pedig még nem is volt akkor eljegyzés :) De nagyon hosszú két év volt...
Szerintem hagyd őket, hadd emésszék a dolgot. Ha konzervatívok a szüleid, akkor jól vették az eddigi akadályokat, ha liberálisok, akkor lehetnének kicsit elfogadóbbak. Esetleg próbálj velük beszélgetni a barátnődről, hogy mennyire fontos neked, mit érzel, ha vele vagy, az milyen jó, ezzel szemben milyen visszataszító a fiúk közeledése...Bízd rájuk, hogy a saját tempójukban dolgozzák fel.
Az egy nagyon jó lépés volt a részedről, hogy elmondtad.
Ha az én gyerekem jönne haza és mondaná, hogy meleg, én biztos nagyon kíváncsi lennék a párjára, és mindenben mellette állnék, hiszen elég elutasító a társadalom mindenféle mássággal szemben, legalább a családja álljon mellette. (2 fiam van amúgy)
Szorítok nektek!!!
22:14: faterék idejében is volt ilyen, még az állatvilágban is van ilyen, csak faterék idejében nem merték otthon elmondani, sem máshol bevallani/kimutatni. Az idők változnak, az emberek (remélhetőleG) fejlődnek, most már nem kötelező rejtőzködni és rettegésben élni.
Amúgy neked nem unalmas lányokkal? Mért nem próbálod ki sráccal, hátha tetszene...
Ekkora baromságot. Mindenki tisztában van vele kihez vonzódik, és ez nem úgy megy, hogy ha kipróbálod, csak azért, mert másnak az a normális (kinek mi? egy pedofilnak a 10 éves gyerek), akkor majd neked is jó lesz. Hadd döntse már el mindenki, hogy mit akar, amíg nem árt vele senkinek...
Kérdező: mást tényleg nem tudsz tenni, csak várni. Én hetero vagyok, de az én jó apám is úgy állt hozzá 18 éves koromban a barát-kérdéshez, hogy ide aztán ne jöjjön, kit érdekel. Azóta sem lett jobb a helyzet, még mindig bunkón viselkedik az aktuális párommal.
Ha erőlteted a dolgot, hogy bemutathasd a barátnődet, csak rontasz a helyzeten. Adj neki időt, hátha észhez tér, és rájön, hogy attól még ugyanúgy a lánya vagy, és ugyanaz az ember, hogy nem egy férfiba vagy szerelmes...
Osztom: várj!
19 éves lány vagyok, szintúgy van barátnőm, és hasonló ideát a helyzet. Én is várok. A húgom már nagyon szeretné, ha ellátogatnánk haza, bemutatnám a "nejem" (:D), de anyámon látszik, hogy elfogad, de még küzd önmagával. Három-négy hónapja mondtam el neki, mi a helyzet, szerintem beletelik még egy kis időbe, majd nyár végén meglátogatjuk. :)
Türeleeem.
(Egyébként igaz, hasonlót heterók is csinálnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!