Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megszabhatom, hogy a nagyszülő...

Megszabhatom, hogy a nagyszülők az unokát csak az én otthonomban láthatják?

Figyelt kérdés

Anyósomékkal elég rossz a kapcsolatom, én már nem is megyek hozzájuk, csak a férjem szokott menni a gyerekkel.

De már ezt sem szeretném, mert ilyenkor mindig biztatják ellenem a férjemet, hogy váljunk el, meg a gyereket vegye el tőlem és költözzön oda hozzájuk a gyerekkel. Amikor a férjem hazajön, mindig elég fagyos a hangulat, napokig, néha hetekig, mindenen összeveszünk, azután lenyugszanak a kedélyek és újra béke és szeretet van. Ezért arra gondoltam, nem engedem el hozzájuk a gyereket, hogy nem hallgassa, miket mondanak rám, hanem ha akarják látni, jöjjenek és nézzék meg nálunk.

Csak nem tudom , jogilag megtehetem-e? Ráadásul úgy, hogy apuka vinni akarja ezekután is.

2015. okt. 19. 13:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
36%
3 éves koráig nem vagy köteles elengedni bár szereintem ez házasságban nem áll
2015. okt. 19. 20:39
 22/24 anonim ***** válasza:
79%

Rettenetesen kíváncsi vagyok, miért biztatják válásra a fiúkat.

Mi történt?

2015. okt. 20. 15:41
 23/24 A kérdező kommentje:
Legfőbb bajuk, hogy 300 km-re lakik tőlük a fiuk mióta hozzám költözött. A nagy távolság miatt soha nem pártolták a kapcsolatunkat, apósom még falubeli lánnyal is próbálta összehozni annó a férjem, csakhogy hagyjon el és költözzön haza. Aztán összeházasodtunk, annak sem örültek, és mióta megszületett a fiunk, azóta úgy veszik, hogy én "megfogtam" magamnak a gyereküket, és kényszerből van velem, csak a gyerek miatt. Ez persze nem igaz, nagyon szeretjük egymást, persze vannak nézeteltérések, mint minden házasságban, 9 év alatt előfordult párszor, hogy összevesztünk valami apróságon, ilyenkor mindig lecsapnak, és azt akarják, hogy a férjem és a fiam költözzenek "haza" hozzájuk, engem meg "majd csak eljelejt" a gyerek. Ha én azt mondanám a férjemnek, hogy mostantól nem engedem el a gyereket, nem vinné, persze nem szívesen, de ahogy ismerem őket (mármint a nagyszülőket) simán perre vinnék a dolgot, ezért kérdeztem, hogy jogilag megtehetem-e, hogy csak az otthonunkban látogathassák.
2015. okt. 23. 20:28
 24/24 anonim ***** válasza:
Ha a gyermek másik szülőjének nincs kifogása a nagyszülői kapcsolattartás ilyen módja ellen, akkor megteheted.
2015. nov. 21. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!