Megszabhatom, hogy a nagyszülők az unokát csak az én otthonomban láthatják?
Anyósomékkal elég rossz a kapcsolatom, én már nem is megyek hozzájuk, csak a férjem szokott menni a gyerekkel.
De már ezt sem szeretném, mert ilyenkor mindig biztatják ellenem a férjemet, hogy váljunk el, meg a gyereket vegye el tőlem és költözzön oda hozzájuk a gyerekkel. Amikor a férjem hazajön, mindig elég fagyos a hangulat, napokig, néha hetekig, mindenen összeveszünk, azután lenyugszanak a kedélyek és újra béke és szeretet van. Ezért arra gondoltam, nem engedem el hozzájuk a gyereket, hogy nem hallgassa, miket mondanak rám, hanem ha akarják látni, jöjjenek és nézzék meg nálunk.
Csak nem tudom , jogilag megtehetem-e? Ráadásul úgy, hogy apuka vinni akarja ezekután is.
Jogilag NEM.
Mellesleg csak van valami oka a dolognak,nem?
Nekem az apósommal rossz volt a kapcsoltom. De mivel a férjemmel nagyon szeretjük egymást, így a férjem természetesen mellettem állt ki. Mivel ezt az após is érezte, hogy a fia többet nem megy hozzájuk ha nem változtat, így meg változott.
Ha a férjed igazán szeret akkor tuti nem tudnának rá hatni a szülei. Ha viszont hetekig nem jó a kapcsolatotok akkor ott nem az anyósékkal van a probléma, hanem a ti kapcsolatotokkal.
Talán azt kellene a férjeddel tisztázni miért nem áll ki melletted? Ha ö is egyetért a szüleivel akkor vagy teneked kell változtatni, vagy a kapcsolatotokat megszünetetni.
Az anyak sokszor kulonleges jogokat velelmeznek maguknak, es elfelejtik hogy ok csak az egyik szulo a kettobol.
A ferjed se tilthatja meg hogy te elmenj valahova a gyerekekkel, te ugyanigy nem tilthatod meg, hogy o menjen el veluk akarhova.
Ügyes. Tehát a gyerekeken keresztül akarod manipulálni őket? Mivel a férjednek nem tilthatod meg, hogy elmenjen a szüleihez, ezért a kapcsolatotok válsága ugyanúgy nem oldódna meg.
Ha a férjed nem képes melléd állni, nem képes leállítani a saját szüleit mikor téged szidnak (pláne a gyerek előtt), akkor el kell gondolkozni a kapcsolaton. Itt már nem az anyós a gond, hanem a kedves férj.
Tudod, csak azt lehet manipulálni, aki hagyja. És az is egyfajta állásfoglalás, ha nem foglal állást, kérdés, hogy tudod-e értelmezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!