Megszabhatom, hogy a nagyszülők az unokát csak az én otthonomban láthatják?
Anyósomékkal elég rossz a kapcsolatom, én már nem is megyek hozzájuk, csak a férjem szokott menni a gyerekkel.
De már ezt sem szeretném, mert ilyenkor mindig biztatják ellenem a férjemet, hogy váljunk el, meg a gyereket vegye el tőlem és költözzön oda hozzájuk a gyerekkel. Amikor a férjem hazajön, mindig elég fagyos a hangulat, napokig, néha hetekig, mindenen összeveszünk, azután lenyugszanak a kedélyek és újra béke és szeretet van. Ezért arra gondoltam, nem engedem el hozzájuk a gyereket, hogy nem hallgassa, miket mondanak rám, hanem ha akarják látni, jöjjenek és nézzék meg nálunk.
Csak nem tudom , jogilag megtehetem-e? Ráadásul úgy, hogy apuka vinni akarja ezekután is.
Itt nem anyósék a fő gond, hanem a férjed, aki ezt hagyja. Ha már kezdetekkor meghúzta volna a határokat, nem lenne ez a gond.
Most pillanatnyilag úgy viselkedtek mintha a férjed maga is egy manipulálható ovis lenne, akin két néni veszekszik?
Nekem biztos nem kéne ilyen férj.
Az anyósom nem bír engem, de férjem még az elején nyilvánvalóvá tette, hogy jó lenne, ha nem szólna bele az életünkbe, mi se fogunk az övébe. Anyóssal kb. havonta egyszer találkozunk, beszélünk 3 mondatot az időjárásról, játszik a gyerekekkel aztán ennyi. Esetleg férjemnek mesél arról mi van mostanában a családban,munkában. Nem kell imádni egymást, de kulturáltan el lehet viselni egymást havi 1-2 alkalommal (egyszer ők jönnek, másszor mi megyünk).
Férjednek is erre kéne törekedni, ha nem teszi, akkor kérdés hogy téged tisztel-e vagy csak az anyját?
Természetesen nem.
Te mit szólnál, ha a férjed megtiltaná, hogy anyukádékhoz vidd a gyereket, csak mert ő nem szereti őket???
Inkább a kapcsolatotokat kellene rendbe tenni, mert nem normális, hogy a férjed nem véd meg akárkivel szemben. Sőt, még utána rád neheztel, mert valaki rosszat mondott rólad. Szerinted ez így rendben van???
Én a helyedben igenis elmennék a következő ilyen találkozóra. Kiállnék magamért, és ha tűrhetetlen hangnemben kezdenek el beszélni (már ha van ilyen, erről nem írtál), akkor fognám a gyereket, felállnék és elmennék.
Egyébként pedig érdemes volna elmondani nekik, hogy a bíróság ha az anya el tudja tartani a gyerekeket és nem veszélyezteti őket, akkor az anyának szokta ítélni a gyerekeket. Legalább gondolkodnának, mielőtt uszítanak.
Érdekelne, hogy pontosan mi a bajuk veled? Mibe kötnek bele?
Amugy en voltam ilyen helyzetben csak gyerekkent. Anyai nagyszulok nem birtak apamat, mas kerdes hogy o se oket, leneztek mert o gyarban dolgozott, ok meg "ertelmisegiek".. szoval ugyanez ment, apu mar regota nem jart ki hozzajuk, minket anyu vitt.
Aztan ugy 8-10 eves koromban azt mondtam hogy nem akarok menni. Anyu eroskodott eleinte, de apu mellemallt, es azt mondta hogy ha a gyerek nem akar menni, akkor nem fog, nem szabad kenyszeriteni.
Ez szerintem csak a problémák szőnyeg alá söprése lenne. Anyósékkal ugyanúgy utálnátok egymást, ott lenne a feszkó a levegőben, a gyereknek ez sem jó. Nem véletlen, hogy nem jársz hozzájuk.
Talán inkább a probléma gyökerét kellene megkeresni, és azt kezelni. Írod, hogy a férjedet még mindig kisfiúként kezelik otthon, de ez azért van, mert feléjük úgy is viselkedik, mint egy kisfiú. Ráadásul te is inkább a konliktuskerülésre biztatod. Így sosem fog kiállni a családjáért, ezt nem tudom meddig lehet tolerálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!