Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ha a szülők elválnak és az új...

Ha a szülők elválnak és az új kapcsolatban születik új gyerek akkor a másik fél nagyszülei kötelesek ajándékot adni neki is?

Figyelt kérdés

Tehát anya-apa elválnak.

Apával marad a lány, de apa összeáll egy új nővel ahol születik új gyerek.

Akkor az anya felöli nagyszülők kötelesek ajándékot venni az új gyereknek is?

Vagy nem? Mert konkrétan semmi közük nincsen hozzá.

2015. aug. 27. 19:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
74%

Engem nem úgy neveltek, hogy minden felnőttől, aki hozzám szól, ajándékot kell várnom, és ha nem kapok, jogos a sértődés.

Nekem is van mostohatesóm, soha nem irigykedtem, hogy miket kapott, olyan volt, mintha egy barátnőm mesélte volna.

2015. aug. 28. 11:26
 22/24 A kérdező kommentje:

Én a féltesóm nagyszüleitől nem kapok semmit, ezért sem értem hogy mire fel van ez a beszólogatás irányomba.

A nagyszüleimmel mikor találkozom akkor én megyek hozzájuk.

2015. aug. 28. 11:38
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ennyi, megmondod, hogy te se kapsz a tesód nagyszüleitől semmit.
2015. aug. 28. 13:01
 24/24 anonim ***** válasza:
50%

Nem kötelesek adni, de szerintem egy normálisan felnőtt ember, ha ad az egyik gyereknek valamit, ad a másiknak is legalább egy apróságot.

Én és a tesóm féltestvérek vagyunk (közös anya, más apa, ő az idősebb). Az én apai nagyszüleim soha nem fogadták el tesómat, nem adtak neki semmit és nem is hívták meg soha. Az ő apai nagyszülei viszont tündériek voltak, mindig kaptam én is ajándékot (ugyan úgy és ugyan annyit, mint az édes unokáik) és soha nem tettek különbséget közöttünk, én is mehettem hozzájuk nyaralni, tesóm viszont nem mehetett az én nagyszüleimhez. Ez nekem is rossz volt, mert sajnáltam tesómat, de hát ez van. Van aki szívesen ad, van aki nem. Ha nem akar adni, nem kell és nem is lehet kényszeríteni.

2015. aug. 28. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!