Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ha a szülők elválnak és az új...

Ha a szülők elválnak és az új kapcsolatban születik új gyerek akkor a másik fél nagyszülei kötelesek ajándékot adni neki is?

Figyelt kérdés

Tehát anya-apa elválnak.

Apával marad a lány, de apa összeáll egy új nővel ahol születik új gyerek.

Akkor az anya felöli nagyszülők kötelesek ajándékot venni az új gyereknek is?

Vagy nem? Mert konkrétan semmi közük nincsen hozzá.

2015. aug. 27. 19:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%
Ja, hogy úgy, kicsit félreérthető volt. Így természetesen nem "kell", de persze ha akarják, megtehetik ezt a gesztust.
2015. aug. 27. 20:10
 12/24 A kérdező kommentje:

Sajnos mostanában elég sok bántást kapok emiatt.

Azért lakok apukámnál mert anya külföldön dolgozik.

A nagyszüleim támogatnak. Rengeteg vita van ebből, hogy nekem sok mindent vesznek.

2015. aug. 27. 20:13
 13/24 anonim ***** válasza:
7%
A konkrét helyzettől sok minden függ. Ha olyan normális a viszony hogy anyai nagyszüleid, továbbra is nálatok látogatnak tégedet, akkor nekik is illik gesztust gyakorolniuk azzal, hogy féltesódnak is visznek valamit, de csak apróságot. Vagy ha komolyabb dolgot kapsz tőlük, akkor hozzátehetik, hogy néha azért add kölcsön tesódnak is. Más szitu, ha csak náluk találkoztok. Ez esetben nem várható el, hogy féltesódnak ajándékot vegyenek.
2015. aug. 27. 20:17
 14/24 anonim ***** válasza:
28%

Nem KELL. Ugyanakkor a mi családunkban is van ilyen szituáció, és ugyan nem olyan értékben, de kis apróságot mindig kap a másik is, ha egyik kap. Nagyságrendileg: egy kap egy rollert, másik egy 500ft-os kiscipőt (csecsemő még, igen szépeket lehet kapni, és a gesztus számít, nem az ára).

Másik rokonnál volt, hogy elvitték az 'új' gyereket is az állatkertbe, mert ugyan semmi köze hozzá, de a gyerekének a féltestvére.

Ha a nagyszüleid annyira jó módban vannak, hogy tudnak téged segíteni, néha-néha küldhetnének a kicsinek is valamit. Pl ha 1-2 éves, a leporellókat imádják, pár 100ft-ért lehet kapni.

Itt szerintem nem a pénzen van a lényeg, hanem a gesztuson.

2015. aug. 27. 20:53
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

De miért lenne gáz, ha nem vesz mindenki mindenkinek?

Nekem vesznek a saját szüleim szülei, de az új gyereknek nem, az ő szülei szülei meg vesznek neki cuccot, nekem meg nem.

Ez így tiszta. Pláne hogy a kérdezőnél azt kifogásolják, hogy a saját nagyszülei segítik. Akkor ne tegyék, mert a másik gyerek nagyszülei nem tudják? Ez nonszensz.

2015. aug. 27. 21:25
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

Azért engem érdekelne, hogy te kapsz ajándékot vagy bármit a féltestvéred nagyszüleitől akik nem a te nagyszüleid? Nem az apád szüleiről beszélek, mert ők a te és a féltesód nagyszülei is. Hanem az új asszonyka szüleiről akiknek te nem vagy az unokájuk. Mert ha te sem kapsz semmit, akkor lehet mondani amikor vita van, hogy

- Én sem kapok semmit Erzsi nénitől amikor az unokája kap.

2015. aug. 27. 21:31
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem volt szokás. Ahogy a féltesóm nagyszülei sem engem ajnároztak, hanem az öcsémet, az én nagyszüleim engem kényeztettek. Szerintem ebben nincs semmi.
2015. aug. 27. 21:37
 18/24 anonim ***** válasza:
22%
Ez intelligencia kérdése, semmi több. Nem kötelező se a sajátnak, se a mostohának adni bármit is, de ha a nagyszülő fel tudja fogni agyilag, hogy a másiknak ez mennyire tud fájni, akkor kérdés nélkül is ad. Ha ez a szint nincs meg a nagyiban, akkor hozzásegíti egy jó kis testvérviszályhoz őket.
2015. aug. 28. 07:29
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

A férjem szülei is elváltak.

Ő és a bátyja mindig kaptak "mostohaanyósom" szüleitől.

Sőt, mama-papa megszólítás is ment, nagyon szerették őket.

2015. aug. 28. 09:07
 20/24 anonim ***** válasza:
91%

Attól függ...te kapsz a tesód nagyszüleitől ajándékot? Ha igen, akkor érthető, hogy nem tetszik nekik. Ugyanakkor ha nagyszüleid nem adnak ajándékot egy "idegen" gyereknek, az is érthető.

Nálunk pl a nagymamám vett ajándékot karácsonyra a nevelt lányomnak, pedig semmi köze hozzá. Nem nagy dolgot, egy aranyos kis bögrét, de gondolt rá, és ez számít.

2015. aug. 28. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!