Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyanyám megsértődött,...

Nagyanyám megsértődött, jogosan, vagy nekem volt igazam?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek, van egy bátyám és egy öcsém. Sajnos öcsémnek úgy öt éve volt egy agy infarktusa. Azóta eléggé lassú a tanulásban, ezért - bár négyegész fölött volt az átlaga - anyáék úgy döntöttek, hogy egyenlőre menjen szakmunkás iskolába. Nagyanyám meg mindig sértegeti, hogy milyen buta, meg hogy szégyeníti itt a családot. Hiába szólt már rá mindenki. A végén egy megjegyzése ("talán utcaseprő még lehetsz, annyira még nem vagy hülye") kitörtem magamból és azt találtam mondani, hogy aki a nyolc osztályt se tudta elvégezni (hat osztálya van) az fogja be a pofáját. Kijelentette, hogy amíg én itthon vagyok, addig be nem teszi a lábát hozzánk, mert egy ilyen kis taknyos (16) mint én nem fogja sértegetni.

2015. júl. 3. 07:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem nagyon szép dolog, hogy kiálltál a testvéredért. Jó ember vagy.
2015. júl. 3. 15:15
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2015. júl. 3. 15:28
 13/24 anonim ***** válasza:
81%
Igazad volt, lehet még azt is hozzátettem volna, hogy milyen jogon sértődik meg, ő ugyanígy beszél a tesóddal. Az életkor nem tiszteletre lehet, hogy feljogosít, de bunkóskodásra semmiképp. Amúgy azt sem értem, hogy ha ilyen jó az átlaga a tesódak miért nem megy szakközépbe. A szakma mellett simán menne neki az érettségi is szerintem. Ennél sokkal rosszabb átlagokkal mennek a gyerekek gimnáziumokba is.
2015. júl. 3. 15:44
 14/24 anonim ***** válasza:
27%

Az egyetlen dolog, amibe bele tudnék kötni a viselkedésedben, az a stílus. Jóval választékosabban, kevésbé paraszt módon is meg lehetett volna mondani, hogy a hat osztályával inkább hallgasson. Úgy is megsértődött volna, de most legalább tud mibe kapaszkodni sajnos.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy gondolom, már a hócipőd tele volt vele, és végül is jó, hogy így történt, ha már más nem mondta meg neki, hogy vegyen vissza magából, és egy betegség miatti változásra ilyet szégyen mondani, hogy buta meg hülye. Én nem bánkódnék amiatt a szüleid helyében sem, hogy ez a boszorkány nem jön többet hozzátok, sőt, én anyukád-apukád helyében megmondtam volna, hogy AZ tűnjön el az ÉN életemből, aki a gyerekeimet sértegeti ilyen mocskos módon, és nem fogok azért sírni, hogy egy ilyen személy nem fog velem többet kommunikálni, és lesz szíves magába nézni.

2015. júl. 3. 15:45
 15/24 A kérdező kommentje:

Apa csak annyit mondott (az ő anyja) hogy "Csak kimondta, amit mi csupán gondoltunk, nem kell anyuka ezen megsértődni"

Bár nagyanyám azt mondta, hogy egy hölgy nem beszél így, főleg nem egy másik hölggyel. Kérem szépen én lány vagyok nem hölgy ő meg főleg nem az.

2015. júl. 3. 16:25
 16/24 anonim ***** válasza:
90%
Én meg erre mondtam volna, hogy hölgy nem sérteget mást akkor sem a kognitív képességeit tekintve, ha tényleg lenne rá oka, szóval ő sem hölgy. De lehet, hogy csak simán a képébe röhögtem volna, hogy nagyi, te / ön, hölgy? Megvan az évszázad vicce :D.
2015. júl. 3. 16:31
 17/24 anonim válasza:
89%

Szép dolog volt, hogy kimondtad ezt, és ezzel kiálltál az öcséd mellett.

Nagyanyád viselkedése felháborító és egyben minősíthetetlen.

És már megbocsáss, de ilyen alapon, ha nem megy, nem is lesz baj.

2015. júl. 3. 20:28
 18/24 A kérdező kommentje:
Nagyanyám mindig is ilyen volt, én okos vagyok, ügyes vagyok, tökéletes vagyok stílus.
2015. júl. 4. 08:58
 19/24 anonim ***** válasza:
89%

Hát ha ilyen nagyanyám lenne, örülnék is, hogy többet nem jön! Hogy lehet ilyeneket mondani a saját unokájára? Ennek a vén majomnak mi van a szíve helyén?

Különben én a szüleid helyében már rég elküldtem volna, ha anyámról, ha anyósomról lenne szó, az én gyerekemet senki ne macerálja mert letépem a fejét!!!

2015. júl. 4. 09:20
 20/24 omba ***** válasza:
73%
Klassz lány vagy! :)
2015. júl. 15. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!