Apósom miatt nem szeretném a nagyszülőkre bízni az egyévesem, hogy békélhetnék meg vele?
Anyósomat bírom, szívesen megyek hozzá, ha tudom, hogy após dolgozik. Nem annyira rossz ember már, de sokáig alkoholista volt, adósságba hajtotta a családját, amit még mi is nyögünk a férjemmel, verte a gyerekeit (tehát a férjemet is), amíg nem tudtak kiállni magukért. Mára úgymond lenyugodott, én már így ismertem meg, nem iszik alkoholt, helyette láncdohányos, nagyon negatív, minden és mindenki szar, bezzeg ő mindent tud. Ha nem dolgozik, akkor internet és tévé párhuzamosan, igénytelen magára és a környezetére. Mindenért megsértődik, bármit kérek és fapofával, duzzogva ül, amíg ott vagyunk. Próbál az unoka kegyeibe férkőzni, egyelőre nem sok sikerrel, bosszankodik, hogy milyen anyás a gyerek és ő nem tud vele játszani. Amúgy imádattal nézi és kicsit úgy érzem, hogy rajta akarja jóvátenni a múlt dolgait.
Nem bízom benne és nagyon ellenszenves, nem tudok megbékélni vele. Nekem is hatalmas segítség lenne, ha heti pár órát tudnának vigyázni az unokára, de így nem szívesen hagynám rájuk, még ha anyósom megbízható is, bár még vele sincs teljesen jóban a fiam.
Nincs köze az utálatnak ahhoz, hogy a férjem szüleiről van szó.A saját apámmal nem is tartom a kapcsolatot, hasonló okok miatt.
Szerintetek próbáljak meg túllépni ezeken a dolgokon, ha igen, akkor hogyan? Vagy ti sem bíznátok így rájuk a gyermeketeket?
Köszönöm!
Megoldunk mindent anélkül is, hogy rájuk bíznám, nem létszükséglet, csak ők kérik.
1: Azért nem ok nélkül ellenszenves, ezért részleteztem a körülményeket.
3: Kimegy dohányozni, de pl azon megsértődött, hogy megkértem, hogy mosson utána kezet (ekkor még csak 2 hónapos volt).
Bár én nem vagyok még anya, így nem tudom, mennyit ér a véleményem, de azért leírom.
Ha az én gyerekemről lenne szó én ilyen kisbaba korában még nem bíznám rájuk, hiszen te sem bízol bennük és igen érthető okok miatt szerintem!
Azonban hosszútávon nem fosztanám meg a kicsit egy nagypapától, ha látnám, hogy az neki jót akar. Csak várnék még egy kicsit, hogy nagyobb legyen a gyerek.
Így hogy anyósban megbízol, és gondolom, ő törődne akkor a kicsivel, engedném.
Így végül is anyóstól is eltiltod, pedig vele semmi bajod. Meg ugye írtad, hogy apóssal a múltbeli dolgai miatt van gondod. A te gyerekednek nem ártott semmit sem, meg neked sem.
Szerintem jó, ha vannak nagyik, akikre a gyerek is számíthat. Nem lennék akadálya, hogy jó legyen köztük a kapcsolat.
De ha ennyire utálod őket, akkor ne tartsátok velük a kapcsolatot.
Ha meg nem, akkor nem kell ezen fennakadni. Ahogy írtad, nektek is jól jönne a segítség, hogy ha vigyáznának kicsit rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!