Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők és unokák, mennyit...

Nagyszülők és unokák, mennyit segítsen a család?

Figyelt kérdés
Sajnos anyukámmal nem nagyon szeretek együtt lenni. Egyedül él, elég negatív a kisugárzása, nagyon passzív és szánalomkeltő a magatartása. Mindig arra vágyik hogy többet legyünk együtt de őszintén szólva elég rossz gyerekkorom volt és ő meglehetősen manipulatív metakommunikatív eszközökkel próbálja elérni amit szeretne. Persze azt nagyon finoman és diszkréten csinálja, ha megpróbálom megbeszélni vele hogy ez érzelmi zsarolás, ő azt se érti miről beszélek. A kritikát, az őszinte beszélgetést nem bírja elviselni. Valószínűleg gondolom retteg hogy kiderül az hogy nem is olyan jó anya. Ha megszületik a babánk, attól tartok a nyakunkra akar telepedni, főzni, mosni, takarítani, babagondozásban hasznos tanácsokat osztogatni úgy hogy csecsemőgondozó vagyok. Na most eltiltani nyilvánvalóan nem szeretném majd tőle a gyerekeimet, de ilyen esetben hogy lehet kialakítani egy olyan rendszert hogy mindenkinek jó legyen?
2015. jún. 16. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát nézd, csak úgy, hogy még most az elejét veszed annak, hogy túlságosan beleéli magát abba, hogy hozzátok cuccol. Ha esetleg azt hiszi úgysem gondolod komolyan és majd meggondolod magad, többször nyomatékosítod. Mondd el, hogy nem az unokázástól akarod elzárni, de az életeteket és a baba körüli dolgokat te oldod meg, tied az utolsó szó a baba dolgaiban. Ha így már nem olyan vonzó neki a dolog, akkor az az ő baja.
2015. jún. 16. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:

A jó rendszer az, ami Neked jó. Jó esetben fiatal párnak is kényelmes az, ha szüleikre támaszkodhatnak (legyen az pénzbeni segítség, vagy gyermekgondozásba való besegítés). Ha viszont ezt elfogadják cserébe a szülőkre is illik hallgatniuk.

Ha viszont a szülők már őket sem nevelték elvárható gondossággal, akkor jobb a nagyobb távolságtartás, elég havonta 1-2 telefon, évente pár nap találkozás.

2015. jún. 16. 11:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Nincsen rendszer, ez az adott családtól függ.

Én örültem/örülök mindig anyukámnak. De mi jóban vagyunk. Nyilván nekem is volt olyan gyerekkoromban, ami nem tetszett, de túlléptem rajta. Most kedves, segítőkész, bármiben lehet rá számítani. Én örültem akkor is, ha jött segíteni babázni, mert a férjem sokat utazik munka miatt, így nekem jó volt, hogy nem voltam mindig egyedül. Mi is szívesen megyünk hozzá és az unokák is imádják.

De ha ti nem vagytok jóban, akkor nyilván nem vágysz a társaságára. Egyébként egy városban laktok? Ez is befolyásolja, hogy mennyit tudtok találkozni. A lényeg, hogy ne állítson be váratlanul, bármikor, amikor kedve tartja. De nem is tilts el az unokáktól. Azért mert nektek nem volt tökéletes a kapcsolatotok, még lehet nagyon jó nagymama.

2015. jún. 16. 11:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Őszinteséggel. Ne hagyd magad manipulalni.

Mondd el neki, hogy miként tervezitek a férjeddel a gyerekágyas időszakot.

Legyél hatarozott és következetes.

2015. jún. 17. 08:36
 5/5 A kérdező kommentje:
90 km-re lakik, tehát akármikor nem állít be, ez mondjuk tényleg szerencsés. Oké, köszi, akkor végülis fő a határozottság és következetesség.
2015. jún. 17. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!