Nagyszülők és unokák, mennyit segítsen a család?
A jó rendszer az, ami Neked jó. Jó esetben fiatal párnak is kényelmes az, ha szüleikre támaszkodhatnak (legyen az pénzbeni segítség, vagy gyermekgondozásba való besegítés). Ha viszont ezt elfogadják cserébe a szülőkre is illik hallgatniuk.
Ha viszont a szülők már őket sem nevelték elvárható gondossággal, akkor jobb a nagyobb távolságtartás, elég havonta 1-2 telefon, évente pár nap találkozás.
Nincsen rendszer, ez az adott családtól függ.
Én örültem/örülök mindig anyukámnak. De mi jóban vagyunk. Nyilván nekem is volt olyan gyerekkoromban, ami nem tetszett, de túlléptem rajta. Most kedves, segítőkész, bármiben lehet rá számítani. Én örültem akkor is, ha jött segíteni babázni, mert a férjem sokat utazik munka miatt, így nekem jó volt, hogy nem voltam mindig egyedül. Mi is szívesen megyünk hozzá és az unokák is imádják.
De ha ti nem vagytok jóban, akkor nyilván nem vágysz a társaságára. Egyébként egy városban laktok? Ez is befolyásolja, hogy mennyit tudtok találkozni. A lényeg, hogy ne állítson be váratlanul, bármikor, amikor kedve tartja. De nem is tilts el az unokáktól. Azért mert nektek nem volt tökéletes a kapcsolatotok, még lehet nagyon jó nagymama.
Őszinteséggel. Ne hagyd magad manipulalni.
Mondd el neki, hogy miként tervezitek a férjeddel a gyerekágyas időszakot.
Legyél hatarozott és következetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!