Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek mit reagálhattam...

Szerintetek mit reagálhattam volna?

Figyelt kérdés
Papám 80 éves,eddig semmi baja nem volt,kertészkedett,futott a buszra..stb. Nemrég elájult beverte a fejét és korházba került ,megműtötték. Anyáékkal bementünk ma a kórházba és a papám magánál volt meg értette is hogy mit mondunk neki,de nem tudott beszélni (elvileg ez normális a mütét után) . nekem még nem halt meg közeli rokonom és ez elég rosszul érintett és elsírtam ott magam. Anyám meg rámnézett és ott mondenki előtt beoltott hogy ne bőgjek mert ez senkinek nem jó.... ÉÉn meg ki mentem ott hagytam a ****. Össze is vesztünk jól... Hadd döntsem már el mit csinálok!?
2015. márc. 31. 22:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem, hogy megrémít a gondolat, hogy elveszítsd a nagypapádat, de ez sajnos az élet velejárója. Anyukád sem úgy gondolta azt, amit mondott neked, viszont te is gyerekesen viselkedtél. Elhiszem, hogy fáj, hogy félsz, de tényleg az a legrosszabb, ha közvetlen papád előtt kezdesz el sírni és már temeted. Ez senkinek sem használ, sem nektek, sem pedig a papádnak, mert épp az lenne a lényeg, hogy felgyógyuljon.
2015. márc. 31. 22:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyád valószínűleg éppen annyira le van törve, mint te. Felesleges veszekedni, most mindketten a legrosszabb formátokat hozzátok.

Abban igaza van, hogy nem szerencsés megijeszteni a papádat ilyen esetben, ráadásul nem anyudat bántod azzal ha hisztis kislányként még el is rohansz, hanem a papádat.

Elhiszem hogy rossz neked, de másokra is tekintettel kell néha lenni.

2015. márc. 31. 23:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek. Anyukádnak sem lehet könnyű, neki sem könnyű, és ezért reagálta kicsit túl.

Sajnos ez az élet rendje. Papád így is nagyon szép kort megélt, él ahogy írod, egészségben, aktívan. Mindenki azt kívánja magának, hogy 80 évesen még fusson a busz után.

Papádnak kívánom a mihamarabbi felgyógyulást, és azt, hogy még évekig veletek legyen, de sajnos fel kell arra készülni, hogy az ember élete véges. Mindenkié.

2015. márc. 31. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

És még annyit, tudom, a legkevésbé sem vigasztal téged, nekem Apukám 46 éves korában halt meg, amikor én 15 voltam.

Egy 80 feletti ember halála "elfogadható", persze az érzelmeknek nem, csak reálisan nézve.

2015. márc. 31. 23:54
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!!:) és hogy ilyen együttérzőek vagytok
2015. márc. 31. 23:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mit reagálhattál volna? Azt, hogy a megkönnyebbüléstől sírsz, mert nagyon aggódtál a papádért, és örülsz, hogy látod, jól sikerült a műtét, és fel fog épülni. Ilyen helyzetben nem szabad reménytelennek mutatnod magad! A helyedben én bemennék a kórházba, és elmondanám ezt így a papámnak. Akkor is, ha nem igaz. A lényeg, hogy mellett legyél, és ő higgye, hogy hiszel benne. Motiváló tud lenni, mikor hisznek az emberben, ha saját magától fel is adná, akkor is küzd azért, hogy másoknak ne okozzon csalódást. Anyádnak azért volt igaza, mert ezt tudta. Az ő apja feküdt ott a kórházban, bizonyára ő is ugyanúgy érzett, mint te, csak a papa érdekében erősnek mutatta magát. Az érzéseidért nem kell elnézést kérned senkitől, de ismerd fel, ki akarja a javadat, és ki akar csak kioktatni.. szerintem ez egy nehéz időszak, legyél türelmes te is a szeretteiddel, ne veszekedjetek, egy oldalon álltok. Jobbulást kívánok a papádnak!
2015. ápr. 1. 00:48
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem jól ki kellett volna oktatnod anyádat,hogy fogja be a pofáját,akkor és azt csinálsz,amit csak akarsz.Ott mindenki előőt,hadd szégyellje magát!

Sőt,még nagyapád is jól ki kellett volna oktatnod,hogy mit okoz itt mindenféle problémát,hogy nem képes minden macera nélkül fölfordulni,hogy neked jobb legyen.

Világos,hogy neked kell eldöntened,hogy mit csinálsz,mindenki alkalmazkodjon!

2015. ápr. 4. 21:46
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
anyukádnak nem volt igaza. nem jól reagálta le a dolgot, vgyis nem tudta kezelni a helyzetet.
2015. ápr. 6. 15:29
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Kárdező;te kőszönöd,hogy együttérzünk veled.

Ez egy vicc.

2015. ápr. 6. 15:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!