Szerintetek nekem vagy anyának van igaza?
Anya nevelőotthonban nőtt fel mert az apja nem akarta megtartani. Az anyja küzdött érte, de mégsem tartották meg anyát. Amikor felnőtt és összeházasodott apával felkeresték, hogy hopp mostmár nem egy idegesítő gyerek hanem egy felnőtt nő aki segíthet nekik a háztartásban apám, meg a kertben. A mamám még egész jó fej volt de egy éve meghalt. A papám azóta is nagyon durván kihasználja a családot. Anya folyton panaszkodik, és engem nyaggat hogy menjek délutánonként takarítani a "papámhoz", és meg megmondtam neki hogy nekem ő nem a papám. Ő egy senki, nem is tartom családtagnak, mert milyen szülő az aki eldobja a saját gyerekét. Anya meg ezen nagyon kiakadt és összeveszett velem hogy én még túl gyerek vagyok ahoz hogy ezt felfogjam.
17/L
Szerintem anyukád egész életében arról álmodozott, hogy neki is vannak szerető szülei és most hogy felvették vele a kapcsolatot, bármit megtenne, hogy fenntartsa ezt a látszatot. Valahol őt is meg lehet érteni, nem lehetett könnyű a gyerekkora.
Apukád mit szól ehhez?
@12: Amit írtál értelmes, de van, aki nem ért egyet. Ezt el lehet fogadni.
Az örökség valóban benne van a pakliban! De az, hogy az anyja nem képes ezt egy 17 éves embernek előadni, az erős anyai, vagy anya-lánya problémákra utalhat.
De ez a beszólás nem csak övön aluli, hanem ostoba is volt, amit #8 elkövetett. Hagyd hidegen, hátha kihűl.
Neked van igazad.
Nagyapád meg térdeld arcon :)
Attól is függ,hogy valaki hogyan gondolja a családi kapcsolatokat.
Hogy a családban kell-e igazságszolgáltatásnak működni,hogy ki mit érdemel azért amit adott vagy nem adott vagy kellett volna vagy illett volna adnia.
Hogy a kapok-adok kell-e hogy egyenlően legyen?
Meg az is nagyon számít,hogy a család amúgy hívő-e;tud-e önzetlenül elvárás nélkül adni a másiknak?
Az apa -mint mindenki- hozhatott rossz döntéseket a múltban,amit már régen megbánhatott,de helyrehozni nem tudott azóta sem.Szörnyű lelkiismeretfurdalása lehet.
A probléma most csak az,hogy nehogy te is -ugyanúgy- olyan rossz döntést hozz,amit később nem lehet helyrehozni.
Mi a kisebb rossz;hiába,érdemtelenül adni valakinek;vagy nem tenni valamit,amit később esetleg másként gondolhatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!