Emlékszel rá mi az az utolsó szó, vagy mondat, amit az utolsó találkozásnál hallottál tőle, mielőtt elment örökre?
Amikor utoljára látott a nagymamám, sírt amikor készülődtünk haza. Sírva mondtam neki, hogy "Ne sírj, nem sokára haza jöhetsz!"
Csak angyalként térhetett már haza ..... :(
Anyámat a kérdeztem a kórházban, a rák végstádiumában:
- Hogy vagy?
A válasza ez volt:
- Középrohadtul.
Telefonon beszéltünk. Azt mondta:
"Akkor holnap kettőre ott vagyok az egyetemed előtt" Több, mint 4 órát vártam rá, mikor nem vette fel a telefont egyszer sem, még a munkahelyére is elmentem...
Másnap megtalálták a holttestét a Margitszigeten, Öngyilkos lett.
Már nagyon rosszul beszélt. Csak ötödikre értettem meg az utolsó mondatát hozzám:
"Húzz!"
De mindig azt szoktam mondani, hogy utoljára azt mondta: "Várakozóban vagyok." Mind tudtuk, mire gondol.
Az én Nagypapám éppen adott egy kis pénzt (ahhoz képest, hogy akkor 26 múltam), mint "búcsúpénz", augusztus 20-ra...Öcsémnek is...Sosem láttam többé, váratlanul ment el, bár betegeskedett, de nem annyira, hogy már elmenjen:((
A Nagymamám, aki szerintem mindenkinél jobban szerette az unokáit, szintén váratlanul ment el, 15 év után is felfoghatatlan, utolsó képem, hogy leintegetett nekünk a folyosóról.Telefonon meg jó osztálykirándulást kívánt, amiről hazajöttem és már nem volt......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!