Nagyanyám miért várja el, hogy szeressem meg menjek?
Évente kétszer elmegyek, ha megy a család és visznek. Kb. karácsony, húsvét. (Nem valami közel lakik.) Ezen kívül nem találkozunk és nem beszélünk. Emiatt állandóan megjegyzéseket tesz, a többi családtagon kersztül is visszahallom, hogy milyen vagyok.
De mégis mire fel? Csak úgy kezelem, ahogy ő engem kezelt. A másik nagyanyámat látogatom, hívom. De emez, ez ugyanúgy nem hívott fel sose, hogy mi van velem, vagy hogy felköszöntsön, nem foglalkozott velem sose, nyaralni hozzá nem lehetett menni, nem vigyázott rám, csak akkor láttam, ha az egész család ment, és ott voltak a szüleim is vagy nagyon-nagyon ritkán, ha eljött hozzánk stb.
Ez mind oké, nem is érdekel, nem is lett vele olyan kapcsolatom, nem is hiányzik. De akkor mégis mire fel várja el, hogy én meg hívogassam, meg érdekeljen, meg menjek hozzá?
Jó, a nagyanyám persze. Én meg az unokája vagyok. Ő volt felnőtt először és szart rám, így nőttem fel, így nem alakítottam ki vele kapcsolatot, mert nem is lehetett gyakorlatilag. Akkor most mit vár tőlem? Mert azt elvárja, hogy legyen rendes unokája és foglalkozzak vele, mert milyen vagyok már, hogy nem teszem.
A helyzet az, hogy én ismerem milyen, szarik rám, a személyemre, csak az kell neki, hogy az unoka, mint olyan eléjáruljon és foglalkozzon vele.
Amúgy megkérdezhetem, hogy neked miért van lelkiismeret furdalásod azért, mert ő szart a fejedre? Legfeljebb neki kéne, hogy legyen, de nyilván nem volt, mert sose keresett. Az ilyen meg miért érdekel?
Egy valamit meg tanultam az öregeknek mi kell figyelj
"munka erő" ha kell valami akkor te meg csinálod ilyen alapelven mükődnek.
semmi egyébb nem vezérli szeretet hiány csak a kihasználási vágy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!