Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyanyám miért várja el,...

Nagyanyám miért várja el, hogy szeressem meg menjek?

Figyelt kérdés

Évente kétszer elmegyek, ha megy a család és visznek. Kb. karácsony, húsvét. (Nem valami közel lakik.) Ezen kívül nem találkozunk és nem beszélünk. Emiatt állandóan megjegyzéseket tesz, a többi családtagon kersztül is visszahallom, hogy milyen vagyok.

De mégis mire fel? Csak úgy kezelem, ahogy ő engem kezelt. A másik nagyanyámat látogatom, hívom. De emez, ez ugyanúgy nem hívott fel sose, hogy mi van velem, vagy hogy felköszöntsön, nem foglalkozott velem sose, nyaralni hozzá nem lehetett menni, nem vigyázott rám, csak akkor láttam, ha az egész család ment, és ott voltak a szüleim is vagy nagyon-nagyon ritkán, ha eljött hozzánk stb.

Ez mind oké, nem is érdekel, nem is lett vele olyan kapcsolatom, nem is hiányzik. De akkor mégis mire fel várja el, hogy én meg hívogassam, meg érdekeljen, meg menjek hozzá?

Jó, a nagyanyám persze. Én meg az unokája vagyok. Ő volt felnőtt először és szart rám, így nőttem fel, így nem alakítottam ki vele kapcsolatot, mert nem is lehetett gyakorlatilag. Akkor most mit vár tőlem? Mert azt elvárja, hogy legyen rendes unokája és foglalkozzak vele, mert milyen vagyok már, hogy nem teszem.

2014. szept. 23. 23:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kérdező önző, akkor a nagymama még inkább az. Fiatalabb korában még nem foglalkozott a gyerekkel, mert volt jobb dolga is. Most, hogy idős lett és magányos, elvárná, hogy az unoka foglalkozzon vele. Mi ez, ha nem önzőség? Én teljesen megértem a kérdezőt, kb. ugyanebben a helyzetben vagyok, csak én az édesapámmal, és annyi különbséggel, hogy én éltem egész életemben, de szinte egyáltalán nem ismerem őt, gyerekkoromban alig beszélgetett velem, most meg már akarna, csak nem tudunk, mert nincs miről, egyetlen közös témánk sincs.
2014. szept. 24. 08:35
 12/22 anonim ***** válasza:
*vele éltem egész életemben
2014. szept. 24. 08:36
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

érdekelne a kérdező milyen választ adna a saját kérdésére? (és hány éves vagy kb? ) Tehát:

"Nagyanyám miért várja el, hogy szeressem? "

Miért vár valaki szeretetet?

Te vársz valakitől szeretetet?

2014. szept. 24. 08:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
13-as, de miért várok valaki olyantól szeretetet, akivel egész életemben nem törődtem, és én nem adtam neki semmit, amit most vissza tudnék kapni?
2014. szept. 24. 09:02
 15/22 anonim ***** válasza:
13%
14 -es, mert a szeretet nem cserekereskedelem, azért. A szeretet árad, minden hátsógondolat nélkül, minden ellenszolgáltatás várása nélkül, minden számítgatás nélkül, a nap fénye. És bármily hihetetlen, bármennyire is a felszínen nem látszik, eltorzul, de ezt várjuk, ezt keressük egész életen át.
2014. szept. 24. 09:22
 16/22 anonim válasza:
3%

Kedves kérdező, Ő minden bizonnyal már elért egy eredményt, így minden joga megvan ahhoz, hogy Őt keresd. Rendelkezik már egy olyan tudással és tapasztalattal, hogy Őt meg illeti az elismerés, és méltóság teljesen fogadjon téged. Neked kell menni, és ne félj tőle, igen sajnos el kell fogadni, hogy ő már elérte azt amit még te nem. A MÉG szócskán van a hangsúly, ez vele is tudatnod, kell, hogy Te is képes vagy arra amire Ő, csak itt a kor számít.

Nincs mese, beszélni kell vele, el kell fogadni, hogy Ő jobb nálad, kérdezd, és sajnos el kell tűrni azt a beképzelt, fenn hangú megnyilvánulást, de minden joga megvan, hogy így tegyen.

2014. szept. 24. 11:37
 17/22 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy van, mekkora ostobaság már ez. A kor nem érdem, adni meg nem adott semmi szeretett az unokájának, hát most ne is várjon szeretetet tőle.
2014. szept. 24. 12:29
 18/22 A kérdező kommentje:

Igen, a szeretet napfény blablabla, nem kikényszeríthető, nem elvárható. Így belőlem sem lehet kikényszeríteni, tőleg sem lehet elvárni. Hogy szerethettem volna meg, ha nem érdekeltem, nem foglalkozott velem? A másik nagyanyám mindig ott volt, ha kellett, mindig foglalkozott velem, évente többször átvonatozta a fél országot, hogy vigyen magához nyaralni, mindig telefonált, mikor még saját telefonom sem volt és mindig kért, hogy beszéljünk, hogy mikor megyek, hogy jövök-e mamához, hogy mivel vár, hogy milyen jó lesz.

20 éve be van kötve mindkét nagyanyámhoz a telefon. Soha egy szülinapomon nem emelte fel, mikor még az emberek küldtek képeslapokat arra nem szánt 1 percet, hogy küldjön a szülinapomra. Milyen facebook? A facebook az utóbbi 4-5 terméke. Amióta az eszemet tudom, nem érdekeltem, csak évente kétszer demonstratív jelleggel, míg a szomszédok látták, hogy bemegy hozzá a család.

Biztos fogom sajnálni, ha meghal, mert ember. De aki jött ilyen szöveggel, hogy "bár élne a nagyanyám" nekem nem is lesz különbség, ha nem él már. Mi hiányozna majd rajta? Az, hogy úgy alakította az életét, hogy semmilyen kötődés nem alakult ki felé, de elvárta volna, hogy igen, és a maximum az, hogy ha mégis megyek, akkor beszól, hogy "ideje már, hogy megjelentél nálam"?

Mi tett le az asztalra? Nekem semmit. Megöregedett, de ebben mi a nagy szám? MINDENKI megöregedik. A sorozatgyilkos is, csak a zárkában, a lopós cigány, az elefánt, ez nem nagy szám, ez természeti törvény, minden ami él megöregszik, meghal.

És én miért leszek magányos megkeseredett öregasszony? Vannak örömteli kapcsolataim az életben, amik kialakultak, amiket ápolUNK, amik örömet okoznak, fontosak.

Ezzel szemben van egy nagyanyám, aki semmit nem jelent nekem, mert gyerekkoromban így alakította a viszonyunkat és most sem észhez tért és lépéseket tesz, csak pattógósan követeli, hogy neki nagyanyai joga, hogy kipréselje belőlem a szeretet és a figyelmet. Hát bocs, de nem.

Egyszerűen nem értem, hogy mégis mi a fene jár a fejében? Miért? Miért várja el? Miért fontos ez neki? Ha tényleg számítana neki, akkor talán tenne érte, talán felhívna, talán foglalkozna velem, de nem, ő csak várja, hogy majd én egyes-egyedül, egyoldalúan, majd én a színe elé járulok, és szeretem.

2014. szept. 24. 12:57
 19/22 anonim ***** válasza:
91%
16-os nyilván csak annyit tud felmutatni, hogy minden évvel eggyel öregebb lesz... ezért nem jár semmi.
2014. szept. 24. 13:23
 20/22 anonim válasza:
0%
Én soha nem ismerhettem meg a nagypapámat ,mert nem keresett soha.A napokban halt meg.És a lelkiismeretem furdall ,mert nem ismerhettem meg,nem tudhattam milyen vele.Szóval legyél vele ,akármilyen is ,mert utána bánni fogod :) !
2014. okt. 10. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!