Megbántottam a nagymamámat, de nem tudom helyrehozni. Segítség?
Köszi a válaszokat, igaz, leírhattam volna előbb is, hogy orvoshoz járok.
A mama tud róla, de szólt többször is a szüleimnek, hogy minek pazarolják a pénzüket erre. :/
Néha a lecseszés és a durva szó a legtöbb, amit egy emberért meg lehet tenni. Néha az kell, hogy a másik észhez térjen!
"mondtam neki h felfoghatná már, hogy nem ehetek"
De ehetsz, csak nem akarsz! Ha nem akarsz rövid időn belül meghalni, sürgösen kezdj valamit magaddal!!!
Vagy megvárod, amíg az izmaid elsorvadnak, fogad, hajad kihullik, és egy zombi leszel?
Napi 300 kcal mellett éhen halsz. Lassú éhhalál...erre vágysz???!
Fejben dől el minden, ott rakj rendet először!
Amúgy nemértem a szüleid, tesznek valamit, vagy csak nézik ahogy tönkreteszed magad?
A válaszolók osztják az észt úgy, hogy nem voltak anorexiásak - tegyék össze a kezüket -, nem tudják, milyen, mikor fáj enni.
Kedveseim, voltatok már iszonyat rosszul - gyomorgörcs, hogy azt hittétek, odahaltok a kíntól? Na, akkor gondoljatok erre, mert a kérdező ezt érzi minden kajáláskor.
Én is voltam anorexiás, és a gyógyulás egy pokol volt. Ha már kicsit zsírosabb ételt ettem (kolbász, vagy szimpla majonéz) utána olyan gyomorgörcs jött rám, hogy feküdtem az ágyon és zokogtam. Mintha kést forgattak volna a hasamban, mindezt akár egy órán át is.
A kérdező azért mondja, hogy nem ehet - ehetne, csak szenvedés, falun pedig nem érdekli őket, hogy a zsíros kaját nem tudja megemészteni. Neki most - miután szétnyírta az emésztését könnyű ételeket kéne ennie, de a nagymami nem fog ilyent főzni.
Kérdező: próbáld neki elmagyarázni, hogy mit érzel pontosan, írd le, de ne hisztizz. Birkatürelem. Tudom, nehéz, de másképp sajnos nem megy. Ismételd el százszor is, ha kell, kérd, hogy főzzön főzeléket mondjuk, vagy közösen csináljatok valamit. Adj alternatívát.
Én ma már sok mindent eszek, de húst pl. nem igazán tudom megenni. Megértik, mert elmondtam, hogy szeretem, szívesen ennék, de nem megy, rosszul leszek tőle. Így nem sütnek húst, vagy csinálnak halat alternatívaként, vagy tésztát, zöldségeket. De azért, mert leültem és részletesen tájékoztattam őket.
mondtam neki h felfoghatná már, hogy nem ehetek
Ergo: Te! döntötted el hogy nem eszel...nem pedig a "betegség".
Utolsó: azért ő dönti el, mert hlye is lenne olyat enni, amitől begörcsöl.
Jó, bután fogalmazott, én a nem TUDOK enni kifejezést használom ilyenkor. Ha megkérdik, miért nem, elmondom, hogy mert sírásig menő fájdalom jön rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!