Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megbántottam a nagymamámat,...

Megbántottam a nagymamámat, de nem tudom helyrehozni. Segítség?

Figyelt kérdés
Kb egy éve anorexiás vagyok, alig eszek, naponta 300 kcal-nál többet nem igazán. Mama ezt tudja, de nem veszi tudomásul, folyamatosan hozza nekem a kaját, de nem bírom megenni, vagy fizikailag rosszul leszek, vagy lelkileg nem bírom ki. Nagyon finoman főz, igazi nagymama, de képtelen vagyok enni. Próbáltam már, hogy ne bántsam meg, de nem tudok. Ma betelt nála a pohár és nagyon összeveszünk, mondtam neki h felfoghatná már, hogy nem ehetek, erre becsapta az ajtót és azt mondta csak idegelem folyamatosan, ne is jöjjek többet. Hétvégén megyek el. Fogalmam sincs mit tegyek, nem tudom kiengesztelni, megpróbáltam már elmagyarázni neki, hogy mi a helyzet, de szerinte ez csak valami hóbort nálam és ez nem betegség. Kérlek segítsetek nagyon kétségbe vagyok esve

2014. júl. 15. 19:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy hozzászólásban hívtak szerencsétlennek, azért nem kellene általánosítani. Mindenki azt javasolta, hogy menj el orvoshoz, ez nem egyenlő a szapulással. Valóban megelőzhető lett volna, ha már az elején leírod, hogy jársz orvoshoz.
2014. júl. 15. 21:30
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, igaz, leírhattam volna előbb is, hogy orvoshoz járok.

A mama tud róla, de szólt többször is a szüleimnek, hogy minek pazarolják a pénzüket erre. :/

2014. júl. 15. 22:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Néha a lecseszés és a durva szó a legtöbb, amit egy emberért meg lehet tenni. Néha az kell, hogy a másik észhez térjen!

"mondtam neki h felfoghatná már, hogy nem ehetek"

De ehetsz, csak nem akarsz! Ha nem akarsz rövid időn belül meghalni, sürgösen kezdj valamit magaddal!!!

Vagy megvárod, amíg az izmaid elsorvadnak, fogad, hajad kihullik, és egy zombi leszel?

Napi 300 kcal mellett éhen halsz. Lassú éhhalál...erre vágysz???!

Fejben dől el minden, ott rakj rendet először!

Amúgy nemértem a szüleid, tesznek valamit, vagy csak nézik ahogy tönkreteszed magad?

2014. júl. 16. 07:25
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy régen tényleg nem voltak ilyen "úri betegségek". Ahogy korábban más is írta, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, bulémia, mit tudom én mik, nem voltak. Vagy elkönyvelték, hogy hülye a gyerek, vagy a föld mellett nem volt idejük ilyesmikre. (Plusz ha sokat dolgoztak fizikai munkát, akkor enni is muszáj volt, hogy bírják.... Te hogy bírsz kezdeni magaddal bármit?) Nem eszel? Arra annyit mondtak volna, hogy "nem eszik a marha, marad a szalma". És annyi. Úgyhogy neki ezt nyilván nehezebb megérteni. Szépen le kell ülni mellé, elmondani, az orvostól kérni valami papírt, amit ő is megérthet, ha nincs ilyen, kinyomtatni valamit.
2014. júl. 16. 10:05
 15/18 anonim ***** válasza:
32%

A válaszolók osztják az észt úgy, hogy nem voltak anorexiásak - tegyék össze a kezüket -, nem tudják, milyen, mikor fáj enni.

Kedveseim, voltatok már iszonyat rosszul - gyomorgörcs, hogy azt hittétek, odahaltok a kíntól? Na, akkor gondoljatok erre, mert a kérdező ezt érzi minden kajáláskor.

Én is voltam anorexiás, és a gyógyulás egy pokol volt. Ha már kicsit zsírosabb ételt ettem (kolbász, vagy szimpla majonéz) utána olyan gyomorgörcs jött rám, hogy feküdtem az ágyon és zokogtam. Mintha kést forgattak volna a hasamban, mindezt akár egy órán át is.

A kérdező azért mondja, hogy nem ehet - ehetne, csak szenvedés, falun pedig nem érdekli őket, hogy a zsíros kaját nem tudja megemészteni. Neki most - miután szétnyírta az emésztését könnyű ételeket kéne ennie, de a nagymami nem fog ilyent főzni.

Kérdező: próbáld neki elmagyarázni, hogy mit érzel pontosan, írd le, de ne hisztizz. Birkatürelem. Tudom, nehéz, de másképp sajnos nem megy. Ismételd el százszor is, ha kell, kérd, hogy főzzön főzeléket mondjuk, vagy közösen csináljatok valamit. Adj alternatívát.

Én ma már sok mindent eszek, de húst pl. nem igazán tudom megenni. Megértik, mert elmondtam, hogy szeretem, szívesen ennék, de nem megy, rosszul leszek tőle. Így nem sütnek húst, vagy csinálnak halat alternatívaként, vagy tésztát, zöldségeket. De azért, mert leültem és részletesen tájékoztattam őket.

2014. júl. 18. 13:37
 16/18 anonim ***** válasza:
50%

mondtam neki h felfoghatná már, hogy nem ehetek

Ergo: Te! döntötted el hogy nem eszel...nem pedig a "betegség".

2014. júl. 21. 17:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: azért ő dönti el, mert hlye is lenne olyat enni, amitől begörcsöl.

Jó, bután fogalmazott, én a nem TUDOK enni kifejezést használom ilyenkor. Ha megkérdik, miért nem, elmondom, hogy mert sírásig menő fájdalom jön rám.

2014. júl. 23. 18:50
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és igaz, bénán fogalmaztam de csak mert zaklatott voltam...Nem tudok, ez igaz, és teljesen igaz, olyan gyomorfájás jön rám,hogy zokogok ha bármi olyat eszek. A szüleim visznek orvoshoz, de mivel sosem voltak ilyen helyzetben,nem értik ezt, érzelmileg nem támogatnak egyáltalán...na mindegy is nem akarok regényt írni, köszi a válaszokat :)
2014. júl. 29. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!