Megbántottam a nagymamámat, de nem tudom helyrehozni. Segítség?
Szerintem az lenne a legjobb, ha elmennel egy pszichologushoz. Ez legyen az elso szamodra, hogy meggyogyulj.
A nagymamad gondolom segiteni akart, csak nem a legjobb eszkozokkel.
Majd megbekel.
Nem gondoltam,hogy ennyire letámadtok :/ De akkor elmondanék ezt-azt.
Nem tudom honnan veszitek, hogy nem járok orvoshoz. Járok és igyekszem meggyógyulni, jó úton haladok felé, de ha már annyi esze van mindenkinek, hogy szapulni meg szerencsétlennek nevezni tud, akkor bizonyára annyi is van, hogy felfogja, az anorexiából kigyógyulni nem két perc.
Nem "estem neki" mert nagyon közel állunk és anorexiás vagyok, nem idióta, tudom, hogy vannak érzelmei. Szépen momdtam neki, sőt, volt, hogy ettem is belőle, de a gyomrom képtelen befogadni a zsíros falusi kosztot, a lelkiekről meg nem is beszélnék inkább. De a türelmem nekem is véges, ha valaki ezerszer megkérdezi, hogy miért nem eszek, és a választ meg nem fogadja el, akkor nem tudok mit tenni. Mert ugye az anorexiámat ő egy hóbortnak hívja csak.
Szeretem nagyon, de ez a téma mindkettőnket érzékenyen érint és segítséget szerettem volna itt kapni, nem szidalmat.
Az már jó, ha tudod, hogy beteg vagy, úgy könnyebb megszüntetni. (Gondolom, szerencsére sose volt semmi problémám.) Úgyhogy az első hozzászólóknak igaza volt, hogy mi is az elsődleges, csak azt nem tudták, hogy már jársz orvoshoz.
Viszont, ha jársz orvoshoz, hogy hogy a nagymama nem tud róla? Szerintem várd meg, míg lenyugszik ő is, Te is, és szépen, nyugodtan mondd el neki, hogy ez egy betegség, amiből te is szeretnél meggyógyulni. Esetleg nyomtathatsz ki róla valami ismertetőt, vagy ilyesmit. (Esetleg a szülők is segíthetnek magyarázni.)
Ne aggódj, szerintem be fogja látni, hogy türelemmel kell lennie. És esetleg egyél abból, amit csinál 2-3 falattal, mondd meg, hogy finom, ilyenek. :)
A nagymamád a szocializmusban nőtt fel. Az a generáció Kádár csöcsein lógott 40 évig. Nem volt még akkoriban anoxeria meg diszlektia meg homokszexualitás. Más világ volt.
Jöttek oszt elvittek, ha h*lye voltál. Bizony így volt annakidején.
Na, nosztalgiázás helyett: menj orvoshoz, vagy egyél, vagy legyél zombi, nekem nyolc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!