Vajon mi lesz a folytatás?
Figyelt kérdés
Megható történet következi. Sógorom évek óta nem tartja a kapcsolatot alkoholista apukájával. Korábban segítették az öreget, de minden pénz a kocsmában kötött ki. Sógoroméknak született egy kisfiúk, a papának szóltak nem ment be a kórházba. A kisfiú 3 éves, tegnap setálok vele, szembe jön egy idős bácsi és meghatódva mondja, hogy neki is ilyenforma unokája lehet. Én felismertem az öreget és mondtam neki, hogy : " ez a kisfiú a maga unokája! "2014. júl. 8. 09:58
1/6 anonim válasza:
Én nem találom meghatónak, nagypapa valószínűleg ezután is az alkoholt találja fontosabbnak, mint a családját. Kicsit feltámadt benne valami érzelem, de majd a pohár elaltatja.
2/6 anonim válasza:
Valóban megható. És a nagypapa életében egy fontos pont volt. Az alkoholizmustól nehéz szabadulni, de a megértés/felismerés az ő életükben is alapvető.
3/6 anonim válasza:
Szép történet is lehetne, ehhez feltétlenül szükséges lenne a nagyapa és a sógor beszélgetése, kibékülése stb.
Ebben a helyzetben én többet nem tennék, nem biztos, hogy hálás feladat a közvetítői szerep- ez egy jó nyitó lépés volt, köszönhetően a véletlennek, a többit nem neked kell lemeccselni és igenis tiszteletben kell tartanod akár a sógor döntését (miszerint nem akarja esetleg megismeretni a picit a nagyszülővel).
Én biztosan elmesélném a sógornak, hogy mi történt, hátha számára is motiváló lehet az a tudat, hogy a nagypapa azért csak számon tartja az unokát, de ennyi.
4/6 A kérdező kommentje:
Természetesen elmondtam neki, és jólesett neki is. Beszélgettünk a helyzetről, el fogják hívni hétvégén a nagypapát ebédre.
2014. júl. 8. 11:47
5/6 anonim válasza:
Örülök... Valószínű, hogy nem tud már változni, de borzasztó jó dolog, hogy elfogadják őt, és valahová tartozik.. Nem is beszélnék vele a betegségéről, biztos nagyon nagy a lelkiismeret furdalás benne, hogy így, mintegy a tiszta kisgyereken keresztül meglátta a saját hibáit, mulasztásait. Biztos vagyok, hogy megvilágosító erejű volt és küzd magában a vétkeivel... És hát ez az egyik fontos dolgunk mindannyiunknak itt a világon.
6/6 anonim válasza:
szegény papának rehabra kéne menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!