Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Extrém kérdés: hogy tüntessem...

Extrém kérdés: hogy tüntessem el a főzés nyomait?

Figyelt kérdés

A nagymamámal élek itthon, reggel azt mondta egész napra elmegy, csak este jön haza. Mivel itthon nekem tilos főznöm, így csak ilyenkor tudom kiélni magam.

Ananászos-csirkés rakott tésztát csináltam, már elmosogattam , miden segédeszköz a helyére került, a rakott tészta ott pihen a sütőbe, nemrég lett kész... erre beállít a mamám!

A felhasznált alapanyagokat még délután tudom pótolni, hogy ne tűnjön fel a hiányuk (általában előre bevásárolok hozzá, de néha előbb megcsinálom és utána töltöm vissza a készleteket), viszont a tészta még forró, nem tudom a dobozba merni és hűtőbe tenni a szobámba nem rejthetem el, mert a szobába nem szabad kaját vinni és megérezheti az illatát. Megenni ennyit egyszerre gyorsan és ilyen forrón nem tudok. Most épp fürdik, kérlek valaki tud valami jó ötletet, kifogást? Nem akarok most itthon patáliát. :(

2014. jún. 12. 12:54
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Igen, ám de nálunk az a rendszer van, hogy az ő háza az ő szabályai. Amíg nincs annyi félretett pénzem és biztos állásom, addig pedig nem tudok albiba menni. Már voltak vele csatáim, mert sok mindenben teljesen meglátásom, de ő a az idős, ő pelenkázott ő élt meg sok mindent így ő a bölcsebb és az ő meglátásai jobbak... én már belefáradtam, hogy fellépjek ellene. Élem a saját éltem a koleszban.
2014. jún. 12. 13:43
 22/30 A kérdező kommentje:

Azt is elmondtam neki, hogy elehetne egészségesebb az étel. Mikor egyetemre mentem voltam 95 kiló. Mikor a saját kajáimon kezdtem el élni, lettem 70.

Ő nagyon sok olajat használ. Én 5 hónap alatt használok el fél liter olíva olajat a főzéshez. Próbáltam trükköket adni neki, hogy a tésztára ne locsoljon 3 deci olajat, mikor a víz is olajos, teljesen olajmentesen is meg lehet főzni azt a tésztát úgy, hogy nem tapad össze. De én ne szóljak bele, mert ő mindig is így főzött és eddig nem volt bajom vele. A köretre mindig megy az olaj, ha zöldséget párol olajat locsol rá. És a köret mellé persze rántott hús van. (bár most már a kedvemért nekem csinál sült húst)

2014. jún. 12. 13:49
 23/30 anonim ***** válasza:
89%
Nyárra nem tudnál ott maradni a koleszban?
2014. jún. 12. 13:49
 24/30 anonim ***** válasza:
88%

Igen, ám de nálunk az a rendszer van, hogy az ő háza az ő szabályai.

Igen ez a döntő érv. Nem lehurrogni, hogy nem normális a nagymamája egyszerűen ilyen. Valószínű nagy szegénységben nőtt fel és világéletében spórolt ezért akad ki, ha valaki nem az ő szabályai szerint cselekszik. Más területen pedig nincs vele probléma mint írta a kérdező. Az ember öreg korára kicsit bogarasnak tűnik a fiatalok szemében. Kérdező a helyedben megkérném, hogy használhassam a konyhát mert meg kell tanulni főzni nekem is, és ehhez megveszem az alapanyagokat. És akkor gondolom megengedi. Aztán meg mindig kérném a tanácsát akkor is ha tudom pl a rántást habarást, hogy kell csinálni, mennyi ideig főzzem a tésztát stb így fontosnak érzi magát és könnyebben megenyhülhet.

2014. jún. 12. 13:53
 25/30 anonim ***** válasza:
87%

Iratkozz be főzőtanfolyamra! Kiélheted magad tanulhatsz pár jó fogást, és ha otthon nekiállsz, főzöl valamit (előtte szólsz mondjuk hogy most rád ne számolja az ebédet meg, csak pár adagnyit)saját cuccból. Akkor van védekezési felületed, hogy gyakorolsz mert suliba jársz. (((felajánlhatod neki hogy a nosztalgia kedvéért 2 hetente sütsz neki fűrészporos kenyeret;) )))

Ha meg megsértődik mert nem szereted a sok olajat, fűszert vagy sót, az az ő gondja akkor rád ne főzzön.

2014. jún. 12. 14:46
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Ok, hogy a nagyid ilyen. És más családtagjaid, szüleid? Gondolom mamád abban a hiszemben van, hogy akkor jó a gyerek, ha kövér. És ezért mindent meg is tesz.

Egyszer voltam az egyik haveromnál kajálni, az anyja addig nem engedett felkelni az asztaltól, míg két púpos tányér főételt nem ettem, amit ő szedett mindenkinek. Szegény haver is gurult, akkora volt az anyja főztjétől.

Én bevállalnám a patáliát és igen is kiharcolnám, hogy magamnak főzhessek (ha már én veszem hozzá az alapanyagot), vagy éhség sztrájkba kezdenék és nem ennék a nagyi kajájából, max szendvicset.

2014. jún. 12. 14:48
 27/30 anonim ***** válasza:
82%
Mi történt végül?
2014. jún. 12. 22:25
 28/30 anonim ***** válasza:
82%
Mi lett a végén? :)
2014. jún. 12. 22:47
 29/30 anonim válasza:
100%

14 vagyok, kb 12 éves korom óta én főzök a családra :D

Én a Te helyedben már régen kiharcoltam volna magamnak, hogy legalább hetente egyszer én főzzek. Szerintem Te is megpróbálhatnál vmi ilyesmit. Vagy kérd meg a nagyidat, hogy egydzer nézze végig ahogy főzöl, és ha látja, hogy mindent jól csinálsz, akkor talán megenyhül egy picit :) de az is jó ötlet, hogy tanácsokat kérsz tőle! (Lehet hogy hasztalannak, feleslegesnek érezné magát, ha nem Ő főzne)

Majd írd meg, hogy mi volt! Engem is érdekel!:)

2014. júl. 1. 18:28
 30/30 anonim ***** válasza:
.
2016. júl. 28. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!