Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek ha az öcsém állandó...

Mit tegyek ha az öcsém állandóan szekál?

Figyelt kérdés

nem

telik el nap, hogy ne veszekednénk. ő 13/F, én 18/L. tudom hogy én

vagyok az idősseb meg minden, de iszonyat idegesít, pl ma én főztem

spagettit, mert anyu már nagyon fáradt volt, és az öcsém közben

lebeszélte a haverjával hogy megy hozzá, erre kijön szekálni, mert neki

10 perce van enni, meg mért nem úgy csinálom, mért nem úgy meg b*szogat

hogy megfőt a hús (pedig főhetett volna még), és félig főt kaja lett,

mert ő megy a haverjához, a hús és a tészta is főhetett volna még. meg

máskor is szekált már mikor főztem, hogy azt nem így kell hanem amúgy,

stb. szüleim nem igazán foglalkoznak ezzel, inkább jókat röhögnek rajta,

hogy mi veszekszünk. szerintetek mit tudnék tenni?

2014. jan. 27. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor csináld azt hogy készíts magadnak meg anyukádnak rendes kaját,neki meg vegyél egy csomag csirkecombot meg alapanyagot,oszt ha annyira nem tetszik a főztöd,főzzön magának.Vagy megszoksz,vagy megszöksz.
2014. jan. 27. 16:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Anyud mond ilyenkor valamit?
2014. jan. 27. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
király öcséd van..gyerekkori önmagamat látom benne:))
2014. jan. 27. 16:18
 4/11 anonim válasza:
rendelj neki pizzát.vagy ha már anynira nagyon önállónak képzeli magát,meg h ő már milyen menő,stb. akkor adj neki egy kis pénzt,és küldd el kajálni valami gyorsétterembe vagy valami ilyesmibe.ha nem tetszik az otthoni főzt,akkor szerinten ez jó megoldás.bár még csak 3 éves...szóval nekem csak kistesóra van tapasztalatom :)
2014. jan. 27. 16:19
 5/11 anonim ***** válasza:
És? Ne hagyd már, hogy egy nálad öt évvel fiatalabb siettessen. Tanuljon meg várni!. Az öcséd meg nem tud várni? Fél óra mire elkészül a spagetti, lehet sokat mondok, pár perc alatt magába tömi oszt' megy el. Ráadásul inkább meg is ettétek félnyersen, mert neki mennie kellett. Ha anntira siet egyen meg egy szelet kenyeret.
2014. jan. 27. 16:24
 6/11 anonim ***** válasza:

1# Vagyok:

Nem muszáj neki a te főztödet ennie ha annyira későn lesz kész szerinte.Egyen a barátjánál,vagy amit az előbb mondtak: vágjon be egy vajas kenyeret és kész.

2014. jan. 27. 16:40
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, mentek a zöld pacsik!

Anyu mindig csak annyit mond, hogy ne veszekedjünk, de nemérti meg, hogy nem könnyű egy ilyen kis kamasszal, aki mindig csak a sajátját hajtja.

énis mondtam már neki, hogy ott a kenyér, vaj, csináljon magának szenvicset, de erre azt kaptam hogy ő frissen akar meleg spagettit enni.

hát meg is kapta a friss meleg spagettit félig nyersen! -.-'

mégegyszer mindenkinek köszönöm!

2014. jan. 27. 17:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
de ilyenkor mértnem közlöd vele hogy megvárod és kész levagy tojva! Ha ilyen nyámnyila vagy nemcsoda hogy szekál. Nekem 4 fiatalabb testvérem van(én msot leszek 21, bár én nem csaj vagyok), és elég idegesítőek tudnak lenni de kezelni kell
2014. jan. 27. 23:16
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért hagyod, hogy szórakozzon veled?

Így megint azt érzékelte, hogy ő elfingotta magát, és az egész család (!) hozzá alkalmazkodott, mert neki mennie kell. Na nehogy már!

Azt kellett volna csinálni, hogy kiszedsz neki egy adagot tésztából és szószból is, aztán tessék itt van, ha annyira sietsz, akkor egyed nyersen. A többit elkészíted normálisan, ő meg mehet a haverjához.

2014. jan. 28. 09:24
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Igazatok van, csak az a baj, hogy én és az öcsém ég és föld vagyunk. neki állandóan be nem áll a szája, sokszor 2 perc nyugta sincs, velem ellentétben. én csendes vagyok, nyugott természetű, de azért nálam is vannak határok, hogy meddig birom idegileg. már majdnem úgy volt, hogy mindent ott hagyok és ő csinálja a kaját, de akkor meg jött azzal hogy ő nem csinálja....

engem iszonyatosan tudnak azzal idegesíteni, ha beleszólnak hogy azt nem így kéne hanem amúgy, siess, stb.

2014. jan. 28. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!