Mikor engedtétek el először a gyereket nagyszülővel a strandra?
Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos, és a nagyapja kitalálta, hogy majd viszi a strandra. Nem mondtam rá semmit, de nem érzem azt, hogy bátran elengedhetném. Egyébként még nem is volt strandon, első alkalommal biztosan velünk megy majd. Ti elengednétek?2014. jún. 2. 15:51
11/30 anonim válasza:
Az én fiam is 15hós. :) ő még szopizik,igy elég érdekes lenne ha kibirná nélkülem.Na de válaszolva a kérdésedre: 1 éves volt a nagy,amikor elöször voltunk nagyival (anyum) s a testvére és a férjem strandon. Igy 5en. Nélkülünk még nem volt. Én szerintem 2 éves kora krül elengedném j szivvel őket a strandra. De anyós,elég beteg(kiujuló rák) igy nem akarom ilyenekkel fárasztani.Anyum meg többször is vigyázott már rá, nyáron is megy majd pár napra hozzá..
12/30 anonim válasza:
Természetesen bármikor elengedném velük.
Már felneveltek ők is néhány gyereket, miért is kéne azt gondolnom, hogy az enyémre nem tudnak vigyázni...?
13/30 anonim válasza:
Attól függ, az én fiamat tavaly vitték el nyaralni, Balatonra, sokat volt velük, de bennük maximálisan megbízok, ezen kívül is sokszor elviszik egy egy napra vagy hétvégére. Nyáron lesz 5éves a fiam! Egy éves kora óta vitték el először egy-egy napra!
14/30 anonim válasza:
Ja,apukák: as:most kezd barátkozni a naggyal,apum is. Ők még nemismerik annyira a lányunkat..
15/30 anonim válasza:
A nagyszülőkre nem azért nem bízzák rá,mert életképtelenek,hanem azért,mert némelyikük már idős,nem tud úgy figyelni az eleven gyerekre stb. A strand nálam is olyan,hogy nem bíznám akárkire a gyereket.
Más helyszín jöhet. Pl gyerekkoromban volt nagyanyámnak egy testvére,akihez sokat jártunk,de komolyan mondom,hogy csodálkozom a szüleimen,hogy elengedtek vele strandra és a Dunára.Sztem nem kellett volna.De ugyanez volt nagybátyámékkal. Mellettük már majdnem 2x megfulladtam. 1x egyedül,egyszer a testvéremmel...
16/30 anonim válasza:
Szerintem ez emberfüggő és nem anya/anyós apa/após függő. Nekem már nagyobb a lányom (6 éves), de 15 hónaposan anyuval, anyósommal elengedtem volna, mindkettő óvatos és tud figyelni a gyerekre, tűző napra nem vitték volna stb. Apummal csak azért necces, mert nem igazán voltak ők kettesben sehol. Amúgy ő is figyelne nagyon, de valószínűleg nem tudná, mit kell vele csinálni (most itt olyanokra gondolok, hogy bekenni naptejjel pl.). Apósom már nem él. Szóval emberfüggő a dolog.
17/30 anonim válasza:
Na bumm, engem meg engedtek, egy éves kor alatt is. Tessék, évtizedek távlatából is élek. Hagyjuk már ezt az agyonféltést. Akkora divat ez manapság, hogy hihetetlen.
18/30 anonim válasza:
Téged és a párodat is azok vitték a strandra, akik most a nagyszülők, mégis felnőttetek. Nyugodtan el lehet engedni a gyereket. Én is voltam a nagyapámmal a strandon, nincs benne semmi extra.
19/30 anonim válasza:
Én és a húgom 2-3 évesek voltunk, amikor a nagyszüleink először elvittek minket.
20/30 anonim válasza:
A nagyszülő a szemét le nem veszi róla,tanuljátok meg az ember a gyerekét szereti,de az unokáját imádja!Igen több mindent megenged,bizonyos kereteken belül,mert ügye a nagyszülő álma se egy agyon kényeztetett hisztis kezelhetetlen gyerek.Amit általában nem a nagyszülő ront el igy,hanem idegbeteg anyuka.Mert inkább mindent rá hagy csak ne nyivákoljon dilizzen.A nagyszülő meg nem rest foglalkozni vele,lekötni.Ez a dolga.és szeretetből csinálja,nyugodtabb körültekintőbb.Az ő gyerekivel neki se volt ideje,ha nem is volt idegbeteg.Az unokával rá ér.Miért nézitek őket olyan szerencsétlennek ne tudna elstrandolni a gyerekkel,vagy bármikor bármiért rá bizni?Jobban vigyáz rá mint a szeme fényére.Van ismerősöm aki Dédi,mivel a kicsi lány csak az autóhoz van szokva,a dédi buszozik vele,ami hatalmas élmény neki.És érdekes el sem hagyta egyszer sem:)vagy a dédinek már élnie sem kéne,mert az meg zakkantabb mint nagy szülök?tessék serényen lepontozni,mert sosem fogok nullán állni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!