Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ad ajándékba narancsot...

Miért ad ajándékba narancsot mamám?

Figyelt kérdés
Igazából nekem az is mindegy, ha nem ad semmit, mert ha mégis, akkor azt kell hallgatni minimum fél évig, hogy ő adott ezt vagy azt. Állandóan vagy narancsot, vagy banánt hoz egy kilót, mikor egy évben kétszer eljön. És úgy adja oda, mintha nem tudom én mi lenne. És várja, hogy oda meg vissza legyek egy kiló narancstól. Hogy kéne rá reagálnom. Megköszönöm oké. De látom rajta, hogy vár többet és marha elégedett magával, hiszen ő épp most adott át nekem egy egész kiló NARANCSOT. Mi olyan nagy szám neki a narancsban? Ez jelent valamit?
2014. máj. 21. 12:56
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
31%
A nagyi nem FIDESZ-fan ?
2014. máj. 23. 20:10
 42/44 anonim ***** válasza:
0%
üvöltsd le a fejét hogy vidd a narancsod a fenébe a banánoddal eggyütt "kedves" nagyi
2014. máj. 23. 22:41
 43/44 anonim válasza:
72%
Nálam is hasonló a helyzet,csak én gyakrabban látom és mindig ugyan azt,vagy törölközőt vagy pizsomát vagy valami mást kapok egyhuzabban egy éven keresztül,amíg tele van vele az egész ház és nem férünk el.persze,az nem annyiba kerül,mint kétkiló gyümölcs,de ő is a tehetősebb nyugdíjasok körébe tartozik,magának mindent megvesz amire szüksége van.De most nem is az a lényeg hogy mit ad,mert az egy dolog,mert ha úgy adná oda hogy tényleg azért hogy nekem örömet okozzon,akkor nem szólnék egy szót sem,mert hát akkor milyen jó hogy gondolt rám,de ő is akkora nagy felhajtással ad oda valamit hogy nekem is fél évig kell hallgatni minimum és állandóan kérdezgeti hogy megvan még ez,meg megvan még az?...Én úgy vagyok vele hogyha ekkora nagy ügyet csinál belőle,akkor inkább nem is kérek semmit azért,hogy egy évig ott ámenezzek neki mint egy afrikai éhező kisgyerek.Megjegyzem,nem vagyunk anyámmal valami jó anyagi helyzetben,de ő se ad úgy oda egy csomag cukrot hogy húúúha,most meg kell halnom előtte meg hajladozni hogy milyen hálás vagyok...Persze megköszönöm meg minden mert persze,gondolt rám,de ha valaki azt várja el tőlem hogy boruljak a földre azért mert adott egy fogkrémet,az nem azért van mert örömet akar valakinek okozni vele,csak ő azt várja el hogy mekkora nagy felhajtást csinálj belőle,és akkor majd örül a fejének...Ha sok pénze van a a mamádnak,akkor meg egy évbe kétszer bőven megengedheti magának,én a helyében meg körberaknálak nem tudom hány kiló csokival,hogyha már egy évben kétszer szánja rá magát hogy elmenjen hozzátok és ne haragudjatok már hogy ráérős nyugdíjasként akármilyen messze lakok,a sok pénzemmel még 300 kilóméter se okozna gondot,de nem jöttem el...persze én nem akarok ócsárolni senkit,az öregek már csak ilyenek,nem kell semmi olyat csinánod,nem kell elájukni,megköszönöd és normálisan viselkedsz,elég tisztelet az,nem az amikor megjátszod magad hogy ez mekkora nagy dolog volt...Egyébként én a másik mamámtól,aki már nem él,nagy dologként fogadtam el egy csomag cukrot is,mert neki tényleg sose volt pénze,csak nyugdíjnál,de ő jószivüen adta oda,nem várt el semmit se cserébe,ha volt nekem én is adtam és ennyi.Esetleg tényleg azt tudod csinálni,ahogy az egyik válaszoló írta hogy megkívánod és kész...
2014. máj. 24. 10:27
 44/44 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos az öregség a kedves embereket teszi csak még kedvesebbé és a bölcskeet még bölcsebbé. Az irigyeket és a látszatért élő embereket még irigyebbé és még látszatért élőbbeké teszi. És mivel öregek, és senki nem meri megmondani nekik az igazságot, mindenki asszisztál a szerepjátékaikhoz. Én erre nem lennék kapható, igaz, én se vagyok már mai csirke, le is pontoztak érte az első oldal alján, mégis azt mondom, ha elkezdesz belemenni a fogkrém- és narancs-ajnározásba, azzal őt is megalázod, nemcsak magadat. Én tuti biztos megmondanám neki, hogy köszönöm a narancsot / fogkrémet, megettük, elhasználtuk. Ennyi és nem több. Aki azért ad, hogy hálákodjanak érte, az ne adjon semmit.

Nekem anyósom (kicsit off) szokta kérdezni, hogy pakoljak az ebédből? Visztek a banánból? Én mindig szoktam mondani, hogy köszönjük, nem. Ha ő van nálunk, bepakolom, amit adni akarok, és a kezébe adom. Nem kell kérnie. Ez is különbség. Ha ő főz, egész végig arról beszél az asztalnál, hogy milyen jót főzött, kérdezget mindenkit, hogy ugye milyen jó lett. Nekem ez is furcsa. Ha a vendég megdicséri az ebédet, örülök neki, de nem fogom kikésznyszeríteni, hogy istenítse a főztömet. Nála is rövidre szoktam zárni az ilyesmit. Igen, finom lett, köszönjük ebédet. Utána más téma.

2014. máj. 26. 14:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!