Miért ad ajándékba narancsot mamám?
Sajnos az öregség a kedves embereket teszi csak még kedvesebbé és a bölcskeet még bölcsebbé. Az irigyeket és a látszatért élő embereket még irigyebbé és még látszatért élőbbeké teszi. És mivel öregek, és senki nem meri megmondani nekik az igazságot, mindenki asszisztál a szerepjátékaikhoz. Én erre nem lennék kapható, igaz, én se vagyok már mai csirke, le is pontoztak érte az első oldal alján, mégis azt mondom, ha elkezdesz belemenni a fogkrém- és narancs-ajnározásba, azzal őt is megalázod, nemcsak magadat. Én tuti biztos megmondanám neki, hogy köszönöm a narancsot / fogkrémet, megettük, elhasználtuk. Ennyi és nem több. Aki azért ad, hogy hálákodjanak érte, az ne adjon semmit.
Nekem anyósom (kicsit off) szokta kérdezni, hogy pakoljak az ebédből? Visztek a banánból? Én mindig szoktam mondani, hogy köszönjük, nem. Ha ő van nálunk, bepakolom, amit adni akarok, és a kezébe adom. Nem kell kérnie. Ez is különbség. Ha ő főz, egész végig arról beszél az asztalnál, hogy milyen jót főzött, kérdezget mindenkit, hogy ugye milyen jó lett. Nekem ez is furcsa. Ha a vendég megdicséri az ebédet, örülök neki, de nem fogom kikésznyszeríteni, hogy istenítse a főztömet. Nála is rövidre szoktam zárni az ilyesmit. Igen, finom lett, köszönjük ebédet. Utána más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!