Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ad ajándékba narancsot...

Miért ad ajándékba narancsot mamám?

Figyelt kérdés
Igazából nekem az is mindegy, ha nem ad semmit, mert ha mégis, akkor azt kell hallgatni minimum fél évig, hogy ő adott ezt vagy azt. Állandóan vagy narancsot, vagy banánt hoz egy kilót, mikor egy évben kétszer eljön. És úgy adja oda, mintha nem tudom én mi lenne. És várja, hogy oda meg vissza legyek egy kiló narancstól. Hogy kéne rá reagálnom. Megköszönöm oké. De látom rajta, hogy vár többet és marha elégedett magával, hiszen ő épp most adott át nekem egy egész kiló NARANCSOT. Mi olyan nagy szám neki a narancsban? Ez jelent valamit?
2014. máj. 21. 12:56
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
73%

De nem normális, hogy valaki 30-40 évvel korábban tart gondolatban. Azért, mert valaki öreg, nem buta.

Vagy mosógépet sem használ meg légkondit? Megijed a mikrosütőtől?

2014. máj. 21. 21:35
 32/44 anonim ***** válasza:
70%
Mosógép volt 40 éve is. De emlékszem egyébként, 10 éve még a nagymamám foggal-körömmel ragaszkodott a külön centrifugájához, merthogy az mekkora királyság, és az új gépek nem csinálják olyan jól biztosan :)
2014. máj. 21. 21:40
 33/44 anonim ***** válasza:
83%
Ezeket a dolgokat nehéz megérteni mai fejjel, de ha még élnek 80-90 éves rokonaid hallgasd meg őket egyszer, hogy milyen világban éltek 50-60 évet. Nekik nem evidencia, hogy bemegy a boltba és minden van, meg hogy egy mosógép v. tv nem egy fél élet kupogatásából jön össze. Amikorén gyerek voltam, az egyik tv-s vetélkedőben szines tv-t lehetett nyerni, de nem ám örökbe, hanem egy-két hónapra, pedig én még nem voltam nagykorú a rendszerváltáskor...
2014. máj. 21. 21:51
 34/44 anonim ***** válasza:
78%

Régen nem lehetett olyan könnyen gyümölcsöt (és sok mást) kapni, mint most :)

https://www.youtube.com/watch?v=JIEbtoHfn8M

ez egy kabaréjelenet, de sok igazság van benne a régi rendszerről

2014. máj. 21. 23:52
 35/44 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a másik nagyanyám egy városban lakik vele, az nincs így elszédülve a narancstól, pedig ők még szegények is voltak mindig, nekik tényleg nem volt rá, ő mesélte, hogy néha nagyon rossz volt a naracs, mikor tudtak szerezni, valószínőleg akkor grapefuit lehetett, csak nem tudták.

A narancsost kínáltam már meg belőle, akor rámförmedt, hogy neki nem kell, ő ilyet nem eszik. Nem is ettem, nem is fogok!

Egyszer adott egy fogkrémet is, amit ő ingyen kapott, aztán még fél év múlva is mikor nála voltam, akkor kérdezgette, hogy mi van a fogkrémmel, meg mondtam-e apának, hogy adott fogkrémet meg ilyenek.

Sajnos nem tudok úgy gondolni rá, hogy de szeret, de ennek más oka van. A másik nagyanyám az szeret, azt tudom, nem csak a szomszédnak szeret, meg nem azért ad egy fogkrémet, hogy hátha elterjesztem a környéken, hogy adott valamit. Pedig még szegény is.

Szóval furcsa tényleg, de a legérdekesebb ez a narancs-banán dolog, abból akkora ügyet csinál. Úgy képzeljétek el, hogy kimondja, hogy hozott narancsot, öszeszorítja a száját, közben mintha a nyelvét mozgatná mögötte, jár a szeme rajtam fel-le és NÉZ, mint aki azt várja, hogy örömkönnyekben török ki a narancs hallatán. Ezek szerint tényleg teljesen leragadt és nem tűnik fel neki, hogy ahányszor boltba megy, vagy szórólapot kap, akkor van benne narancs.

Egyébként mikrója is van. Még kábel tévéje is! :)

2014. máj. 22. 13:22
 36/44 A kérdező kommentje:

"Vagy te a Rákóczi-hídon mégy át? Ugyanmár, dehogyis. De a 18 éves feltelepült lányka már az új kifejezéseket használja, mert fogalma sincs a régiekről."

Tudom, hogy nem szép ilyet mondani, de több mint 8 millió lakosa az országnak még mindig nem pesti.

2014. máj. 22. 13:30
 37/44 A kérdező kommentje:
Végül még leírnám, hogy sokan sajnálják már előre, hogy pár száz forintja marad, miután kiváltja a gyógyszereit, ami nem igaz, mert mivel nagyon anyagias, mindig részletesen elmeséli, hogy mennyije van, meg mennyije lesz, és mennyije van a bankban. Gyógyszert amúgy nem is szed, csak vesz magának Bilobil fortét meg ilyeneket. Gondolom az is a szegények tablettája. Szóval nem egy jóságos szegény nagymama, de az mindegy, fény derült már rá, hogy a naracs miért ilyen érdekes neki.
2014. máj. 22. 13:33
 38/44 anonim ***** válasza:
70%

Az én nagyszüleim réges régen külföldről hozták a banánt, tényleg nagy szám volt, egyszer még egy kórházba is bementek hogy a beteg gyerekeknek adjanak.

Oké hogy ebben a kérdésben leragadt, és a banán jobb mint a kakaóbabot nem látott 40 ftos tábla "csoki", nade az hogy nem hallott Oroszországról... szerintem a gyümölcsért cserébe fizess neki elő valamelyik napilapra.

2014. máj. 22. 13:53
 39/44 anonim ***** válasza:
79%
Hidd el, a régi emlékek elég erősen rögzülnek az emberekben. Nem feltétlen tartanak az idősek lépést a világ változásával. Benne még mindig az él, hogy mekkora nagy szám volt anno banánt / narancsot kapni. Neki az AZ ajándék. Az más kérdés, hogy ehhez miért kell a saját seggét nyalnia, hogy mennyi mindent ajándékozott, mert az anno sem volt illedelmes dolog.
2014. máj. 22. 23:58
 40/44 anonim ***** válasza:
91%
Nagypapám pl. az inflációval nem volt tisztában az elmúlt években, mondjuk neki volt egy stroke-ja is. Ha vmi 100 Ft-nál drágább volt, arra azt mondta, biztos vmi finom, luxus holmi (mi vásároltunk be neki, ezért nem tudott az árakról kb. semmit). Pl. amikor locsolni jött, hozta a 200 Ft-os kommersz gagyi locsolókölnit, és ott bizonygatta nekem, hogy ez mennyire drága és minőségi, mert megvolt az 200 Ft is.
2014. máj. 23. 00:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!