Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ad ajándékba narancsot...

Miért ad ajándékba narancsot mamám?

Figyelt kérdés
Igazából nekem az is mindegy, ha nem ad semmit, mert ha mégis, akkor azt kell hallgatni minimum fél évig, hogy ő adott ezt vagy azt. Állandóan vagy narancsot, vagy banánt hoz egy kilót, mikor egy évben kétszer eljön. És úgy adja oda, mintha nem tudom én mi lenne. És várja, hogy oda meg vissza legyek egy kiló narancstól. Hogy kéne rá reagálnom. Megköszönöm oké. De látom rajta, hogy vár többet és marha elégedett magával, hiszen ő épp most adott át nekem egy egész kiló NARANCSOT. Mi olyan nagy szám neki a narancsban? Ez jelent valamit?
2014. máj. 21. 12:56
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem annyit jelent, hogy szeret, mert olyasmit ad, amit ő különlegességnek tart. Ezt nézd, és értékeld benne, a szándékot.
2014. máj. 21. 13:21
 12/44 anonim ***** válasza:
87%
Ja amúgy tök mindegy mennyi a nyugdíja vagy mekkora áldozatot hoz, mert a gond nem az, hogy mit hoz vagy mennyit, a kérdező nem ezt nem érti, hanem hogy elvárja érte a felhajtást meg az ajnározást. Ha adok valakinek valamit, nem azért adom, hogy hálálkodjon. Ha azért adom, akkor inkább ne is adjak, mert akkor igazából nem adni, hanem kapni akarok!
2014. máj. 21. 13:22
 13/44 anonim ***** válasza:
82%

Ejnye, de kis gonosz vagy!

Igen, a mama öreg, kicsit beszűkült, gondolom, sosem volt dúsgazdag pesti úrinő, aki zsákszámra vehette ezeket. A saját gyerekeinek nem tudta megvenni, most megveszi nektek, az unokáinak. Hagyd a mamát, tedd boldoggá egy olyan egyszerű mondattal, hogy "köszönöm szépen, imádom a narancsot/banánt, mindjárt pusztítok is belőle". Vagy süssél narancsos/banános sütit.

Sokszor, abból a pici nyugdíjból egy kiló narancs, vagy banán kigazdálkodása sem egyszerű. Örülj neki, hogy ilyen jószívű nagyikád van, nem egy smucig vén sárkány, aki sosem ad semmit.

2014. máj. 21. 13:24
 14/44 anonim ***** válasza:
86%

Régen nagy szám volt a banán, narancs ezért gondolja olyan nagy dolognak. Ráadásul csak egészsegesebb, mintha csokit adna.

Ha szereted a narancsot edd meg, a mamád örül, te meg ettél egy kis vitamint. Lehet te majd csokit viszel az unokádnak, mert te annak örültél fiatalon, aztán az ő korába meg már ki tudja mi lesz aminek örülnek az akkori gyerekek.

2014. máj. 21. 13:30
 15/44 kovpet ***** válasza:
93%
Szerintem bonts ki egyet és kínáld meg őt is, biztos fog neki örülni.
2014. máj. 21. 13:42
 16/44 anonim ***** válasza:
55%
Ahogy valaki írta előttem, bár az én nagymamám hozna nekem narancsot vagy banánt, én hálákodnék érte neki órákig is akár. De az én nagymamám már sajnos nem él.
2014. máj. 21. 13:43
 17/44 anonim ***** válasza:
50%
Mit KELLENE hoznia szerinted? A nagymamad gyerekkoraban narancsot sem lehetett kapni, de sokszor hust es kenyeret sem. O meg tudja becsulni ezek szerint. Nem szereted a narancsot esetleg? Edd meg, jo c vitamin forras.
2014. máj. 21. 13:56
 18/44 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is örülj neki, hogy gondolt rád.

Anyukám nekem még mindig nagy átéléssel meséli, hogy gyerekkorában a rokonoktól karácsonyra mindig banánt és narancsot kaptak, és, hogy ez milyen nagy dolognak számított. :)

2014. máj. 21. 14:01
 19/44 anonim ***** válasza:
71%
Elovastátok ti egyáltalán a kérdést? Nem az a probléma, hogy naracsot hoz!!!! Hanem hogy ajnározni kell érte... Ti biztos adnátok alá a lovat... Mert azzal biztos jót tesztek, hogy végképp elszakadjon a valóságtól... Majd biztos mindenki más is megjátssza magát a kedvéért a környezetében
2014. máj. 21. 14:11
 20/44 anonim ***** válasza:
58%

Az én nagyim a kis nyugdíjéaból havi egyszer tudott hozni nekem és ahúgom egy-egy tábla minősíthetetlenül rossz csokit. Americana. Emlékeztek rá? Egy idő után mondtuk neki, hogy inkább szeretjük a gyümölcsöt, és azóta 2 narancsot, két almát hoz. Nagyon örülünk neki és mindig nagyon meg is köszönjük. Egészségesebb is, finomabb is.

neked konkrétan a naranccsal van bajod vagy azzal, hogy milyen teátrálisan adja oda?

2014. máj. 21. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!