Miért ad ajándékba narancsot mamám?
Ejnye, de kis gonosz vagy!
Igen, a mama öreg, kicsit beszűkült, gondolom, sosem volt dúsgazdag pesti úrinő, aki zsákszámra vehette ezeket. A saját gyerekeinek nem tudta megvenni, most megveszi nektek, az unokáinak. Hagyd a mamát, tedd boldoggá egy olyan egyszerű mondattal, hogy "köszönöm szépen, imádom a narancsot/banánt, mindjárt pusztítok is belőle". Vagy süssél narancsos/banános sütit.
Sokszor, abból a pici nyugdíjból egy kiló narancs, vagy banán kigazdálkodása sem egyszerű. Örülj neki, hogy ilyen jószívű nagyikád van, nem egy smucig vén sárkány, aki sosem ad semmit.
Régen nagy szám volt a banán, narancs ezért gondolja olyan nagy dolognak. Ráadásul csak egészsegesebb, mintha csokit adna.
Ha szereted a narancsot edd meg, a mamád örül, te meg ettél egy kis vitamint. Lehet te majd csokit viszel az unokádnak, mert te annak örültél fiatalon, aztán az ő korába meg már ki tudja mi lesz aminek örülnek az akkori gyerekek.
Szerintem is örülj neki, hogy gondolt rád.
Anyukám nekem még mindig nagy átéléssel meséli, hogy gyerekkorában a rokonoktól karácsonyra mindig banánt és narancsot kaptak, és, hogy ez milyen nagy dolognak számított. :)
Az én nagyim a kis nyugdíjéaból havi egyszer tudott hozni nekem és ahúgom egy-egy tábla minősíthetetlenül rossz csokit. Americana. Emlékeztek rá? Egy idő után mondtuk neki, hogy inkább szeretjük a gyümölcsöt, és azóta 2 narancsot, két almát hoz. Nagyon örülünk neki és mindig nagyon meg is köszönjük. Egészségesebb is, finomabb is.
neked konkrétan a naranccsal van bajod vagy azzal, hogy milyen teátrálisan adja oda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!