Hogy lehet a nagymamával megértetni, hogy nem láthatja a gyerekeinket?
18 évesen elköltöztem a szüleimtől, eddig nem is tartottuk a kapcsolatot. Időközben lett két gyerekem (4 és 1 évesek).
A szülővárosomba kellett mennünk és találkoztam az anyámmal. Esélyt kért, hogy megmutassa, változott.
De ugyanolyan, mint régen... Eddig 3-szor voltunk ott, csak azt hallgattam, hogy mit csinálok rosszul, a gyerekek miért nem esznek "házi kosztot", miért nem szoktam főzni, miért öltöztetem őket kényelmetlen ruhákba, stb. Azt hallgattam, hogy önző vagyok, mert foglalkozom a külsőmmel, meg hogy "bezzeg az ő környezetében az anyukák nem érnek olyanokra rá, mint én".
Aztán most hétvégén feljöttek hozzánk egy napra. Kezdődött azzal, hogy mégis mi az, hogy a kutya bent van (yorkie) és bemehet a gyerekszobába. Utána jött az, hogy mennyi pénzt költhetünk mi, hogy ilyen színvonalon élünk, amikor ők alig tudnak élni a hó végén már, mi meg pazarlunk.
Ott lett elegem, amikor anya közölte, hogy rossz anya vagyok, mert egyik gyerekem se kapott anyatejet és majd nézhetek, mikor nem fognak velem foglalkozni, mert nem alakult ki bennük semmiféle törődés, amikor a bébiszitter neveli fel őket.
Eléggé összevesztünk, utána jött a duma, hogy nem bántani szeretne, csak jót akar, mert látja, hogy én fiatal vagyok még a gyerekekhez... De ezt úgy mondja, mintha 16 éves lennék.
Hittem benne, hogy tényleg változik... De rá kellett jönnöm, hogy ez egyáltalán nincs így.
Úgy lehet vele megértetni, hogy többé nem engeded be a lakásba, nem veszed fel a telefont és nem tartasz vekle kapcsolatot.
Mindig bántani fog, mert önző és irigy ember: irigyli a fitalaságodat, az anyaságodat, csak kötözködni és aljaskodni akar és tud. Ha arra van szükséged, hogy csecszegessen és utána te sírdogálhass és panaszkodhass másoknak, hogy milyen szemét az anyád (ami igaz), akkor tedd. De ha felnőtt ember vagy, akkor rakd ki a szűrét egyszer s mindenkorra. vagy megjön az esze és bocsánatot kér a neked okozott fájdalmakért, és utána másként viselkedik - ekkor lehet vele új kapcsolatot kezdnei, vagy nem, és akkor lássa kárát.
Ne higgy abban, hogy egy neurotikus, önző ember megváltozik. Terápiával sem sokat lehet rajta segíteni, anélkül biztosan nem változik, csakis rossz irányba (mert öregszik és ez egyre erősebben marja fel a személyiségét).
Magadat mentsd és a gyerekeidet tőle.
Én már megjártam ezt az utat a "kedves" "édes"anyukámmal.
"jogilag is köze van a gyerekeidhez, ha akarod, ha nem. Neki is jár a láthatás"
Ez egy HATALMAS tévedés. Ha ma véletlenül van ilyen törvény MO-n, akkor az Alkotmánybíróság, utána pedig EU elé kell vinni és megsemmisíttetni. Abszolút ember- és jogellenes. Ha én elköltözöm a férjemmel és a két gyerekkemmel Új-Zélandra, mert ott akarok élni, akkor talán kéthetente cibálom a gyerekeimet "láthatásra" Magyarországra? vagy veszem a nagyszülőknek a jegyet? Nonszensz!
Röviden és tömören: küld el őt a p-be.
Én nem foglalkoznék vele.
Amit leírtál egyáltalán nem ok arra,hogy eltiltsd a gyerekeket a nagymamától,valószínűleg nem is ezek a kiváltó okok,hogy így gondolod! Régebbi konfliktusod lehet anyuddal?
A másik! Én mint nagymama majdnem mindenben igazat adok anyudnak,ha valóban fenn is állnak azok a dolgok amiket kifogásol! Kivéve persze azt,hogy rossz anya vagy,mert ez biztosan nem így van!Én imádom a lányomat meg az unokámat és én is naponta mondhatnám neki ezeket a "tanácsokat",de nem teszem! Nem azért mert nem így gondolom,hanem mert ez az ő élete és bármennyire is szeretném,hogy jól csinálja és boldog legyen,nem tudom megóvni őt saját magától!:)
Látom a buktatókat,szinte ugyanazokat követi el amit annak idején én,hát milyen jogon kritizálhatnám! Szeretem és segítem amennyire erőmből futja,de az nagyon tudna fájni ha megfordulna a fejében,hogy eltiltson az unokámtól! Akkor végtelenül szomorú lennék!
Ha a gyerekek előtt jutna eszébe kiejteni a száján a kritikákat, valamint azt, hogy rossz anya vagy, akkor a lépcső tetejéről mutasd a legrövidebb és leggyorsabb utat kifelé a lakásodból.
62N, 2x nagymama
Nem szabad anyukáddal semmilyen vitába, játszmába belemenni. Én kerek perec közölném, hogy egy feltétele van annak, hogy tartsuk a kapcsolatot:
- Akkor ad tanácsot, ha kérdezed
- Téged, a jellemedet, a személyiségedet semmilyen formában nem bírálhat romboló módon!
Látom sérült a lelked nagyon is és sokat bántottak a szüleid. Azt tudnod kell, hogy anyukád lelke is sérült, gyenge az önértékelése ezért hasonlítgat állandóan és ezért kicsinyel téged és értékel le. Ezek erősen nárcisztikus vonások. Őt is sokat bánthatták, alázhatták verbálisan.
Te ne ilyen legyél! Ebből a körből kilépni nagyon nehéz, mert te is felkapod a vizet és kialakul a játszma helyzet. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy az unokától emiatt nem foszthatod meg, sem jogilag, sem erkölcsileg. Ez a ti vitátok, ti háborútok, engedd meg, hogy az unokáját szeresse és az unoka is szeresse őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!