Hogy beszélhetném rá most már tényleg a nagyit, hogy ne főzzön?
Még amikor kisebb voltam rákaptam, hogy a nagyinál ebédeljek. Suli után is hozzámentem, mert valahogy az ő főztje mindig finomabb volt. A szüleim is rákaptak és azóta mindig a nagyinál ebédelünk. Engem jó ideje nagyon zavar már ez. Hétvégente átjárok hozzá délelőtt segíteni, olyankor mondom neki, hogy ne főzzél már, ott van anya, csinálja meg. Mert, ha rákényszerül, megcsinálja. Oké, hogy most műtötték a nyakára, de már 90%ban jól van és ma is sütögetett...tiszta szar érzés. Oké, hogy finom a nagyi főztje, de...Úgy érzem, egy kicsit az én hibám is, mert ugyan megeszem, amit anyu főz, de nem olyan jó, mint a nagyié. A nagyi minden tekintetben jobb: nagyon szépen takarít, nagyon finomakat főz-süt, jól tud gazdálkodni a pénzzel stb.
20/l
Szerintem a főzés is egy indok, hogy a nagyi maga köré gyűjtse a családot. Meg aztán így fontosnak is érzi magát.
A saját mamámon láttam, hogy mikor anyuékhoz költözött, milyen rosszul érezte magát, mert anyu semmit nem engedett neki, hogy megcsináljon. Szegény szerintem már teljesen feleslegesnek érzi magát. Egyszer ott voltam és nekiálltam meggyet magozni, aztán jött a mama is,hogy segítsen. Jól elvoltunk, és látszott, hogy örül, hogy csinálhat valami hasznosat. Persze anyu ezt nem érti meg, és a végén azt hallgattam, hogy minek kellett a mamát dolgoztatni, amikor már gyenge, nem bírja a munkát...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!