Nagyon csúnya, önző dolog lenne azt kérni a nagymamától, hogy viselkedjen bután a több pénz reményében?
az lehet, hogy valamilyen szinten átverés, de teljesen érthető, és egyáltalán nem a nagymama kihasználása.
Az a nagymamának is jobb, ha a nagyobb anyagi biztonság miatt nyugodtabbak, nem égnek ki a gondozói, rokonai.
Egyébként a tesóm orvosának is át kellett vernie az oepet ahhoz, hogy a testvérem megkaphassa az életmentő kezelését. Ha a bürokrácia szerint cselekedett volna, nem tudott volna életet menteni, mert az osztálynak nem volt pénze, és emiatt egy másik ember (egy járóbeteg) nevére írta fel a gyógyszert.
Az meg egyáltalán nem biztos, hogy akkor is megkapná a magasabb összeget, ha az állapota miatt egyébként járna neki. Bonyolultabb helyzetben is tévedtek már (okosabb) emberek is.
ja, és nem sajnálkoztam a kérdező áldozatán, hanem elismertem, megbecsültem azt.
Sajnálkozni maximum a helyzetén, amin egyébként meg lehet segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!