Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyon csúnya, önző dolog...

Nagyon csúnya, önző dolog lenne azt kérni a nagymamától, hogy viselkedjen bután a több pénz reményében?

Figyelt kérdés
Nagymamám lerobbant, én és édesanyám ápoljuk. Mivel jelenleg nincs munkám, elmentem vele ápolási segélyre. A háziorvos a szakértői véleménybe azt írta, hogy súlyosan fogyatékos, ezáltal magasabb összegre vagyok jogosult, de ehhez felsőbb vizsgálat is szükséges. A papír kiállításakor ténylegesen zavart volt, pelenkázni kellett, sokszor összevissza beszélt, nem bírt felkelni, erőtlen volt. Azóta szerencsére ki tud menni a mosdóba, de öltöztetni, fürdetni kell, biztonságképp pelenka is van alatta. Tudata tiszta, néha zavart. Viszont jövőhéten jön a szakértő felmérni az állapotát. Önzőség lenne azt mondani a mamának, hogy tegyen úgy, mint aki semmit nem tud? Így majdnem a mostani összeg duplája járna. Nem hasznot akarok húzni belőle, pénz nélkül is teszem a dolgom, eddig is tettem.
2014. febr. 12. 12:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Nyugodtan kérd meg.
2014. febr. 12. 13:12
 12/23 anonim ***** válasza:
68%

könnyű átejteni a szakértőket, ez tény de általában bagatelizálják a helyzetet

én átvertem, avval, hogy úgy néztem ki mint akinek semmi baja, pedig agyiáttétem volt és a lépem is hiányzik, erre vizsgálatkor ilyet diktál az asszisztensnek, miközben nyomkodott, hogy máj és a lép eltérés nélkül.

és pont ott nem tudta letesztelni, hogy a rövidtávú memóriám mennyire rossz állapotban van, ezért az egész agyi áttétemet ami volt és az avval járó kezelésemet és annak a pusztító hatását kihagyta a jelentésből

ez is átejtés

2014. febr. 12. 13:12
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

az, hogy milyen ápolást igényel legutolsó sorban függ a mentális állapotától...

HA ott kiderül, hogy a mama néha kicsit lódít, akkor a szakértő jóindulatáról végképp lemondhattok.

Én háziápolással foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy nem rosszindulatúak, őszintén is elmondhatod, hogy mi van a mamával. CSak akkor nem kapod meg az emelt ápolásit, ha valóban jó állapotú a néni (de attól, hogy félrebeszél, még nem feltétlenül kell neki fokozott ápolás, jó, ha tudod. Fokozott ápolás, ha képtelen egyedül étkezni (nem főzni, enni!), felkelni, tisztálkodni... ha csak felügyelet kell neki, mert jaj, fel ne gyújtsa a lakást, arra nem jár akkor sem, ha néha pelenka kell rá))

2014. febr. 12. 14:27
 14/23 anonim ***** válasza:
63%

Én biztos megkérném, ha ezen múlna.

Amúgy át lehet verni a szakértőket... nálam pl. egy dologho kizáró ok lett volna, ha szemüveges vagyok. Így megkértem az előttem lévőt, hogy jegyezze meg a táblán a számokat és mondja el nekem ha kijött. Elmondta, bementem, eldaráltam, beírták hogy tökéletes a látásom.

Kész. Ebben az orszában máshogy ma már nem lehet.

2014. febr. 12. 16:18
 15/23 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as. Úgy gondolom, veszteni való nincs vele. Önmagát ellátni tulajdonképpen nagyon régóta nem képes, az evést és a wc-re menetelt leszámítva, utóbbi is időszakos. Öltöztetni, fürdetni, ételt vinni neki és a többi igen régóta kell.
2014. febr. 12. 16:42
 16/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem mivel a szakértő nem hülye. Akinek az a foglalkozása, hogy ezt megállapítsa az naponta több ilyent is lát, nem fogod tudni átverni. Másrészt ettől még nem szellemi fogyatékos vagy down kóros, hogy megillessen a magasabb összeg. Szerintem akkor sem járna, ha megjátszaná.
2014. febr. 12. 17:08
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

persze, hogy nincs veszíteni való, de mondom, a szakértő is ember.

Én korábban egy baleseti ambulancián dolgoztam. Ha odajött valaki azzal, hogy bocs, kell egy hét táppénz, tesifelmentés, akármi, simán megkapta. Ha nekiállt hazudozni, mi történt, akkor általában nem. Mi is emberek vagyunk, ráadásul hamar rájövünk, ha átvernek.

Bátran mondd el annak, aki kimegy felmérni a néni állapotát, hogy vannak nagyon rossz napjai (el fogja hinni, mert te is tudod, hogy ez a valóság), vannak jobb napjai. Van, amikor az ágyból sem lehet kiszedni, máskor meg képes lenne sok mindenre. Sokkal inkább fogja értékelni, mintha a mamád hazudna, mert hamar kiderülne.

Inkább legyetek őszinték, valószínűleg kifizetődőbb lesz.

2014. febr. 12. 20:05
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
nagyon rossz ötlet, ha a pénz miatt kihasználsz valakit. kivéve ha a kapott pénzt 100%-ig rá költitek, és még egy rágót sem veszel magadnak, de még akkor is megfontolandó. a lebukást viszont csúnyán megszívjátok, és undorító, és etikátlan is. tudod hányan vannak az országban, akik valóban rászorulnak, és egyedül vannak, akik amiatt nem kapnak, mert nagyon sokan elcsalják az erre rakott pénzt? gondolj arra, aki emiatt nem tud venni hó végén mondjuk plusz 1 kenyeret, pont ami elég lenne... ha csak fele ennyien csalnának, az IGAZI rászorultaknak már jobb lenne.
2014. szept. 28. 13:32
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

nem használnám a kihasználó szót arra az emberre, aki mindennap ápolja és gondozza a nagymamáját.

Nagyon kimerítő az a munka, amit csinál sokan nem is bírják.

Az meg a másik, hogy mivel ő látja el, ha nem enne, akkor pl. nem tudna segíteni a mamának sem, nem tudná ápolni. tehát az értelmét veszti, hogy mindent költsön a mamára.

Ha ugyanezt a munkát bejelentett dolgozóként tenné, akkor még több pénzt kapna.

2014. szept. 28. 20:11
 20/23 anonim ***** válasza:
Utolsó akár hogy csűröd ez szándékos átverés. Ha nagyinak tényleg annyi baja van akkor úgyis megítélik ha meg nincs akkor meg értelmetlen sajnálkozni kérdező áldozatán.
2014. szept. 28. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!