Nagyon csúnya, önző dolog lenne azt kérni a nagymamától, hogy viselkedjen bután a több pénz reményében?
könnyű átejteni a szakértőket, ez tény de általában bagatelizálják a helyzetet
én átvertem, avval, hogy úgy néztem ki mint akinek semmi baja, pedig agyiáttétem volt és a lépem is hiányzik, erre vizsgálatkor ilyet diktál az asszisztensnek, miközben nyomkodott, hogy máj és a lép eltérés nélkül.
és pont ott nem tudta letesztelni, hogy a rövidtávú memóriám mennyire rossz állapotban van, ezért az egész agyi áttétemet ami volt és az avval járó kezelésemet és annak a pusztító hatását kihagyta a jelentésből
ez is átejtés
az, hogy milyen ápolást igényel legutolsó sorban függ a mentális állapotától...
HA ott kiderül, hogy a mama néha kicsit lódít, akkor a szakértő jóindulatáról végképp lemondhattok.
Én háziápolással foglalkozom, és az a tapasztalatom, hogy nem rosszindulatúak, őszintén is elmondhatod, hogy mi van a mamával. CSak akkor nem kapod meg az emelt ápolásit, ha valóban jó állapotú a néni (de attól, hogy félrebeszél, még nem feltétlenül kell neki fokozott ápolás, jó, ha tudod. Fokozott ápolás, ha képtelen egyedül étkezni (nem főzni, enni!), felkelni, tisztálkodni... ha csak felügyelet kell neki, mert jaj, fel ne gyújtsa a lakást, arra nem jár akkor sem, ha néha pelenka kell rá))
Én biztos megkérném, ha ezen múlna.
Amúgy át lehet verni a szakértőket... nálam pl. egy dologho kizáró ok lett volna, ha szemüveges vagyok. Így megkértem az előttem lévőt, hogy jegyezze meg a táblán a számokat és mondja el nekem ha kijött. Elmondta, bementem, eldaráltam, beírták hogy tökéletes a látásom.
Kész. Ebben az orszában máshogy ma már nem lehet.
persze, hogy nincs veszíteni való, de mondom, a szakértő is ember.
Én korábban egy baleseti ambulancián dolgoztam. Ha odajött valaki azzal, hogy bocs, kell egy hét táppénz, tesifelmentés, akármi, simán megkapta. Ha nekiállt hazudozni, mi történt, akkor általában nem. Mi is emberek vagyunk, ráadásul hamar rájövünk, ha átvernek.
Bátran mondd el annak, aki kimegy felmérni a néni állapotát, hogy vannak nagyon rossz napjai (el fogja hinni, mert te is tudod, hogy ez a valóság), vannak jobb napjai. Van, amikor az ágyból sem lehet kiszedni, máskor meg képes lenne sok mindenre. Sokkal inkább fogja értékelni, mintha a mamád hazudna, mert hamar kiderülne.
Inkább legyetek őszinték, valószínűleg kifizetődőbb lesz.
nem használnám a kihasználó szót arra az emberre, aki mindennap ápolja és gondozza a nagymamáját.
Nagyon kimerítő az a munka, amit csinál sokan nem is bírják.
Az meg a másik, hogy mivel ő látja el, ha nem enne, akkor pl. nem tudna segíteni a mamának sem, nem tudná ápolni. tehát az értelmét veszti, hogy mindent költsön a mamára.
Ha ugyanezt a munkát bejelentett dolgozóként tenné, akkor még több pénzt kapna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!