Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Kezdő anyaként miért zavar,...

Kezdő anyaként miért zavar, ha a párom szülei mindenbe bele akarnak szólni a gyereknevelést illetően? A picibabám 10 napos, és mióta megszületett folyton jön a hívás, és a tanácsok. Nem tudom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy ideig még elnéztem, hogy a szülés óta folyamatosan hívnak, érdeklődnek a párom szülei ami érthető hiszen egyszem fiúk apa lett, és kíváncsiak az unokájukra, de azt gondolom, hogy szülők nélkül is el tudjuk látni a babát, mindenféle okoskodás meg minden nélkül. Külföldön élünk, talán ez is közrejátszhat az aggodalmaskodásnak. A párommal nem beszéltem még erről a témáról, hiszen a szüleiről van szó, és nem szeretném felbolygatni a családi kötelékeket, csak már tényleg kezd idegesíteni.

Az én szüleim teljesen jól kezelik a szitut, max 3 naponta hívnak, hogy minden oké-e, nem viszik túlzásba, ettől még tudom, hogy ugyanúgy számíthatunk rájuk bármi van.

10 napos baba, fiatal anyukája

2013. dec. 19. 13:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Az a pici gyerek pár napon belül elfelejti a mamáék arcát.

Nem kell nagyon vírusokat hozni neki. Lesz még idejük megismerni egymást.

Amúgy hol éltek?

2013. dec. 19. 14:40
 12/13 anonim ***** válasza:
76%
Mmeg lehetne érteni, hogy aki pár hete (napja) szült, az nem akar vendégeket. Akkor se, ha "segítenek", mert az nem segítség, hogy elő kell készülni, ki kell értük menni, etetni kell őket, stb. Egy gyerekágyasnak max az anyja kell, aki szó nélkül megcsinál mindent és nem dirigál a fiatal anyukának és az anyukának se ciki megkérni az anyját, hogy lécci, takarítsd már ki a fürdőt, mert új fáj a varratom, hogy alig élek, a vödröt sem tudom felemelni. Másrészt a kisbaba nem lát még ilyenkor élesen, semmire se fog emlékezni a nagyiékból. Ugyanakkor a nagyiék úgy lebetegíthetik a kis újszülöttet, hogy ihaj. Egy ekkora gyereknek még nincs kifejlett immunrendszere, semmi szüksége messziről jött látogatókra.
2013. dec. 19. 15:15
 13/13 Tihyanyi Bogi ***** válasza:
35%
Azért hallgassad meg őket, hiszen nekik több a tapasztalatuk, de a döntés az legyen a te kezedben, mert TE vagy az anya.
2013. dec. 19. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!