Be tudnátok költözni elhunyt nagyszüleitek lakásába?
Tehát adott a szitu, hogy nagyszülők azt mondták, majd rám lesz hagyva a ház. Azóta nagypapám sajnos elhunyt, s mostanában nagymamám sincs túl jól. Néha nagymamám felemlíti, hogy majd én kapom a lakást, de nekem ez elég rossz érzés, főleg, hogy ha belegondolok, hogy képes lennék-e ott lakni. Folyton rájuk gondolnék, és akkor még fel se merült a bútorok cseréjének gondolata (ami eléggé időszerű lenne).
Tudom, nem szabadna ilyeneken gondolkodni, de én sokmindent előre le szoktam futtatni az agyamban, de ezt a helyzetet nem tudnám hogy kezelni :S
Ti képesek lennétek nagyszüleitek lakásában élni? Ha igen, mennyi idő után? Eredeti bútorokkal, vagy újakkal, hogy ne mindig rájuk emlékeztessen minden?
Nagy érték egy lakás, ha kifestetsz és új bútorokat raksz be, akkor nem lesz gond. Eleve a nagyszüleid szerettek, így a szellemük sem bánthat.
Ha más lakását veszed meg, ott is lehet, hogy kihalt vki, sőt volt olyan lakásunk, ahol az öreglány otthon hunyt el. Mégsem kísértett szellem v. hasonlók, társasházban is akad olyan lakás, amihez nemcsak haláleset, de még akár tragédia öngyilkosság kötődik. Arról sem fogsz feltétlenül tudni.
Az idő nem számít, általában a holtak lelkei a temetésükig maradnak csak akkor tovább, de akkor sem örökre, ha vmi miatt még maradniuk kell.
köszönöm a sok gyors választ :)
nagyon remélem, hogy a nagyi felépül, és jó pár évig még nem kell ezt "élőben" is átgondolnom :/
a bútorok pedig azért lennének kényes téma, mivel édesanyám is ezek között a bútorok között nőt fel, szóval biztos lenne hozzá erős kötődése
az biztos, hogy egy ideig én nem tudnám belakni, de ez még tényleg remélem h a kései jövő zenéje
még egyszer köszönöm
Nem, én nem tudtam.
Albérletben lakom évek óta, amikor a nagymamám meghalt, apa erősködött, hogy költözzek oda. Képtelen lettem volna rá, nem tudnék ott élni, ott aludni, ahol a nagymamám meghalt. Apukám nem értette meg, de voltak más érveim is a lakás ellen (kicsi, messze van a munkahelyemtől), így végül beleegyezett. A lakást eladtuk, most apukám árulja az övékét is, és családi házat vesznek.
Párom is a nagyszüleitől örökölt egy lakást, az elmúlt tíz évben az is bérbe volt adva, mert képtelen lett volna ott lakni. Most jutott el oda, tíz év után, hogy talán beköltözhetnénk.
25N
Mi abban a lakásban lakunk a családommal, ahol nagyapám, nagymamám, és anyukam meghalt.
Lecseréltuk a bútorokat, nyilván festettunk, amúgy is ketevente szoktunk, egyébként ebben a lakásban lakom gyerekkorom óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!