Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Beszólongató nagyapa ellen...

Beszólongató nagyapa ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
"apó" állandóan beszólogat! Mindenbe beleköt. Egyszerűen nem ismer el alapvető dolgokat. Múltkor a gépen vitatkoztunk, mert szerinte az nem úgy van. Kárörvendő! Pl: A kisebbik gyereknek mondja, hogy ne ugrálj zokniban, mert el fogsz esni. Elesik a kisgyerek, nemhogy odamenne segíteni, hanem fennhangon, röhögni kezd, és mondja, én megmondtam, én szóltam előre: És olyan gúnyosan nevet, mint tunyacsáp a Spongyabobban. Ma elmentem oda, és beszélgetek az uncsimékkal és mondom, hogy ma átvettem 35 oldal fizikát, az áramról. Erre kérdezi, hogy mi az áram: Mondom az elektronok egyirányú rendezett mozgása. ÉS hogy ez nem, mert kifelejtettem a SZABAD szót az elektronok elől. Mondom, jó és most boldog vagy? Azt mondja igen igen így boldog vagyok. Tiszta zizi. Ilyen apróságokon vitatkozik. Azt hiszi, hogy alanyi jogon jár neki a tisztelet, meg minden. De valójában semmit sem tesz. Ha én ott vagyok, akkor állandóan beszól, hogy ez nem az nem, aztán ha valami nem sikerül akkor gúnyröhögés.... Múltkor ott voltam nagyinál, és a laptopon neteztem, és szóltam nagyinak, hogy ez máskor is ilyen lassú. Erre közbeszól, hogy biztos te rontottad el. Mondom nem, én netezek rajta nem játszok. Erre: Aha, aha, persze, hogy ő ezt nem hiszi el... Ilyenkor belém köt, de arra meg jó vagyok, hogy a fényképezőről áttegyem a képeket! Mindig ha összeveszünk az a vége, jó én nem tárgyalok veled. Ez megy lassan fél éve. Azt hiszi, hogy majd őnála fogok kunyizni, mert régebben 4-5 éve amikor kicsit voltam, mindig elromlott a bicajom és mindig nála kuncsorogtam, hogy csinálja meg. de ma már nem. Tavaly, a névnapomon itt volt, és mindenkinek beszólt. Anyának is elég durva megjegyzéseket tett aki, egész nap sütött, főzött. A Dédnagymamámnak is, mert ha vamait rosszul mondott, netán egy névelőt egyjette hibásan, akkor: C aj. Nem az kutyát hanem a kutyát. És ilyen nagyképűen. És mindenkinek beszól. Ha én visszaszólok neki, akkor ne szemtelenkedj, te még csak egy taknyos kis kölyök vagy. De ha ő beszól nekem, akkor meg tűrjem el. Azt hiszi, hogy ő itt a nagy király, mert tanár volt meg hogy idős, és nekünk meg igen nagyapa, jól van nagyapa. Hát itt ni! Nemhogy örülne neki, hogy valaki rányitja az ajtót, még beszól az unokáinak! A családi összejöveteleken beszólogat, mindenkinek. Barátai nincsenek, 2 havonta egy alkalommal elmennek színházba és kész, de van amikor 3-4 havonta. Teljesen belehülyült. Nincsenek barátai, nincsen kivel beszélgetni, (nagyin kívül) mint nekünk, akik hívnak barátokat, és minket is hívnak. Szóltam anyáéknak erről, akik már többször szóltak nagyinak, aki beszélt is vele, de nem hatásos. Anyáék úgy gondolják, 14 évesen ezt már nekem kell megoldanom, hisz nagy vagyok már tudok felelni a tetteimért. (Én is így gondolom) Másnak is volt ilyen? És ha igen mit tettek ellene? Mert már betelt a pohár, hogy oktat itt mások beszédébe beleszólni nem szabad, ő pont ezt csinálta a mai napon is, ahogy azt leírtam. 1x kimondtam azt hogy sz@r erre, hogy most te azt hiszed, hogy attól vagy vagány, hogy utánozod a VÉGZŐSÖKET? Mondom, nem, menj be egy 5. osztályba, és akkor mondd ezt, erre ő nem , nem ne vitatkozzak az úgy van jól és kész, neki van igaza! Tele van a pohár, még egy beszólás és intézem, a gépet, hogy kikapcsoljon ha netezni akar rajta. Aztán ha ez sem hat, akkor már durvább fázis jön. És ahogy látom mindenki így van. Az összes unoka 4-ből 3 inkább nagyi miatt megy le, és velük beszélget, mintsem nagyapóval. ( A maradék 1 a legkisebb és ő még beveszi az ősrégi poénokat) Apónak nagyon rossz természete van. Valami megoldás ez ellen?

2013. nov. 17. 21:33
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
De mindenki elismeri, hogy beszól minden unokának. Anya, Apa, tesóm, én, uncsimék.
2013. nov. 18. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!